Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

message rindu buat suami

dah seminggu hubby xde..
aku rasa tiap2 hari aku send msg rindu2 kat dia..
arini aku send MMS...
gmbar ni...


aku ckp....
aku miss dia so much...
aku miss jugak kat budak dobot yg hubby pegang tu...
serius aku ckp...
w/pun tiap2 hari aku jumpa imran...
tp aku xde ms nak uruskan imran...
nak main2 dgn imran
dia byk menangis terabai...
blk keje....aku kena uruskan mkn minum anak yg lain,
uruskan rmh dan pakaian anak2...
nak siapkan diri jugak..
bila aku dah settle semua...
bila aku peluk je imran...
dia minum susu xsamapi 10 minit dah tido...
aku xsempat nak main dgn dia...
aku sedih ok...sedih sgt...
cepatla masa berlalu....

owh sayang.... cepat2 resign syg....
kita dok sama2 kat rmh jaga anak2 ye....

bila skali skala jln2 kat jusco

aku kan...
sejak anak 3 ni....
dah jarang sgt keluar bwk anak jln2...
lebih2 lagi jln ber4 dgn anak...
kalau hubby xde.. mmg xjln aku...
feel lain la sejak ada anak 3 ni...
kena lak budak encem dobot tu jenis nak didukung je..
sesak napas aku tau...
boleh bilang la dgn jari entah bila aku jln ber4 tanpa suami..
emmmm...xde ok...haha...

last week akhirnyer selepas berbulan2 xjln2...
dan hubby pun dah seminggu xde...
bosan la pulak dok rmh je...
so... bwk la budak2 tu jln kan....
pegila jusco je... (kesimanbungan kisah beli menan hasil dr duit raya)
skali budak berdua ni nak sgt main menan kat jusco ni
aku ckp serius ea...
aku mmg jarang sgt masuk kidz zone ni..
nak menghabiskan duit kat sini...mmg idok le..
aritu dah budak berdua ni nak sgt main...
layankan jelah...

ala dok xlama... layan dlm 2 game je..
sib baik la si Imran behave nak pulak dok dlm stroller
so...aku rasa bernapas sikit la...

ni la aktiviti budak berdua ni..
sibuk nak naik menan loncat2..
tu jgn tak tau... troley berupa lori merah tu berkejar2 aku nak dapatkan..
sbb xbyk kat jusco equin ni...
kalau lambat nnt abis
boleh pulak irfan berebut nak dok stroller yg adik imran dok...
dah la susah nak dapatkan si imran ni dok kat stroller

see..... imran behave sgt.... tgk je abg n kakak dia melompat2 kat situ...
pemenangnyer harus kakak syafiqah kan...
mesti dlm hati imran..
tunggu...nnt aku leh lompat2.... kalah abg n kakak nnt...haha

then...
naik merry go round ni... 



hamboi sukenyer...

last skali..utk tidak menghampakan adik imran..
kasi la naik kejap smbil di pelok oleh kakak syafiqah..
dpat pusing seround sebelum mesin berhenti.....

itulah kisah ari ahad lepas...

bakal sekolah syafiqah tahun depan

aku rasa..aku org terakhir dok register sekolah syafiqah utk darjah 1 thn depan
tu pun sib baik bc en3 mummy ayu yg daftarkan skolah Ian..
kalau x..mmg xpasan pun...
ni bakal sekolah syafiqah tahun depan..



eceli aku dah check dlm web tentang status permohonan sekolah syafiqah since bln 7
tau mmg dah diluluskan..
pastu aku tutup la web tu..
konun tunggu surat suruh daftar kat skolah smapi kat rmh..
rupanyer xde...
surat tu kena print out sendiri dr laman web rupanyer...
xpasan lansung kena klik 1 butang tu...
pelagi...ms tu dah 7/9/2012..
tarikh tutup register skolah 30/8/20 12 ok..
sib baik sekolah kata xpe.. just dtg bwk surat beranak ori n surat


pelagi..hari balik dr bwk imran dr chek up kat seri kembangan tu..
terus ke sekolah Kebangsaan Taman Universiti utk register...


