Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Hikayat Cinta Si Pematah Hati

owh... fall in love with this novel...




tajuk je nama dah gempak..
cerita lg gempak.. suka sgt bc..
smlm bc hari ni mcm dah nak khatam dah...
tebal...tp best..
salute kat E-Man Sufi... 2nd karya terbaik dr dia...
mlm n esok wekend nak spend bc novel ni smapai abis...
hepi weekend uolls...

ALSO..TODAY IMRAN GENAB 8 BULAN...yay!

giler kat patung octo CIMB

aku sebenarnyer dah lama giler kat patung octo ni...
ada skali aritu siap la amik loan ASB Cimb ni sbb nak patung octo...
skali..budak laon tu xbg pun...
sbb dia kata lepas lulus loan br leh bg...
last2 melepas..dah lama dah loan lulus..patung xnampak pun





kali ni...since last week...sorang kakak opis aku selalu gi bank bg tau
cimb skrg tgk promo blk patung octo dgn daftar CIMB Clicks dan renew card bank baru..


aku... pelagi... mcm org disorong kan bantal...
kebetulan gi bank tadi..
sanggup tunggu sejam lebih semata nak renew bankkad baru... 
tp kalau korang dah ada akaun cimbclicks...korang kena register baru balik
then br dpt patung tu....huaaaa

aku ngelat ok...
aku lepas daftar kad kat ATM n daftar new e-Pin kat ATM..
aku buat2 bukak web cimbclicks...then konun2 register pakai tab aku..
lepas tu ckp kat diaorg..aku dah settle daftar..
sbenarnyer xpun...haha...jahatkan..??

giler ko... kalau daftar baru semula..
nnt maklumat sediaada dlm cimbclicks lama korang akan hilang..
byk tu no akaun fav aku dah simpan...
my fav shopping akaun pun ada...
xkan nak daftar balik satu2 kan...haha..

yg penting... blk dr bank td muka senyum je dpt sebijik patung octo free...yea...!!!



types of DURIAN

amik kat fb gmabr durian ni...



oh... sedapnyer durian...
2 minggu ni mkn dorian xbehenti2...

seronok kutip dorian kat dusun trolak ahad lepas..
siap pakai but lg! haha...


semoga ibu cepat sembuh....

buat ibu mertua ku....
ila n anak2 menantu ibu semua doakan moga ibu cepat sembuh...

fyi...my mil buat operation liporoscope utk lengan dia yg cedera...
aku pun xpandai nak cerita.... kang salah cerita pulak..
tp xsalah ligamen koyak la...
ibu operate kat pusrawi smlm...
alhamdulillah....semua berjln lancar...
4 jam jugak ibu dlm ot

ptg smlm balik keje kami ke pusrawi lawat ibu....
skali smlm kan hujan lebat kan....
pusrawi tu kat tgh2 bandaraya kl kan....?
kami bertolak dr serdang jam 6ptg...
ikut jln h/way MEX....jam 7.15 dah samapai kat simpang nak turun ke jln tun razak...
korang tau x....kat situ kami stuck smaapi jam 9.30 mlm....
sbb terowong smart tutup n ada beberapa bijik kete rosak kat jln tun razak tu..
kami tiba kat pusarawi jam 10mlm dlm kelaparan...huaaaaa...
tp kami sempat tapau Mc'd kat jln pahang tu...
dah alang2 kena u turn kat bulatan pahang kan...
aku dah nak muntah sbb dah kelaparan

semua org smapai jam 10 mlm....
adik hubby..pakcik makcik hubby semua smapai jam 10 smlm
kami tersangkut 4 jam dlm jammed...
kalau kete tu jln..aku dah smapai JB dah ni leh gi LEGOLAND haha
xpe la.... nak jd ceritakan....
yg penting kami smaapi kat pusrawi dpt lawat ibu....

adik kamal dgn wife shazni..
gamabr ehsan wassup Family Musbahuddin...

adik uda, wife Wana n bapak mertuanyer

kami ber 5 and pak cik makcik hubby - Ayah Cu n ibu Amirin...


semoga ibu cepat sembuh...
td wassup dgn ibu... harini ibu dah sihat..dah boleh bgn ke toilet semua dah...
insyaallah hari jumaat or sabtu ni ibu dah boleh balik..

ada budak dah panjat tngga?..

