Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

happy new year!!!

salam tahun baru semua!!!!!


esok nak celebrate bday hubby yg kedua...
dan jom azam utk thn baru!!!

selamat bercuti2 malaysia!!!




Daftar & Orientasi Syafiqah thn 1 SKTU

sabtu lepas...29hb Disember 2012..hari pendaftaran pelajar baru tahun 1 utk syafiqah
wah..berdebar maknyer syafiqah...
jgn tak tau..mlm tu aku br kelam kabut nak jahit lencana sekolah syafiqah..
esok pepagi dah bgn...
siap bukak blk web Sekolah Kebangsaan Taman Universiti (SKTU)
kot aku silap tarikh ke...
ok...kompom...hari ni jam 8 pg kena ada kat sekolah..

kejut syafiqah...suruh mandi n pakai bj sekolah..
minah ni mcm mamai je..
pastu hantar budak 2 org tu ke taska...
ber3 lebih baik..ada 2 org budak kecik tu mesti susah nak gerak..

smapai2... tgk kereta dah penuh..
nasib baik naik kancil je..senang nak selit2..
untung org rmh depan sekolah...jalan kaki je..

ok...terus gi terjah papan notis.. tgk nama syafiqah kat kelas mana..

tgk senarai nama kelas...mak ai!!!!ramainyer murid!!!
n paling kelakar... ada 4 org nama ADRIANA dlm kelas dia..
syaifqah masuk kelas 1 UM
kat SKTU nama kelas nama2 universiti...kelassss ko jah!

terus bawak syafiqah berkumpul ikut nama kelas dia...

ok..kakak dok sini ye...


then jam 8.30 semua parent kena berkumpul di dewan untuk mendengar taklimat dari tuan guru besar..
ms ni baru tahu..thn 2012 berlaku lambakan murid thn 1 disekitar puchong, kinrara, ekuin, LEP dan desaminium...
jadi...kelas terpaksa dibuka smapai 10 kelas dan murid menjangkau ke 47 org murid setiap kelas
bayangkanlah.. ada parent dok puchong tp hantar anak ke SKTU ni..
sbb sekolah depan rmh dia dah penuh!
tp nak buat camne... mmg area rmh aku kawasan perumahan baru..
byk org sebaya aku dgn anak yg sebaya dok kat sini...

1 lagi, sekarang sekolah dah pakai sistem KSSR (Kurikulum sepadu sekolah rendah)
dah xpakai KBSR.. dan ada sistem baru dipanggil LINUS
exam pun dibuat dlm tempoh 2 minggu awal persekolahan..
utk tahu tahap pencapaian anak2
lepas exam nnt... hanya murid yg lemah atau masih tidak menguasai 3m akan dipindahkan ke kelas LINUS tu..
murid lain semua akan stay dikelas yg sama.. skrg ni semua kelas sekata...
tiada kelas terpandai dan tercorot..
hanya ada 2 buah kelas LINUS utk murid2 yg xmenguasi 3M tu
eh byk lah info kami tau... sistematik la sekolah ni

sementara tu anak2 dibawa masuk ke dlm kelas..
lepas abis taklimat aku terus gi kelas syafiqah...
ms ni syafiqah tgh makan..ala coklat apollo dgn minum air kotak laici je
tp bagusla sekolah ni...siap bg makanan tu...
syafiqah dok kat belakang skali tepi tingkap
setiap kali msk kelas.mesti minah ni dok blkg..
pelik betul aku!

then... aku tinggalkan dia sbb kami parent kena byr duit yuran semua..
tp kat kantin la... lupa lak nak snap gmbar..

lepas tu aku dtg balik syfqah tgh beratur..
 tertanya mana syafiqah n the geng nak pergi?
rupanyer mereka nak dibawa round 1 sekolah..
cikgu nak tunjuk mana tandas, pejabat, perpustakaan, surau dan lain2...
ok la...

so...sementara syafiqah gi round sekolah..
aku n hubby gi sarapan kat kantin..

then, lepas sarapan tgk syafiqah tgh mewarna..
aktiviti pertama dia disekolah.. ok la..

dpt aku snap gmbar dia sbb dia dok tepi tingkap kan..

jam 11 pagi..semua murid bersurai 

lastly...
ini kwn br syafiqah...dok seblah dia je..
nama dia Emelda Husna..

balik tu syafiqah ckp...dia seronok sgt!
dia ckp xsabar nak gi sekolah lg.. hamboi kakak...
tunggu rabu ni ye...
kakak berkobar2 ke tak ye kakak??
tanya syafiqah...1st day sekolah syfqah belajar ape??
dia ckp : bila cikgu masuk kena ckp : Selamat Pagi Cikgu!
bagusssss.... ok tunggu hari sekolah sebanar nnt ye..


keseluruhan...
daftar haritu kami just bayar Rm60 je utk bayaran:
1. PIBG Rm30
2. Baju sukan sekolah
3. Tag Nama
4. Sumbangan kelas LINUX
5. yuran lain2..

