Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sayangi alam sekitar

aktiviti aku every 3-4 bulan..
kumpul segala mak nenek botol2 mineral kosong dan 100plus, tong dynamo, botol softlan,
tin2 sardin & tin coke, botol sabun mandi J&J dan lain2.....
skali jual segala kotak2 lama dan brg2 xguna lepas kemas bilik stor bwh tangga pasal kena serang dgn sang Tikus ari Isnin aritu... ada sekor tikus mati ok!!!! tensi mak!
pastu basikal lama syafiqah yg dah umor 7thn tu..
xlupa box motor habby yg dah setahun dia biarkan...

lepas kumpulkan, masukkan dlm cik Ina kita..
aku bwk gi opis smlm...biarkan sehari dlm kete
then..ptg smlm balik keje singgah ke kedai besi buruk kat area pinggiran putra

penuh brg 1 kete

brg ditimbang atas timbang gergasi...

oh ye..ada sebijik bateri kereta kancil pun kasi jual skali...hihi
hubby br tukar bateri kete kancil dia...

hasilnyer....
muahaha....
balik tu terus ke jusco pulak gi terjah kedai buku popular
duit hasil jualan bl kertas sikit utk preparation party bln 3 nnt

hubby.... jgn jeles...
org rajin punyer hasil ni....
org malas dok diam2 tgk je...muahahaha

4 comments:

- dieyana - said...

bagus iela ni...dpt hasilnya seronok lah! ;-)

mamalieyna said...

Dapat gak hasil kan.. tak sia2 :-)

momnsofea said...

i pun buat gini gak..hi hi dpt jgk hasilnya..siap ajar ank sekali ..go green.

mummy_ayu said...

bagus la..sapa nak kasi kan? Ayu jual paper lama jer selalu..dapat la sikit2...

Related Posts with Thumbnails