Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Soccer Kids Bday part 3: photo station & guest book

ok... nak smabung citer pasal benda2 yg aku sendri create ms bday party aritu
mmg seperti yg aku impikan... dpt jugak aku wujudkan sudut ni


memula dok pikir nak buat kat mana??
memula terfikir nak letak meja kat luar.. kunun2 dr jauh org dah nampak..
senang nak tandantangan nnt
tp xde pulak meja...
pastu fikirkan kalau hujan ptg2 kan susah pulak..
so.. aku letak jelah kat almari aku dlm rmh ni..
memandangkan almari ni ada cermin,...kang nak snap gmbar terpantul balik..
aku pun bl la kertas warna nak tampal cermin ni...
pastu aku hias dgn brg2 yg aku beli dr Bugsparty.com... 

paling aku puas hati bila aku dpt create buku scrap ni jd guest book

tiru idea mumm-ayu yg tampal gamabr anak2 kat setiap page..
mummy ayu lg.. hihi.... thanks ayu.. suka ur idea...!
 pastu..dgn xtau malunyer aku pinjam camera instax dr adik ipar aku



memula aku ingatkan camera dia jenis Mini Instax tu..
rupanyer camera di jenis Wide Instax ok..
mmg filem dia giler bab mahal ok..
20 keping RM78..sepuluh keping Rm50...
pasal aku dok usha n xterbeli2 filemnyer..pasal nak compare harga konun..
smapai la hari kejadian majlis ni.. aku lupa beli..
kesudahannnya.. menggelabah gi bl kat kedai camera kat jusco Equin tu..
tinggal 10pcs je dgn harga Rm50..hubby blkan..betul2 sepek je ada
lepas tu... smapai jam 5ptg aku xteringat nak masukkan gmbar dlm kamera tu smapai hubby tegur..
so.. pd yg dtg awal mcm Nad.. sory.. xdpt snap gmabr korang guna camera ni...
n gmbar ni mmg limited la.. ada 10 keping je..

mmg idea snap gmabar n tampal terus dlm buku scrap ni sgt2 berguna...
1 lg... skrg ni kira aku dah ada 1 kenangan dr party ni instant ok..
kalau rasa malas nak cuci gmbar pun.. dah ada buku scrap ni dah cukup..
tp mesti nak cuci gmbar jugakkan??hihi

keseluruhan mmg aku rasa sungguh puas hati sbb semua org aku mmg suruh gi sain buku tetamu ni..
bukti kehadiran korang.. penuh gak la buku...
best la idea ni...korang2 nnt patut buat..
cuma area ni comel sgt..blkg pintu lak tu...
bila family besar.. tneggelam deko kat blkg org..haha

lastly..meh kita tgk sedikit coretan dari para tetamu yg hadir..
tq sgt2 uolls...
jom layan gmabr....zassssss!..





dan gmbar tetamu yg hadir...
yg mengabadikan kenangan didepan photo station yg super kiut ini..





6 comments:

Nad MamaZN said...

Best!best!
Saya suka idea ni...

mama lieyna said...

Berangn jugak nk buat gini.. tp tktau la bl nk jd nyata.. hehe.. ideabestlah!

mummy_ayu said...

best kan? tambah2 bila lepas2 tu nanti..layan balik guest book nie..memang seronok sgt and bila deco2 tu pun...seronoks..
tapi Ila punya idea guna camera instax tu pun...menariks..

Iela Fazielah said...

Nad: kenangan terindah dlm party ni nad..

Iela Fazielah said...

mamalieyna: insyaallah...boleh buat punyer...

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: camera instax ni pun tercetus pasal gi kuantan dulu...kalau x.. mmg xterfikir pun

Related Posts with Thumbnails