lepas register semua..
ms nak turun nak balik tgk bebudak tgk berhimpun...
owh.. rasa mcm...eh.. anak aku dah besar dah ye..
dah nak msk skolah....mcm xcaya!




duit raya beli apa??

hmmm..
thn ni kunun dpt duit raya bebudak nak simpan terus dlm tabung haji...
mmg masuk je minggu ke3 raya aku dah bank in dlm tabung haji tru CIMBclicks..
tp raya kan still xabis lagi..
jln2 beraya sana sini...berkepuk balik duit bebudak tu..

skali last week jln2 la ke shopping complex br kat PJ tu..
apa nama dia?? PARADGIM mall.....camtulah...
skali ada toys r us dlm tu..
dah bebdak berdua tu mcm kera kena belacan meloncat2 terkinja2 ajak msk TRU nak bl menan...
alahai...kesian pulak..
aku memula xlayan.. bukan pe.. duit semua aku dah maskkan dlm bank ok..
dah papa dia bising...kasila lekat sikit duit anak tu nak bl menan...
dah lama pun xsoping menan pun..
sudahnyer..nnt next week br aku bw diaorg gi bl menan...

last2 ari ahad airtu... dlm xdan aku menjaga anak sorang2 kat rmh tu..
aku bwk gak bebudak tu jenjalan kat jusco...
dah tu..pelagi.. masih lg dedua request nak bl menan..
layankan jelah...so... tanya kakak
kakak nak ape???
xde benda lain selain barbie nyer...
so....telek punyer telek.... kalini bl set almari bj utk barbie...
bj ada byk melampak2.. tp semua masuk dlm beg... abis renyuk2...
kasut lak semua tinggal sebelah...asik la hilang...
kalau bl almari ni harapnyer organize la sikit bj, kasut n handbag semua...
wah... sape yg terlebih teruja ni... mak ke anak??

muka hepi..dpt menan...ms ni kat jusco lg..
br lepas bl air tu

balik rmh.. dan dan tu terus surh bukak menan...



 amboi kakak...sukanyer dia susun baju barbie dia...
mmg penuh la semua hanger yg disediakan tu..
meh tgk dekat2 rupa wardrobe ni..




dapat kat 15 hanger...3helai baju baru dan 4 pasang kasut baru serta 3 handbag...
hehe..

abg irfan lak nakkan menan batman!

muka xnak senyum...br lepas nangis sbb mama sibuk bukakkan kakak punyer menan dulu..
abg punyer mama bukak lambat sikit dah nangis guling2...
sabar jelah...

mlm tu gi supermarket bl brg.. gatal bwk batman dia
skali...sebiji bom atom batman tu dah hilang..
cicir kot kat kedai... terus mengamuk suruh cari bom atom dia..
xkosa mama nak layan...

hai anak la anak...sabar jelah

inilah hasil duit raya aritu...
owh lupalak... adik imran xde beli menan...
menan abg n kakak dulu byk...
adik imran punyer duit mama lekatkan 2 helai bj pyjama baru brand anakku...
badan debob sgt... umor br nak msk 6 bln dah pakai bj umor 1-2 thn ok..
pastu bl puting baru botol Avent no.3...
pakai no.1 dah xseswai... awk dah beso...minum pun kuat...
sekian...



PNGL890...

sejak jadi Pemilik Nissan Grand Livina (PNGL) ni...
bkn kereta je yg ada...
dgn kelab skali kami join..
selepas berjaya bit no. utk jd ahli berdaftar PNGL ..
akhirnyer... td..dah terima pun no. PNGL890 ni utk dilekatkan kat kete nnt..
wah.. brlah seronok...
to PNGL club's owner...
kot jumpa PNGL890 kat tgh2 jlnraya....
jln lupa pin pon pon ye.....




p/s: mood gembira...xsabar nak tampal...



biar gmbar berbicara

mkn2 dgn papa @ pizza sblm papa berangkat o/s...



dah kenyang... jom main menan...