ok la.. xbyk belanja pun...
mknn kat kantin pun sedap...

kata kwn opis aku..
nnt stat sekolah dia suruh aku bekalkan syfqah mknn je awal2..
kalau nak bg duit belanja..bg duit syiling biar mudah syfiqah guna..
sbb guru besar dah pesan awal2... jgn salahkan makcik kantin kalau anak xdpt duit baki..
sbb anak xamik duit baki lepas bl mkn...hihihi


welcome our new family members...

to adik kamal n wife shazni....
tahniah diaucapkam atas kelahiran putera pertama
diberi nama zul yushak bin zul adi kamal...
cucu ketiga tahun 2012 
so cute....hidung mancung mcm mak pak nyer...

baby yushak lahir smlam 30 disember 2012 di hospital putrajaya...jam 6.30 pagi
gambar br lepas keluar perut mama dia....


to adik kamal....tahniah again!


ini dia cucu2 hj musbahudin n hjh zaharah tahun 2012 yg berderet 3 org terus.....:

mac 2012 - muhammad iman imran bin zul irwandi


september 2012 - zuhair mikael bin zul zaariman

dan terakhir disember 2012 - zul yushak bin zul adi kamal...


insyaalah....
thn depan mak aku pulak dpt dapat 3 org cucu sederet mcm ibu mertua ku ini dpt...

kena saman dgn AES..

pepagi hubby call..
semata2 nak ckp..."sayang.... awak kena saman!!!"
erk??? aku kena saman?? bila tu...??
tanya hubby dia tgk kat mana??
dia ckp dia semak dlm laman web jpj...adeh....
aku pun bukak la tgk kebenarannya....


adeh.....terus kalut tgk kalendar..
24hb oktober ni masa ni esok raya haji..
recall balik...br teringat! ms ni imran batuk n demam teruk smapai seminggu lebih..
aku siap tido rmh MIL sbb ms ni hubby xde.. dia ada projek kat Penang
hari kejadian aku kena gi hospital putrajaya ulang alik amik nebulizer utk imran..
memula pg tu aku ke PKU jumpa doctor..
lepas buat sekali nebulizer..doc kat PKU suruh aku ke putrajaya jugak..
sbb keadaan batuk n kahak imran yg teruk..
dr PKU aku terus ke HPJ..
mana la aku tau kat dlm putrajaya ni pun ada AES...
bwk xle laju mana... 81km/j je..
terus kena saman ha...

bukak pulak google map...
kat mana Lebuh Sentosa putrajaya ni...

oh kat sini... kat presint 9..

kata org...xyah byr lagi kan saman ni???
belum kuatkuasa lagi kan??
kalau kena byr.... ruginyer... Rm300 tu.....huhuhu



new model Baby G..smart giler...

br lepas terjah FB Casio Timepiece Malaysia...
giler la.. thn 2013.. msk jam baru..
lawa giler!!!! warna n design meletops!
harga pun meletops!
td ada jumpa kat kedai jam kat mines...
ingatkan salah tgk harga... tp mmg betul harga dia... tp cantiks giler!!!
 tolong......!!!!! 

nak beli.... tp xde duit....!!!!hihi
lempang skali!! zap..zap!!!!!
berangan jelah.... 
jom cuci mata!!!



The Girls Generation Collaboration Baby G model, BGA-300-7A1
RM 709..
terjojol bijik mata tgk harga dia...huhu

The Girls Generation Collaboration Baby G model, BGA-153M-1B
harga RM579...fengsan lagi!
owh dammm! i'm in love with this black one...!!!!


white colour

masyaallah....warna pink dia....lain dr yg lain!!!!!


mlm ni aku nak mimpi indah2...
mimpi pakai jam Baby G hitam n pink ni..haha
mimpi nak tmabah koleksi jam dlm kotak jam baru tu...
daaaa...

p/s: esok syafiqah nak msk sekolah orientasi..
aku yg  berdebor ok.... bj sekolah tak tampal lencana lagi...adehhhhhh!!!!!







mr steak house seri kembangan - bday dinner

mkn2 kat Mr Steak House merangkap dinner sempena bday hubby..
tp in -advance gitew..hehe

hmmm....bc review buk fillanie pasal Mr Steak House...
pelagi... mari dok cuba mkn kat sana...
ternyata...mmg best... tempat selesa..
harga pun ok...cuma mkanan dia xbape panas..
mungkin dah siap2 masak... so bila smapai kat customer dah suam2 kuku je..
tp still aku suka sbb mmg sedap!

malas citer byk... layan gmabr makanan jelah ye...

buku menu nyer...


