Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Majlis Ulang Tahun Pertama Gombak Livinian (Subgroup PNGL)

alhamdulillah... sabtu lepas berlangsung majlis ulang tahun pertama..
subgroup PNGL (Pemilik Nissan Grand Livina) iaitu Gombak Livinian (GOL)

cenderahati dari RSL utk GOL

aku w/pun dok kat seri kembangan...aku join group Gombak..
sbb dekat dgn rmh mak kat sentull..
mcm area rmh aku supgroup terdekat group KALIV (Kajang Livinian)
tapi... mcm aku join group nak suka2 je..byk aktiviti family..
n jiwa aku suka dgn group muda mudi yg ringkas dan xperlu komitment yg tinggi
sbb ada group lain yg mahukan ahli komited..
kena dtg lepak n meeting selalu..mmg xde keje lain gamakmyer..
kenapa perlu ada sub-group? supaya mudah..nak kumpul org..
PNGL umum utk 1 malaysia.. 
biasa nyer org join PNGL nak tanya masalah kereta..
ada jugak org jual brg2 aksesori livina dlm PNGL..
tp disebbkan dr 1 Malaysia... 
kedah ada, kelantan ada, KL ada, johor ada..semua negeri ada
so..diaorg tubuh unit2 kecil..ada Kelantan Livinian, Central Livinian.mcm2 la..
dlm central pun byk sub group kecil mcm GOL, KALIV, SBL, ALC eh mcm2 la
tu utk makluman korang la... 
mana tau ada yg tertanya n pelik..nape aku join group kete mcm ni

ok..mcm GOL.. mostly ahli semua muda belia jugak la..
aktiviti pun byk berasaskan family...sbb anak2 byk yg kecik2 kan..
ada join sukan semua.. kalau nak tau...bab sukan mostly GOL yg sapu semua hadiah..hihi
tahniah GOL...sepanjang setahun penubuhan byk aktiviti yg diaorg anjur n join..
even aktiviti keagamaan pun ada... 
last buat hujung thn lepas dgn kerjasama Pusat Islam di Masjid Negara

aku suka join aktiviti pergi mkn2 la..yg lain tu ni kureng sikit nak join...
buat ms ni br 2 kali... ok la penerimaan diaorg..

yg majlis 1st Anniversary GOL ni buat kat Taman Batu Caves..
majlis berunsur portluck.. still ada byrn sikit utk sewaan khemah semua kan..
alhamdulillah..aktiviti berjalan lancar..
aku sponsor dadih coklat je... tp lupa lak snap mbar nyer)



majlis stat jam 8mlm..
kami smapai tgh aktiviti bakar ayam...terbaik la..
jgn tak tau ada 2 org tauke ayam dlm gol ni...mmg meriah mkn ayam aritu

bakar bang jgn xbakor

makanan portluck yg dibawa


laksa pun ada., nasi goreng, bihun goreng, mee goreng,

xlupa... roti jala... kuih muih. xlalu nak mkn semua

ni aku n geng2 ibu2 muda..cheewah!

geng GOl bj dia kaler merah..
so..anak beranak pakai kaler merah..


 tapi laki aku je lari kaler tema...
lantok le labu..dia xde baju merah..


kami sefamily...gmbar syfiqah snap... so..syfqah xde dlm gmbar

meriah majlis mkn2 ni...sbb kami still jemput sub group lain utk sama2 celebrate..
ni geng KALIV smpai n bwk anak bini

 aktivit aritu ada karok..teka kacang n penyampaian cabutan bertuah..
meriah la

acara kemuncak..
pemotongan kek GOL...terbaek la... kek chesee ooo..sicret recipe kot..
nyum2..


wakil subgroup dtg n sama2 potong kek

last..gmabr kakak sekeping ni..
asyik dia jd tukang snap gmbar.. smbar sniri xde...

insyaallah..bln 9 nnt diaorg nak buat le Tour d Terengganu..
kot hubby ada nnt boleh jugak join..
kalau hubby dah naik projek..babai jelah

owh..xlupa..
souvenier dr GOL....
selai towel dgn logo GOl yg dijahit..cun weh! sayang nak guna..





2 comments:

- dieyana - said...

rajin iela 'berkelab' ;-)

Iela Fazielah said...

boleh la dieyana....suka2... Mcm berblogging... Mencari kenalan baru

Related Posts with Thumbnails