Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti sekolah tanpa mereka...

owh..time n3 ini ditaip jam menunjukkan jsm 12.09 tgh mlm...
i'm feel lonely....
just imran n me..together-gether without hubby, syafiqah n irfan...
where do they go?
papa gi kk meeting n budak 2org tu ke rmh nenek diaorg di sg. besi...

eceli my 1st time duduk rmh tnpa mereka..
kecuali kes jg syfqh kat hospital berdua je dgn syfqh..
ni..kes saja hntar bdk berdua ke rmh nenek mereka bg mengisi aktiviti cuti sekolah..
lg pun syfqah perlukan latihan n tuisyen khas dr nenek dia...
result exam syfqah agak kurang memberangsangan6 jgk la...
i admit..aku lemah bab ajar anak...
hanya pakar yg leh handle anak2...

terasa rmh sunyi since mlm smlm lepas aku blk hntar bdk berdua tu..
selalu riuh suara gamat mereka berdua gaduh...
ada sesi solat berjemaah sama2..
 sesi lompat2 atas katil b4 tido...
n yg paling utama sesi aku jerit2 suruh diaorg diam n main kat luar...
xpelakan.. skali skala... gi rmh org...
asyik berkepit je dgn pama dia...
tp yg xsyoknyer.. bila aku call tadi tanya keadaan diaorg...
jwpn.. best dok rmh nenek n xmau blk rmh mama...
sentap mama kau ni nak oooi...

tomorror papa will return back from os..
just 3 of us untill friday...
kita feel mcm br kawin anak sorang la ..kan papa..
today pun 28mei 2013... is our anniversary day...
jom kita celebrte bertiga je...

to anak2 mama..
mama miss uols... luv.....
mama ilah fazilah...



7 comments:

mummy_ayu said...

ala cedihnya entry Iela pagi2..
ye la..Ayu pun rasanya tak pernah lagi takde budak2 berdua tu..kecualwaktu keja la..kalau Ian ikut Daddy dia gie kedai ke mana2 je pun..dah rasa lain plus Iris akan sibuk tanya Abang Ian kalau Abang Ian dia lama sgt lum balik..gaduh ker baik ker..biar depan mata kita kan?

Iela Fazielah said...

ayu..serius rs kosong.,, dlm ms yg sama ada la rs tenang n x kabut..tp kalau dah hari2 kabut..tetiba sunyi mmg sgt la lain kan? Miss them

sumysya said...

same le situasi agak stress bla jaga anak2 riuh rendah dlm umah bersilat,,,tp bla anak2 x de kat umah sunyi pulak,,,x per la kan,,,susah2 jaga anak pun,,yg penting kite jaga sendiri anak2 membesar depan mata kan....

Farah Izza Shafik said...

dah anak kan.. kalo xde sorang kat umah dgn kite.. of course terasa sunyinyer.. farissa pun nak balik kampung.. tp hati ni terasa berat nak kasik.. bukan ape.. takut sunyi.. anak bukan ramai sgt pun..

Iela Fazielah said...

Farah: betul tu..anak dah la xramai..td call...smlm dia ckp dia suka dok rmh nenek..td call nangis2 sedih2 nak blk pulak..br 2 hari duduk...

- dieyana - said...

alamak, sedih la pulok dieyana...sesekali berjauhan, mmng sgt2 rindu kan!

Iela Fazielah said...

dieyana: betul...sgt2 rindu....

Related Posts with Thumbnails