My family gathering raya 2012


rasa mcm agak ketinggalan semua n3 ni..
yela kan..cuti aritu lama sgt..
pastu seminggu lepas cuti masih xupdate sgt certia raya..
so... ni br nak cerita.. so..boleh kata semua n3 ni kira cerita stok seminggu dua minggu lepas la ye..
hehe

ok..ni nak citer kisah family aku lak gather sama2 sempena raya
br lah dpt jumpa semua adik beradik n ipar duai semua
sbbnyer raya tahun ni mmg dah pesan kat adik..
kita pakat raya rmh mertua semua... 
nnt thn depan kita kumpul raya rmh mak sama2....
kan kena raya selang seli....ha..brlah adil kan..

aktiviti gathering ni buat kat rmh akak aku kat Rawang
nama taman dia Taman Tasik Puteri..
serius...jauh giler rmh akak aku ni..rmh dia bl tp dia xdok pun
dia biarkan rmh ni terkontang-kanting sendiri tanpa penghuni..
sian rmh ni... aku rs mcm aku gi Seremban jarak perjalanan dia...

menu yg dimasak adalah BBQ dan mak msk la laksa n nasi impit dan rendang
utk BBQ semua org dah dibahagi2kan kena bwk apa..
mcm aku, aku bwk ayam n kambing..
ala malas nak pikir.. aku siap2 order dgn budak giant ayam n kambing 
adik laki aku bwk daging
adik pompuan aku manja bwk hotdog n seangkatannyer
akak aku jagung n dok tmbah ntah ape2 ntah lagi..

aktiviti buat petg lepas solat jumaat 31 Ogos aritu..
mmg happening la..
siap bakal adik ipar aku si Acai pun dtg... ni bakal nikah bln November nnt..
mmg pecah rekod la family aku thn ni... skali mak aku terima menantu 3 org skali gus

ok meh layan gmbar jelah...
org kata ape??,,,, biar gmbar yg bercerita..ye dak???
layanzzzzzz






tu dia peha n kepak ayam beli siap marinade dari pasayara Giant..
xlupa jugak kambing sekilo pun dr Giant..


ni gen2 tukang bako....haha

ni tukang bako yg setia...

kat dlm rmh... kami tukang makan je..haha

my brother...

lastly..tokey bakar nak mkn pulak


seharian yg seronok bila dpt kumpul ramai2...
insyaallah...thn depan bakal meriah lg dgn kehadiran cucu keempat mak n abah...




imran 5th month jab

eh...dah nak masuk pun umor imran 6 bln..
tp aku lupa nak update pasal imran 5 bln jab aritu
check up ms tarikh bday aku aritu..7/9/2012...


berat si dobot ni dah cecah 9.5kg...
wahhhh.... sgt berat ok...
tp dia agak tinggi.... 69cm...
owh.. sgt keletah budak ni...
mulut pun sgt bising...dah pandai cakap ye
kuat main budak ni

kebetulan ms gi check up ni imran baru je pulih demam virus aritu...
demam xde tp badan still ada ruam...
sib baik nurse cakap still boleh inject..
kalau x..kena dtg klinik skali lg...
xde la terbeban pun sbb dtg awal kan... dpt nombor pun giliran ke 4 or 5...
jam 9.30 dah abis ...

hujung bulan ni imran dah boleh mkn...
nnt hujung bulan boleh la beli nestum bang setin utk imran...hehe
nak bukak buku mknn bayi balik..
study balik.... anak lain dah beso2 weh..lupa dah....hehe

mak sakit perut...anak yg cirit..