hmmm imran skrgkan...pantang lepa...
laju je dia gi panjat tagga....
lebih2 lg kalau abg n kakak dia naik tangga..
sibuk nak ikut


bila kena marah...
dia pun turun balik n cari pa pa dia...

shomel sgt anak mama!

korang dah minum susu dutch lady coklat baru??

serius...korang dah minum x susu coklat dutch lady baru tuk family ni??
sedapppppp sgt.... aku dah minum dah...


utk makluman irfan & syafiqah mmg minum susu dutchlady ni pun...
ms soping brg kat care4 lepas... saje je bl sepek..nak rasa...
mcm mana korang minum susu dlm kotak/botol DL tu..


sebijik rasa dia susu ni...
harga kat care4 ms offer aritu RM16.90 je...


teringat ms aku buat susu coklat ni semalam...
kebetulan irfan dok main depan aku n syafiqah kat atas tgh tgk tv..
then dia tanya: "mama buat susu coklat tu untuk kakak ke?"
aku jwb: "x...mama buat utk mama...."
irfan tanya lagi: " mama buat susu coklat tu untuk kakak ea...?"
aku jwb lagi: "takkkk..susu ni utk mama.... (kebetulan susu dah siap then aku terus minum)
"tgk ni...mama minum susu ni...sedap...!"
terus irfan marah: "mama....tu susu kakak la....mama xboleh minum!!!"

haha...tergelak aku... mmg syafiqah minum susu coklat ni...irfan minum susu putih...
agaknyer dia pelik..apsal mama minum susu kakak pulak....kelakar

bergaya dgn bj baru...haha

hmm..sabtu lepas ms gi soping bj sekolah syafiqah...
aku bergaya dgn seset bj baru ok...hehe
baju br dr poplook.com... seluar levi's baru..
tak lupa jam Baby-G merah baru...haha

imran pun pakai bj baru...
soping kat metrojaya dpt voucher RM20..
tambah sikit duit beli selai t-shirt Poney utk imran...
jimat2....


motip n3..
saje je...
gmabr syok snediri...haha..
lama xsnap gmbar sendiri...
eh..bulatnyer pipi aku...kena diet balik ni...
asyik mkn dorian je..

daaaa....

IMRAN dgn gigi sebatang...

my encem imran dgn gigi sebatang nyer....
sooooo cute!



ya allah..budak bertuah ni kuat menggigit...
kejap2 aku terjerit..
lepas dia gigit dia senyum mcm dlm gamabr atas ni...
nak makrah pun xboleh..
lg marah lg dia gelak...
aduhai...imran2... cepat tumbih gigi byk2 ye sayang..
skrg ni bubur dia aku blend sikit je..
sbb nak galakkan dia kunyah....
hujung bulan ni genap la umor dia 8 bln....
sayang imran ketat2!

ke kebun durian @ trolak...

hari ni... di pg ahad yg hening...
kami sekeluarga subuh sepii bertolak ke dusun durian bapk di trolak..
perjalanan amik ms 2 jam...
just konvoi 2 kete dgn bapak n ibu mertua ke sana..
1st time ke kebun ni dan ini adalah hasil pertama kebun bapak selepas 5 thn tunggu.
alhamdulillah....mmg durian byk sgt...

aku xtau nak citer pe.... just layan gmbar je...



siap picnic lg tu....




esok aku update citer gi kebun dorian ni ok...,


layan hasil yg dibw balik


soping bj skolahnyer syafiqah...

aku laki bini sgt bersemangat hari ni nak gi soping bj sekolah syafiqah...
siap senaraikan bape helai bj n lain2 keperluan utk bl
dok borak n tanya pendapat jiran2 yg dah skolahkan anak..
also yg nak sekolahkan anak thn depan..semua ckp brand canggih ok..
jd..destinasi yg seswai utk membeli belah harusnya di alamanda je..
lg pun dah time utk membeli brg dapur jugak...
so...soping skali terusla semua harini...

cuma terlupa pulak..MAHA kat MARDI kan br stat...
jem kejap la jln dpn shell suria tropika ke mardi sbb semua org nak gi maha kan...
lepas je simpang mardi hlb clear blk..
smpai je alamanda... soping bj dulu la kat parkson.,
nnt br bl brg dapur kat care4...

ni aktiviti aku 2 beranak dgn syafiqah...
amik bj terus test..


