Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Empire, soping & Hari Ibu...

ni cerita ke Empire Shopping Gallery hari Sabtu lepas
kisahnyer bknla niat nak ke Empire tu..
kisah mulanyer saje je ikut hubby ke OUM shah Alam..
hubby nak register semester baru dia... xsalah tinggal 2 sem lg kot dia nak abis bljr..
giler lama di ljr.. 4 thn xsalah...

nak jd cerita lg.. ms on d way pergi nampak la shoping complex ni tepi h/way..
pe lagi.. siap la pesan kat hubby..blk nnt kita singgah kat Empire tu tau...
asyik la dgr org pergi Empire...apakah Empire tu pun xleh byg...
so... bila blk dr kampus caw. OUM tu... hubby pun drive la ke Empire..
serious.. aku xtau Empire ni betul2 dekat Subang Parade tu..
n punyerla berjaman xsamapi ke Subang Parade ni..
5 tahun ada kot...
wah.. seronok xterkata la sampai kat sini...

kagum kejap...Empire Shopping Gallery tempat soping brg branded tu/..
butik Coach pun ada.. wahhhh...
kebetulan kan esok tu hari Ibu kan???
rupanyer semua butik buat offer ok... mostly la...
mcm butik Coach, Levi's... ada 30% utk semua brgan..bayangkan!
tp diaorg xtulis tau..bila dah msuk... br diaorg ckp..
mcm Levi's bygkan selai RM249 less 30% off tu....
sib baik aku xde fulus... kalau x..mmg dah tibai selai jeans baru..
dlm otak yg mmg aku nak bl pun seset Bra baru je..

smapai terus bl secwn chatime...
pun ada spesel offer... kalau kaum ibu yg bl... dpt free Large size..
untungkan utk semua ibu2..

nak jd cerita lg...
aku sbnrnyer janji dgn hubby nak jln2 je..
sbb kata teringin kan nak jejak kaki kat Empire ni..
skali jln punyer jln..nmpak butik Triumph...
ringna je kaki melangkah masuk..dah mmg dah lama set mind nak bl seset bra br..
dpt 2 set lg bestkan>?? tp xmampu ko...
mcm aku jenis nasik lemak lauk ayam+kerang bagai ni...
kalau xde RM200++ skali bl bra.. toksah berangan la..
ni pun pasal bra sedia ada tahap nazak jugak la..
kebanyakan dah loose kat tang ukur lilit dada..
dia xgrib.. bila pakai terangkat...mmg xsedap...
cub semua ok lg... ada yg dawai dah tercabut..
asyik la kena cucuk..tensi ai...

 tp pelik pulak...Triumph xde pulak buat offer..
hampagas betull..beli jelah... dah test bagaikan..

lepas bl.. 
staff Triumph tu ckp... sempena HARI IBU ada promosi
sbb aku bl Bra cecah Rm200++... leh dptkan goodies bag dan free photoshoot 
wah.. seronok betul dgr..kena pergi kat tingkat 3 depan Toys r Us
pelagi..
mesti claim la kan..


dapat sebeg goodies dan ready utk Photoshoot


hubby dok tepi...
hanya ibu dan anak je sesi photoshoot ni
aku suruh la hubby tlg snapkan gmbar aksi kami berphotoshoot
tp hasilnyer.. 2 keping gmbar kat atas ni je..
mmg laki aku ni xreti bergmbar la...
malu konun..
suruh tlg snap sejuta kerut kat muka siap bebel2...
sabarlah hati....huhu

ni lepas shoot gmbr.. diaorg tgh edit
kami org dok depan kaunter tu tunggu diaorg print


snap gmbar lg... papa anak beranak

lastly..inilah hasilnyer...
shomell uoolllllssssss..
i like itu...

blk tu aku framekan dlm frame ikea..
lupalak nak snap...

utk godiesbag tu..
inilah isinyer...

sayang betul sbb lepas dpt goodies bag tu aku xtgk dlm tu
dah blk rmh br tgk isi rupanyer ada byk giler voucher..
paling best dpt sekeping voucher Triumph lg ok!!!
LESS RM50 ok...
voucher expired 31 Mei 2013 ni n kena soping ket Empire ni jugakkk

serius aku ckp kat hubby aku nak bl seset lg Bra..
bygkan dpt jimat RM50...selai Bra je Rm189..
wah.... jimat2... xsabar nak tunggu gaji bln mei ni n nak terjah Empire lg utk bl...
itulah kisahnyer... daaa



11 comments:

Mooniqueen said...

MQ yg duduk subang pun baru sekali je pergi tau... hihihi

zailamohamad said...

aku yang duduk Shah Alam nipon xpernah sampai lagi Empire Subang tu..huhuhu

Amboih dapat bra baru, mahal lak tu..kerlasss

mummy_ayu said...

wah..bestnya...Ayu pun dulu masa belajar kat ITM jer gie subang parade tu..pas tu..idak la..

Lydzar DN said...

kak ila, saya..seminggu ada kot 3 kali pegi EMpire tu. tapi turun naik Shaklee je la. tak penah pon shopping dalam butik tu hahahaha...

Lydzar DN said...

btw, gambar photoshoot tu adalah sangat cantik!!

Iela Fazielah said...

Mooniqueen: eh samalah kita..br skali haha

Iela Fazielah said...

zailamohamad: pila terjah...coemlje empire ni.. tp butik dia best2 la.. tp best la pavilion..huhu.. bra tu terpaksa... boleh la setahun selai 2 kan..kalau berhelai2...idok le... abis gaji ai u...

Iela Fazielah said...

mummyayu: betul.. ila kalau xpasal ikut hubby ke shah alam mmg xsmapai ke sini..ila xtau jln...rasa leh sesat smapai sini...setakat pyramid lulus lg

Iela Fazielah said...

lydzar; ni dgr kamu ckp empire..empire... tu yg nak terjah jugak tu... n tq

Nad MamaZN said...

Gmbr photoshoot tu cantek sangat! :)

mama lieyna said...

Canteeek gambo tu..

eina sllu gak lalu situ, tapi tak gerak hti pun nak jln2 situ, sbb tau msti brg2 branded je juai kt situ,,hehe..eden ni idok le mampu kot..

Related Posts with Thumbnails