kami yg hepi dpt mkn free...
tgk muka syafiqah...suka buat muka mcm tu...gerammnyer

ok...ni menu dah tiba.. rupa cam sama je..
atas ni hubby punyer.. lamb mix Rm 16.90 kot.. harga xnampak lak
bwh tu aku punyer black paper steak RM14.90

unutk irfan dia nak mkn set burger.. Rm5 je... berbaloi
irfan kalau suruh amik gmbar..
itulah rupa gaya pose dia...same je...hihi


tu dia bday boy nak stat mkn...

kesimpulan...mknn sedap tp xpanas...
harga berpatutuan...
syafiqah mkn yeemee claypot.. 
byk betul sayur dia...

sesapa yg nak cuba mkn...dialu-alukan..
lokasi kat belakang Giant sri kembangan..
berdepan dgn Genius Aulad baru tu..
sekian

kebanjiran...

owh..salam takziah utk kakak iparkan yg kini dlm kebanjiran kat kemaman sana..
walau pun air naik xsetinggi pinggang...
buat ms ni sehingga jam tujuh pagi tadi...
air dah naik setinggi buku lali...


tp dah nak melimpah masuk kat lantai rmh jugak...
 moga kak Zuli dan abg. Lan tabah menghadapi banjir ni...
kami kat sini doakan air tu surut semula harini...
jgnla makin naik...

semoga Allah permudahkan segalanya...Amin....



hepi bday my love...

almost forgot....
my hubby's bday today...
as usual... bday wish for u my love...

moga rezki mu makin bertambah...
diberi kesihatan yg baik dan semakin ceria...
sy sayang awak ketat2....

from u lovey wifey, doter n sons..



si macho imran

saje2 snap gmbar mamat bambam ni..
asyik la nak dok atas riba mama dia time mama memandu..
sungguh bahaya...hmmm..layanzzz




suka dia main dgn sunglasses mama..
dah la pakai bj belang2... mcm banduan!!
daaa

my watch box....

hujung2 thn ni..aktiviti redeem point la keje aku..
ni redeem point dr aeon..
dah lama ushar.. tp point nyer xcukup2 nak tebus..
skali...hujung thn ni ada less pulak kat mata point tu..
pelagi.. melompat kegembiraan aku nak tebus kotak ni..
dapt half je point je..

so...
brg yg berjaya ditebus adalah kotak jam ni..
kalau nak bl mahal bangat...!!! beratus tu... tp mmg leather la..
yg ni PVC je... tp xpe.. janji ada kan??



lepas kumpulkan semua jam....
inilah jam2 yg aku ada termasuk jam hubby...
ohye..jam swatch xmasukan pulak... 
boleh aku tertinggal jam tu kat opis.. 



my wedding watch dah kena curi ms org pecah rmh dulu...
tinggal tali jam je n kotaknyer....
hubby punyer wedding watch entah mana dia heban ntah...
sayang betul.....mamat tu mmg spesis xreti jg barang la...

now.....aku sedang ushar sebijik lg jam baby g hitam...
tgh kumpul duit ni....
insyaallah...cukup duit leh bl nnt... huhu





konvoi santai n mkn sate with livinian (GOL,GLC, ALC & KALIV)

smlm...julung2 kali aku sekeluagha join aktiviti dgn group livinian..
aku daftar dgn group gombak livinian (GOL) under PNGL
eceli aktiviti gerak dr gombak ke putrajaya jam 2.30 ptg.
dari gombak GOL akan bergabung dgn geng Ampang Livinian (ALC) then beriadah di dataran putrajaya..
mlm tu kami mkn di UK sate Bangi..kat sini kami gabung dgn Kajang Livinian (KALIV)

tp aku jumpa diaorg terus kat putrajaya..
sbb aku hadir jemputan bday kawan opis kat semenyih dulu..

pastu kami lepak2....
kenal2 wifey ahli  GOL...
siap mkn serawa durian la...
pastu solat magrib kat masjid putrajaya.
then jam 8.15 mlm kami gerak ke bangi dgn jenterasebanyak 27 bijik livina..
kami gi mkn sate kat sate UK seksyen 7 bangi...
sgt meriah n really have fun...
yg paling best....dpt kwn baru dan merasai pengalaman pertama konvoi kereta ramai2.

budak 2 org ni suka dpt lari2 bwk belon dr bday party



ms lepak2 petang sambil beriadah...
anak2 mmg seronok la berlari2 kat sini..

siap ada serawa durian


msk waktu magrib...solat di masjid putrajaya

baru lepas solat ms ni...

lepas solat...b4 gerak..
semua susun livina masing2 n snap gmbar ramai2..
ni semua group GOL (Gombak Livinian)




then...baru kami mulakan operasi konvoi ke kedai sate bangi..



samapi kat sate UK..


masa utk mkn sate!!! so far sate dia ok..lg baik dari sate kajang..
tp kuah dia aku xberkenan langsung..
tp kira ok la.. aku bg 3.5star..hahaha




enjoy semua org smlm!!
kami chow awal jam 10 mlm...imran dah kepenatan...
sbenarnyer mama n papanyer yg dah flat..huhu




Related Posts with Thumbnails