Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

family BBQ @ Tg. Bidara Beach Resort Melaka

last saturday...we went to tg bidara beach resort, melaka for holiday..
just short vacation... 2day 1 nite...
alamak..teruk benau karangan BI aku...
dah..dah... xyah nak speaking...haha

ok..ni gmbar2 kat tg. bidara beach resort melaka..
kami bercuti kat sana sabtu lepas...
sbnarnyer kami ke kenduri kahwin sepupu hubby...
dah alang2 sampai melaka kan... terus adik-beradik hubby ajak buat BBQ skali
family vacation la konun tu...
aku ngekor je...

adik hubby amik chalet 3 bilik...kami sewa 2 chalet
sgt cantik resort ni..
mmg puas hati la..
ni gmbar bilik kami org..

imran posing atas katil
cun kan????
kongsi 3 family..setiap org amik 1 bilik...jimat n meriah..
tp mana muat tido ber5 atas katil ni..
dah prepare bw comforter n bantal lebih..
nnt mlm..budak 2 org tu kena tido bwh la..


ni ruang tamu dia...
ada sofa, lcd tv dan mini fridge...
owh..ms ni imran tido..hari nak balik dah pun..



gamabr last day b4 balik..
eceli kat melaka aritu aku lupa bwk kamera..
nak harapkan tab..bateri kong... 
mana xnyer... dr bandar melaka nak ke tg. bidara dok pakai sygic GPS..
cepatla bateri habis.. pastu bdk berdua tu layan games pulak..
xdpt la snap gmbar..

gmbar mlm tu bbq pun ada sekeping je..xleh blah la..
ms ni senja tu ...dah stat bakar dah..
menu mmg best sgt.. ada ayam, udang, daging batang pinang, ikan, ketam & sosej,
xlupa salad.. wah...terbaek!!!
mkn smapai santak perut la..
kat kul 11mlm br habis aktivitinye..
paling best  siap ada kelambu lagi..
maklumlah... semua dgn baby kecikkan


tp overall best la...
esoknyer bgn tido hubby bw bebudak gi mandi laut..
kedudukan chalet kami mmg seaview..aku xjoin.. smabung tido lg baik
so..bebudak mandi laut xde gmbar


lepas mandi br ramai2 gotong royong masak sarapan pagi 
hubby siap tlg goreng kopok lekor lg..dlm pemanggnang ajaib..haha
ni pemanggang ajaib ms mlm BBQ kami buat bakar daging..cepat masak..sonang

pastu msk nasi goreng dan buat sandwich sardin..
dpt kumpul ramai2 dgn masik2 dok kendong anak mmg seronok..

pasni thn depan nak gi mana pulak ye??
seronok skali skala kumpul ramai2 mcm ni kan..
bergmbar ramai2... aku xdela sbb tgh snap gmbar kan

balik tu kami pekena Klebang original Coconut Shake..nnt smbung next n3 ok..daaa

2 comments:

Nad MamaZN said...

Seronoknya!
Tmpt nmpk cambest

mamalieyna said...

Syoknyeee vacation ramai2x.. meriah :-)

Related Posts with Thumbnails