Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sy support breastfeeding..

seronok aku tgk adik aku yg br je bersalin minggu lepas..
seronok sbb dia dah berjaya kumpul susu dgn jayanyer..
dulu biras2 aku berjaya aku ajak berb/f...
kasi pinjm pam before diaorg bl pump sendiri...
biar diaorg rasa feel menyusu...
sbb mostly aku tgk ramai yg cakap..
mak saya dulu susu xbyk..mesti susu sy pun xbyk..
xpun.. dulu ms sy anak pertama, susu sy xde pun...
mmg la xde susu sbb kita xstimulate... xpam..
itu comtoh la...

cuma tulah... nak bf anak ni mmg azam kena kuat dan kental la..
sanggup korban ms dan tenaga...
ckp kosong je xleh..,
kena ada azam yg kuat, usaha utk mengepam dimasa yg sama dan kerap
 dan semangat berterusan utk terus buat disamping support dr suami dan org sekeliling
insyaallah berjaya.,,

utk adik aku..,
aku support dia suruh bf anak.,,
so... aku kasi hadiah kat dia set starter penyusuan susu ibu,.
pump spectra aku yg byk berjasa kat aku dan org lain...
aku jual 2nd hand kat dia..
tp brg lain mmg aku kasi hadiah la...

utk adik aku ni..
 bkn stakat brg menyusu..,
 buku panduan pun wajib bg..
biar dia bc byk2 pasal hal penyusuan spnjg tempoh dia berpantang..
moga Allah mudahkan segala urusan

untuk adik aku....
hadiah dr aku....

pam kesayangan ku...my 2nd pump after Avent manual

set starter utk menyusu..
beberapa biji botol BPA free... plastik breast milk storage..
ice pack dan beg ice


7 comments:

- dieyana - said...

yup, kena kuat semangat, kalau ckp saja, tak jadi, kena kuat n yg penting, rajin..."say yes to breastfeeding" smile...;-))

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

susu ibu yang terbaik kan..

Farah Izza Shafik said...

jadik adik angkat ilah la.. hahaha :p

Alyyani Anuar said...

akak mmg best sebab fully bf tapi cool je tak over exaggerate. hehehe.. paham ke apa maksud aku ni? buat2 paham lah ye, :D

Iela Fazielah said...

alya: xpaham...xpe..akak buakak kamus..haha

mamaqari said...

setuju ngn iela..sama la kita.. pam pertama avent manual pastu upgrade to spectra 3 smpi skang...

mummy_ayu said...

sama.....Ayu pun support BF..Iris full BF 1 tahun, tapi time tu...takde la mcm nie sgt..just pam bias2 jer..my sis yg baru bersain nie pun tgh full BF and kumpul susu untuk full BF..Ayu pun support gak..sampai peti ais umah Ibu dah penuh, tum[ang la peti ais umah Ayu plak..kira support la tu kan..he he he..

ps: yg label kat mineral water tu, Ayu just guna A4 biasa jer..than tampal..

Related Posts with Thumbnails