memula cuba bj kurung dulu...
plannyer nnt utk syfiqah umor 7 thn ni
aku still nak pakaikan dia pinafore je kat sek. kebgsaan
sekolah agama of coz pkai bj kurung n bertudungkan..
bkn pe..dia kecik lg..dulu kat abim bljr 2 jam sehari pun bj seklh sehari dah hitam legam..
inikan sekolah 5 jam sehari....
mmg tercabut tgn aku asyik dok memberus bj je nnt...
aku paling letih nak berus bj tang poket, hujung lengan, siku dan bontot bj..
seksa ko....

nnt syafiqah dah pandai managekan diri..
aku rs umor dia 9thn nnt kot...br pakai bj kurung pg ptg..
ms tu agak nyer dia tau la nak cantikkan..
sinsing lengan bj elok, nak duduk lipatkan bj ke atas, pandai bawa sau tgn ke sekolah...
ye tak???
jd bj pinafore wajib dibeli..

then bila part nak try bj pinafore mmg minah ni kena bukak bj n cuba la

alahai..comey anak mama...
umor br nak msk 7 thn..tp kena pakai saiz XL...
hai...sabar jelah

puas hati dgn bj.. sesi pilih kasut pulak..
bl 3 pasang..dgn 3 design yg berlainan..haha..ni semua keje aku...hihi
papanyer malas nak layan...
keje dia tlg jg imran..siap suapkan mkn lg....
pastu tlg bg pendapat bila aku tanya..bj ni ok x?kecik or longgar bj syfqh pakai...?

pastu... ms utk byr...
boleh budak parkson tu ckp.. kalau pakai plastik, kena caj 20¢ 1 beg..
nasib baik aku mmg bw beg soping..
tp utk bl brg kat care4 nnt la...
tp bl kasut kiko dpt sebuah woven bag...
last2 sbb blnja lebih RM500...dia bg juugak beg kertas sebuah..
melampau betul...bl brg > Rm300 pun nak berkira plastik ke??
standart kena bgg beg kertas terus tau...sabar jelah

ok..blk tu...sesi menabur brg yg dibeli...
dok belek2 n snap gmbar.
ini lah bj sekolah syfqah yg dibeli...


ok..nak tau apa yg kami bl??
ini dia:

1. Bj kurung sekolah = 5 helai (RM25.90 selai)
2. Kain biru sekolah = 2 helai (RM 27.90 selai)
3. Kain sekolah agama hijau = 2 helai (RM27.90 selai)
4. Pinafore  (baju luar) = 3 helai (RM27.90 selai)
5. Pinafore (kemeja dalam) = 3 helai (RM14.90 selai)
6. Tudung sekolah = 4 helai (RM14.90 selai)
7. Kasut sekolah KIKO = 3 pasang (RM28.90 sepasang)
8. Stokin = 6 pasang (RM 11.90 perpek 3 pasang)
9. Set Alat tulis Faber Caster = RM19.90

tolal = RM560 xsalah


ada brg lain yg kena bl lagi..tp rasanyer nak terjah ke Jusco pulak
antaranyer: kamisol, short pants, spender, track suit, beg skolah dan alatulis lain..

wah terasa jugakkan membeli brg sekolah anak
teringat aku ms sekolah dulu..
sib baik aku adik beradik ada dpt bantuan Biasiswa kecil Wilayah persekutuan
RM300 setahun...kurang beban abah n mak nak blkan brg sekolah
sbb semua brg sekolah smapai ke buku semua bl pakai duit BKWP tu
abah byr yuran je..

zaman skrg... gaji mak ayah lebih RM5K mana boleh dpt bantuan kan..
mmg kena byr sendiri la jwbnyer...
xpela...rezki utk anak2...
next month...ms utk bl buku sekolah pulak...
itulah kisnyer....daaa

salam sabtu...menu pg ni...lempeng

slm sabtu....
xpernah2 aku bersiaran ari sabtu..
eceli sj je...
 pg ni hubby request nak mkn lempeng cicah sardin msk kemak
dan klau nak tau.. ni 1st time aku msk lempeng n msk lemak sardin
selalu hubby yg msk gulai lemak sardin tu.. aku tukang mkn je..
giler la  7thn kawin xpernah msk lempeng...haha
siap google resepi lg... mmg nak kena lempang aku ni..haha

senang rupanyer....
ok..menu pg ni...
tara..aaaaaaaa..

