Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita susu lepas 15 bulan...

lama xciter kisah susu kan...
imran skrg dah masuk 1 tahun 3 bulan dah...
alhamdulillah... susu badan masih ada..tp xla semeriah dulu...
skali pam leh la dpt 5-6 oz je..
pump pun xla sekerap mana...
3-4 kali je sehari...
tp boleh la.. cukup makan...

skrg imran minum 5botol sehari 5oz je..
1 botol minum pg2 time nak hntr gi taska..
baki lg 4 botol utk minum kat taska
mlm...minum suus dr badan je..no botol2.
nak jimat sebenarnyer...muahaha
dulu ms dia before umur 1 thn... byk gler dia minum...
ms tu pun dgn pengasuh lain...
lepas setahun tukar pengasuh (still dlm tasaka yg sama)
xla byk sgt dia minum... mungkin pengasuh lama suka panskan susu byk2 kot dulu...huhu

ikut hati aku, mmg nak stat diet dah...
tp xsampai hati lak... sbb kalau aku stat diet..
mean no rice at all... no milo..no horlick... no sweet drinks la...
mmg boleh kering susu ni...
nak harap minum air kosong je mmg susu kurang zat la..
sbb aku kalau diet aku jenis diet protein terus..
minum air kosong n mkn protien je... (cth: tempe, tauhu, ayam, ikan sahaja)

skrg kalau tgk stok.. 
sehari keluar EBM lama 2 botol, masuk baru 1 botol..
mmg xequal... 
skrg sedang guna stok bln Februari 2013...
skrg dah jejak bln jun 2013..
sebulan aku leh kumpul dlm 33 botol max...
so.. stok bln Mac - Jun X 33 botol = +- ada gak 132 botol..
harap aku berjaya Bf imran smpai umor 2 thn..
insyaallah...

lompang je deep frezer aku ni...
kalau dulu...penuh melimpah2
but..still alhamdulilllah...
rezki xputus2



itulah certia dia....
moga 1 hari.. n3 ni menjadi kenangan di masa hadapan...
insyaallah bila irfan n imran dah stat boleh membaca blog ni
biar dia tau...mama berusaha bersungguh nak bg yg terbaik utk mereka..
bukan xmampu nak bl susu FM...
tp nak sediakan susu BM lebih susah dr bl susu FM...
yg penting.. zat susu BM lebih besar dr susu FM yg xmampu disediakan oleh susu FM...betul x?
itulah kisahnyer

5 comments:

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah..
Saya mmg kagum pada kawan2 yg berkerjaya dan gigih pam susu demi anak2
Mmg salute!

mama lieyna said...

Betul sgt..
Pengorbanan seorang ibu :-)..
Untung anak2x :-)

eRiNsZ said...

Smoga daku jua rajin mngepam hihihi..freeze x muat da. Sdg mggosok gosok utk dpt deepfz... tp tkut plak... msa naufal dlu kais pagi mkn ptg huhuhu. Smoga angan angn kita jd impian. Impian jd nyata

mummy_ayu said...

caya la...keep on BF!! caiyok caiyok!

- dieyana - said...

Alhamdulillah, dieyana ni stok mmng ciput sgt2! apa tidaknya, kejap2 ambik, kejap2 ambik..kih3..tapi Alhamdulillah, cik kembar masih full bf....

moga Imran terus membesar dgn susu ibu...;-))

Related Posts with Thumbnails