Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jam untuk syafiqah

smlm.... saje je bl sebuah jam utk syfqah...
kira hadiah sesaja la utk dia...
aritukan aku bl jam baby G utk aku... dia tanya..., utk dia xde ke?
jam casio dia dah putus tali...
xsampai hati pulak...
jadi....aku saje je blkan dia sebuah jam Hello kitty utk dia semalam...
 blk keje mlm tadi aku mskkan dlm box cantik2 n panggil dia...
kunun suprise la....
terkejut dia...n dia mcm pelik...n tanya kenapa bg dia hadiah??
aku ckp la..saje je... kakak kan nak jam mcm mama...
lg pun aku ckp kat dia...mama bg hadiah utk dia ni supaya dia janji akan jaga diri
xmkn benda2 yg boleh buat dia sakit.... 
dlm pada bg hadiah ni seius hati aku sedih je..
sedih sbb dia still xok... masih batuk2..
muka nampak sembab...
teruk sgt kali ni sakit.. dah 3-4 hari keluar wad masih nmpk dia lemah..
hati ni rasa pilu je... rasa nak menangis sendiri je
dah la dia sorang anak pompuan yg aku ada...
eh...sedih la....

ok kita tgk hadiah utk syfqah ye

comey x jam dia...pinky gitew...
lama gak la nak pilih...rambang mata...
jam biasa2 je.... kalau hilang or rosak xla ralat kan..hihi

ni ms aku bg dia hadiah tu...aku suruh pegang hadiah n aku snap gmbar dia


then aku suruh dia bukak hadiah tu...
terkejut dia bila tgk dlm tu jam...
terus dia ckp..."eh jam la... tq mama....nape mama kasi kakak hadiah?"
sweet sgt suara dia...sbb muka dia sgt teruja
tp suara dia lemah...buat aku sgt2 touching bila dia sebut tu

then..aku pakaikan dia jam tu...
n suruh posing lg..
korang tgk muka dia pun nampak muka org sakit kan...
muka sembab...xde ceria walau pun dia cuba senyum..

harap kakak hepi...

pg ni dia gi nurseri nak pakai jam..
aku kasi dia pakai..
siap pesan byk kali... jaga baik2...jgn tanggalkan kecuali nak mandi nnt
jgn lupa simpan dlm beg...nnt hilang
then dia suruh aku tulis nama pd tali jam
aku pun tulis

pada kakak...mama sayang kakak..
moga kakak cepat sembuh ye sayang.....

8 comments:

mamaqari said...

Aunty doakan moga syafiqah cepat sembuh..insya Allah...

mummy_ayu said...

ala sian..muka still nampak tak sihat..makan ubat yer sayang & get well soon...best2..jam hello kitty.

mama lieyna said...

Mmg nampk muka sakitnya..sian kakak..dpt hadiah, kakak lebih jaga diri spy tak skit lg ye...

FaZRiNa Hj.BaHaRoM said...

erm ..a'ha muke syafiqah nampak tak bermaya...tp pasti dia ceria dpt hadiah dari mamanya kan ..

Iela Fazielah said...

tq mamaqari...

Iela Fazielah said...

mummyayu: tq..alhamdulillah..harini nampak makin ok..

Iela Fazielah said...

mamalieyna: tq.... dia sgt gembira

sumysya said...

CANTIK LA...acik pun suka pink...mesti cepat sihat sronok dpt jam

Related Posts with Thumbnails