ok...pas sarap ni nak terjah alamanda...
bl brg dapur n gi parkson lak...
xsabar nak soping bj skolah syafiqah... daaaaaa

aktiviti syafiqah di taska semasa musim cuti sekolah

hmmm...apa certia syafiqah sejak cuti sekolah bermula ye??
eceli since awal bulan 11 aritu...aku dah xantar syafiqah ke ABIM..
ke Tadika Ho pun terpaksa sbb sekolah berakhir 9.11.2012 kan..
jdnyer.. pg ke Tadika Ho pastu aku jemput dia blk sekolah dan dia dok opis aku smapai aku blk keje ptg sepanjang seminggu tu...

now.. stat je cuti sekolah syafiqah aku hantar ke taska asal dia di Sinar Bistari Ceria
kira taska irfan dan imran la sekarang ni...
syafiqah dok kat rmh budak2 transit... rmh ni br je kak Asiah sewa..
skrg ni kira Taska Sinar Bistari Ceria ada 4 biji rmh la..
rmh 1 utk baby 2bln - 2thn (tempat imran dok sekarang)
rmh 2 utk anak2 umor 2thn - 4thn (tempat Irfan dok sekarang)
rmh 3 utk Tadika anak2 umor 4 - 6 thn (kira sekolah tadika lani..next year irfan akan msk sekolah ni)
rmh 4 utk anak2 transit umor 7- 12thn (semua budak2 sekolah la...now..syafiqah dok kat rmh transit ni)

ok....aku risau jugak syafiqah dok rmh ni ape la aktivit dia kan...
takkan dr pg smapai ptg dok tgk tv je...
rupanyer byk aktvti kak Asiah (owner SBC) rancang
hari pertama cuti sekolah.. diaorg dah buat aktiviti masak cup cake..
alahai... bagus betul..
siap masukkan gmbar dlm FB lg..
aku suka sgt bila dpt tgk aktivit diaorg....

ni antara aktivti masak cup cake last week...
jom layanzzzz...

bancuhan baru siap..


cikgu pindahkan dlm jug supaya mudah nak tuang dlm cup cakes

ready utk dituang...

masa utk tuang....semua org excited

pastu taburkan rice choc

syafiqah pun nak buat sama

then bakar
see... naik gebu


yaey dah siap...

balik tu syafiqah bwk 3 biji cup cakes tu isi dlm kotak..
1 utk mama..1 utk abg irfan & 1 utk kakak...

hepi bila tgk syafiqah hepi...
yg penting..sepanjang cuti sekolah ni...byk pengisian yg SBC buat utk anak2...
katanyer akan ada aktiviti belajar lipat kain, masak cookies, pizza dan mcm2 lg...
alhamdulillah

asyik lupa caj je...

aku kan... ada 1 peel tau...
suka sgt lupa caj gadjet aku..
ape2 jenisla... handpon ke... tab ke... even my FS pump...
setakat x caj bateri h/p kat rmh aku xheran sgt..
sama jugak dgn tab.. sbb tab aku xbape pakai sgt..
h/p pulak kat opis ada charger spare..

paling problem kalau x caj madela FS aku..
mmg aku sgt2 pening n haru ok!
lebih2 bila dada dah stat berdenyut2...
pump abis bateri... kalut aku wei..
aku ni bkn pe... pump FS biasanyer boleh thn 4hari tanpa caj...
sehari aku guna dlm 4-5 kali...purata penggunaan 15-20minit setiap sesi
jadinyer...mmg aku xperasan bila last caj
pump pun aku bkn tgk sgt display dia...
ye lakan...pump jam 5pg..ngantuk2...tau tgk botol je..dah penuh aku tgk masa kejap pastu off
pastu kat opis pump kat meja keje sorok2..
sah2 mmg xperasan nak tgk bateri...
kat opis pun sama gak...aku tgk botol je.. penuh aku tgk masa kejap..
pastu off

harini.... kena lg....
last aku pump jam 5pg td...
skrg dah jam 11> pg..
nasib baik kawn ada adapter.... adapter mesin calculator sbenarnyer..
lantak la labu...ape2 je...
janji bateri ni dpt di caj...
rasa nak meletup dah ni...sakit wehhhhhh!
huhu



imran dah tumbuh gigi

ok...ni perkembangan terbaru imran...
wajib catat... gigi pertama imran dah pun menunjukkan diri..
gigi bawah..tarikhnyer 19 Nov. 2012..ari isnin
aku blk keje jemput imran cikgu imran bg tau...
"kak...gigi imran dah keluar dah sebatang....tu pasal dia demam"
alhamdulillah...amik upah rupanyer..