adeh...aku kesian betul kat si dobot Imran...
atas kesalahan mknan yg aku makan..
yg nyata..aku pun xtau aku mkn salah kat mana...
since hari sabtu mlm...
hingga arini... perut masih lg meragam...
tp paling kesian...kat Imran la...
dia pun cirit jugak...
kalau sehari 6 kali tukar CD.. 6 kali tu lah dia cirit...
pastu samapi merah2 bontot dia..
alahai anak mama...sian...
mama mintak maaf sgt... mama pun xtau n xleh nak recall..
last skali b4 mama sakit perut mama mkn ape...
yelahkan... imran lom mkn lg..
harapkan susu yg dia minum dr aku je..
so.... kalau dah susu aku bg dia minum dah tercemar..
harus dia pun sakit skali...
owh... penat weh masuk keluar tandas ni...
cepatla sembuh perut ni....

p/s: seharian dok melepek kat opis...smbil buat keje slow...
tp kejap2 kang masuk keluar tandas... adehhhh!!!


info b/f berguna....

aku suka dgn info ni...
utk ibu2 menyusu...


CD OFFER @ BUMMIA KIDS

giler offer kat Bummia Kid.com
mmg terjojol bijik mata bc...
tp..aku cuba xnak terjebak...haha

semua CD tu aku br nak try pakai...
Cd mahal tu weh....Itti Bitti dan Bum Genius...
stok selai harga RM118 (Itti Bitti Tutto)...yg Bum Genius RM85 selai..
meh tgk offer dia...


best nyer....


terus tepuk poket...haha...duit tarak....

oh ye..
my kutu CD...dah dapat pun parcel CD nyer td..
CD IB tulah.. tu yg rasa alamak! offer baik tu...
aku bl 3helai je dah RM280....
kalau dpt free lg selai mmg best giler!
now..nak try dulu guna IB ni....pegang je dah rasa best..inikan nak pakaikan kat Imran..
xsabar nak basuh...yeeeeha!




Rose Centre & Pasar pagi - cameron Highlands day 2

owh..ada sikit lg n3 pasal gi cameron aritu
hari terakhir di cameron....membeli belah brg2 sayur di pasar pagi...
kami keluar seawal jam 8pg lepas b/fast kat hotel
mmg sejuk sgt2..
lokasi kami ke pasar pagi ni berdekaan dgn hotel equatorial..
kira atas sikit dr pekan brincang..
tp mmg nasib baik la kami sampai awal kat situ..
parking tepi jalan je..
tp lepas jam 10 pg, sape parking tepi jln dpt surat cinta ok
eceli ada parking disediakan kat area pasar tu..
tp mcm xlarat nak mendaki naik bukit lepas park kat parking yg disediakan
that's why ramai yg parking tepi jln...

strawberi cantik2...
murah2 je..
even sayur pun murah giler..selonggok RM10 ada kat 7 jenis sayur
aku bl berbeg sayur utk mak, mak mertua, akak opis, aku...wah..berat giles!



alolo...budak chumel ni...gerak tgk..
pakaikan je dia ape2.. xde marah pun..
janji ko ikat dia kat bdan... dia suker jelah

motip gamabr ni..nak tunjuk bantal murah2 kat sebelah tu

ni suasana pagi di pasar pagi cameron... org xramai lg ni

then kami ke rose centre Kea Farm
mmg dr aku bujang dulu..asal smapai je ke cameron ni
mesti nak jejak n daki rose centre ni..mmg best la
hubby xpernah smapai..
so dia jakun sikit...haha


 banyak betul patung utk diambil gmbar bersama

bkn aku je nak pegang bunga..imran pun ada hati nak gapai pokok sebelah dia

aku suka dgn 3 bendalah ni termasuk 3 org manusia yg tiru gaya monyet tu..
haha
irfan n syafiqah sporting abis!!!

ni...bintang aku... VIRGO!

ni Bintang syafiqah - PISCES

ni Bintang Irfan - TAURUS..
Imran ARIES...tp tinggi..kat atas

pastu panjat lg naik ke area shoehouse..
dpt amik gmbar sefamily kat sini...



lepas blk dr rose centre ni..kami blk hotel n bersiap utk blk..
b4 turun..kami mkn kat strawbery moment..
then... terus turun KL...
last skali...kami singgah ke Lata Iskandar utk cecah kaki merasa air terjun kat situ,,
satu pengalaman yg best utk kongsi dgn anak2...
selepas hampir 10 thn xjejak kaki ke cameron ni...




