Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

stress, demam n mc

1st of all....
thanks to Allah yg memberikan aku sakit...
semoga ia dapat menghapuskan dosa-dosa kecil ku..
amin...

ok... xtau nak citer dr mana...
tp dr last n3 ari rabu lepas aku ckp aku maha bz ksn...
serius mmg bz giler2 thp dewa petala ke 7 punyer...
bygkan aku yg keje kuli ni kena buat budget perjwtn jabatan utk 2014-2015 sensorang..
since hr selasa lepas aku blk lewat jam 9mlm...
pastu kena pulak kena ngajar kursus 1st aide utk fakulti perubatan 2 hari..
serius.. bila ajar org 1st aide ni mmg letih..
korang bygkan lah aku kena tertonggang tonggeng membongkok buat cpr..
buat demo balutan...
pastu terkedek2 ajar org suruh angkat strecher...
gilerprnat weh! kursus lak 8.30am smpai 5pm 2hari berturut2...
tgahari waktu lunch aku sempat perah susu kejap n smbung buat budget balik

budget nak kena hntar hari jumaat...
xde pulak org nak tlg aku..sbb yg lain sibuk buat part diaorg...
last day hr jumaat tu br dpt bantuan...
pe lagi.... terkopoh kapah siapkan..
aku pg tu dah rasa lain mcm dah...
ye lakan...
stress.... msna xstress....
siap je budget tinggal nak binding aku ks partner aku settkekan..
aku dah menggeletar badan dah...
badan rs makin panas... tp tgn sejuk giler...
relex kejap...
tp makin lama rs mcm nak meletop pulak...
last jumpa doctor ptg tuu n kompom aku demam panas ok....!
doktor kata aku stress...
ptg tu trus dpt timeslip n aku blk awal...

smpai rmh mandi n berselubung terus....
mlm tu tido ada ka teraga 2-3kali tp leh tido la...
kepala stat denyut2...
hr sabtu still drmam lg... aku berpeluh2 xhenti2...
tp gagahkan diri buat keje rmh, msk n bsh kain bj..,
kul 11pg aku flat..n tido blk smpai ptg...
mlm tu mmg mimpi ngerilah....
xlehmtido n bdn panas giler..
siap tuap dgn ais la badan aku ni tp still xok...

so smlm ke klinik...
aku ckp kat hubby aku mmg xleh tahan dah..
kat k
inik..tempreture stil 39.4 camtu..
dok tahan surh aku amik imjection n rest smapai demam aku turun sikit
alhamdullillah elpas sejam turun demam ke 37.6
blk mkn nasi n ubat...
ptg tu aku tido lg... mmg berpeluh2 thp kronik la...


dah lama aku xrasa demam mcm ni...
lemah segala sendi badan...
tekak rs terbakor...
kepala berpinar2...
asal tutup mata nmpak mcm tv rosak...
mlm2 mimpi bkn2.. tp aku mimpi mslh negara ok...!
kejap terjaga n aku terikrmbut sbb kepals pening n xkeh lelap...

hr ni alhmdulillah..demam dah kebah sikit..
still demam tp mild je... cuma penangan antibiotik aku cery bery oulak...
so today aku mc...dok kuar msk toilet pulak..jenuh!

doakan aku sihat nyer kengkawan...
aku sjrg xkeh stress.. oenat...
cepat jatuh sakit.. badan dah xkuat..
so plan nak amik vitamin la...
maybe shaklee leh bantu kot...
nnt momalydzar bg suggetion kat kak ila ok..

2 comments:

mummy_ayu said...

siannya..teruk Ila demam,
apa pun..makan ubat, rehat & get well soon yer sayang.
Allah pun tau Ila penat, tu yg kasi sakit & rehat sikit..

Farah Izza Shafik said...

hope you feel well soon ilah!

Related Posts with Thumbnails