.ada lg sebatang masih segan2 nak tunjukkan diri..
kesannyer.... imran masih demam hingga kini..
nak diikutkan since hari khamis minggu lepas...
dia demam je... lepas mkn ubat.. suhu bdn turun ke 36.2degree...
lepas 5jam...naik balik suhu ke 37darjah...

doctor ckp ok...baby biasa la nak beralih bulan..
as long dia nak main n nak makan minum kira ok la..
susu n mkn mcm biasa...cuma bila dgn aku.. dia xnak minum dlm botol
mkn pun xmau...

gmbr masih xdpt nak snap..
sbb mood imran xbape baik...
asyik nak merengek..xbg org pegang mulut dia...
so...no gmabr ok...

itulah laporan terbaru harini...
muka budak demam... 
asyik tidor je... sian anak mama...
*gamabr ms kenduri ahad lepas*
sekian...haha

kisah syafiqah potong rambut

alamak..n3 dah lepas kat 2 minggu
hampir terlupa...sib baik ingat..
nak abadikan aktiviti ni..
sbb...aku jenis suka simpan rambut anak kasi panjang..
ni pun dah 2 thn syafiqah xpotong rambut.
last syaifqah potong thn 2010...
dia potong pendek gaya pop tu..
pastu aku simpan kasi rmbut syaiqah panjang..
kalau ikut dah dah nak paras pinggang dah..

see... panjangkan???

kebetulan aku potong rambut aritu... kat quick cut je..
dia ada bg kupon...cukup 4kali potong...free 1 kali potong
so..yg free potong tu aku cut la rmbut syafiqah


disebabkan minah ni masih nak maintain rmabut ala2 barbie doll dia
dia xmau rambut pendek..
jd..aku trin je..
suruh cina ni potong layer



lepas potong...
mcm xde perubahan pun..huhu
rambut syafiqah nipis n straight..
lg pun aku nak rambut ni boleh ikat.. jd 
inilah hasilnyer....
dr blkg nmpak potong V



sekian.... 

majlis resepsi @ Kompleks Sukan Bangsar, KL

sambung lg n3 pasal majlis resepsi lak..
majlis combine kedua belah pihak (lelaki & perempuan join skali)
mudah katanyer...
kami belah pompuan ok je...
lg jimat kan... lg pun dedua org KL...
belah pompuan (kami le tu)...org Sentul je...
while belah lelaki org Jln Klang Lama...
kan dekat je... so.. kenduri buat kat tgh2 la..
so tempat dipilih di Kompleks Sukan Bangsar..
tema warna Hijau Kain sekolah agama dan Putih..so sweet...


ok... layan gmbar lg...zaaasssss!
warning!!
jgn muntah tgk gambar sudaaaa...
aku hapload semua skali dlm 1 n3 ok..

siap ada pintu gerbang lg.. cantiknyer...aku sukerrr sgt!

belah lelaki siap ada panggil org marhaban...
ibu mertua adik aku ni sgt aktif berpersatuan..
lama jugak sesi marhaban ni

suasana dewan

meja mkn beradap..simple je..ok la ni

mknan... sedap belaka


anak2 aku saje je aku nak jdkan flower girl n boy..
tp taulakan.. irfan tu susah sikit nak bekerja sama...
kasi pakai bj cantik2 buat saje je..
hehe...




bukan main adik beradik ni...

lupa nak citer..
belah kami pompuan pakai bj kaler gold...
belah lelaki pakai warna silwer..sama2 gah...

nak bergmbar kat pintu gerbang gak

mak n abah...

my family...

ni org belah lelaki...bukak 2 counter...geng silver n geng gold..

kami geng2 gold...

then..masa pengantin berarak..





aku 1st time nak berenjis..dah rasa mcm mak2 pulak..haha..



lastly...

ending...
gmbar aku 1 family...
daaaaa


n...dari pengantin..

terima kasih pd yg sudi dtg...






Related Posts with Thumbnails