Beraya bersama jiran paragon 2012

seronok betul beraya minggu lepas...
mcm thn sudah...thn ni kami beraya lagi ke rumah jiran terdekat paragon..
ala kunjung mengunjungkan amalan mulia..
kekadang kita pikir.. org jauh je kena dtg rmh kita..
abis tu jiran tetangga pun kena jugak saling beraya kan..
sedar xsedar nak abis raya pun...
kalau x buat aktiviti mcm ni..mmg xdann nak kunjung even rmh jiran sebelah rmh..
betul x??

so..aku arrangekan 1 sesi beraya bersama jiran sape yg rajin nak join
xyah sediakan mkn2 gah2 pun...minum air dgn mkn kuih raya pun enaf..
saje utk anak2 jugak..dpt jugak collect duit raya utk diaorgkan..
kebetulan jugak... kami jemput anak2 thfaz yg menetap di surau perumahan kami
jadi meriah la sikit..

aktiviti stat jam 9 pagi..
bermula dgn rmh jiran aku yg pertama... En. Hafiz..

 rmh pertama...rmh Hafiz n nana
 kami mak dara 3 org

ni nana si tuan rmh pertama... 
imran..pantang org peluk dia... melepek dia atas org...
muka dia br nak sembuh dr ruam

menu mknn kat rmh nana.... 
ada roti canai, nasi impit, lemang n rendang daging & beehoon goreng..byk tu


pastu rmh kedua kami tuju rmh Adib n nomi..


 kat rmh adib kami dijamukan dgn keropok lekor n buah-buahan.
menu simple... tp best! hehe

next.. gerak ke rmh Timb. Pengerusi LEP1..En. Izhamn wife norisah pulak

rombongan nak beraya ni...


kat rmh Izham... minum air oren n kuih raya je...
mmg terjah terkejut utk Izham...dia laki bini br balik dr Out station..
xkisah..kuih raya pun ok...bkn nak mkn sgt pun kan...

next rmh ke empat..
br rmh aku...

utk rmh aku...ada buat sikit tahlil ringkas utk arwah anak ku...
Arwah Afrina Batrisya Iman...


habis tahlil..pelagi..mkn la kan...
utk rmh aku... aku jamukan Laksa ye..
laksa paling senang nak mskkan...


meriah semua org mkn..
kecuali ada 2 org org kedah xmkn laksa ok...
pantang lepas bersalin 1tahun..
aku gak xde pantang2... balun je..
aku pantang 100hari je...haha

rmh ke 5.. oepn house abg Wafi..
siap buat khemah lagi tu


anak2 sibuk melayan tab..
canggih budak2 skrg..
anak aku je aku xkasi main tab..mintak mahap ye... 
anak2 leh tgk tv je

last rmh... rumah ke 6..
rmh corner lot ..En. Izham dan wife Huda..
rmh dia mmg kanak2 suka pegi
sbbnyer dia adalah collector..
mrngumpul segala jenis model2 robot dan transformer
even wife dia pun kumpul koleksi patuing Barbie ok


see...barbie dia..
terbuntang mata syafiqah tgk untie huda ni punyer koleksi
syafiqah punyer ada 4 ekor je...ahaks

irfan lak siap buat request nak robot mana..adeh..
layankan jelah..
tp xde nyer nak bl...
duit raya dah selamat msk tabung haji




kesimpulannyer..
raya aritu mmg puas.. santak perut hingga jam 2 ptg..

ptg tu relex jap utk perah susu..
then jam 3 konon nak ke open house opis hubby PBJV..
skali jln jem teruk kat LDP..xjd pegi
terus ke rmh pn. Alayani ...mkn nasi tomato n spegeti lg...
blk tu...ada sorang lg buat open house.
jiran depan rmh en. Fadil...mkn ns tomato lg
last mkn jam 7.45 mlm
then...balik rmh..kasi mandikan anak2...solat n terus tido...





Related Posts with Thumbnails