Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jerebu & cuti sekolah

this week suka syfqah..
masuk hari ni 2 hari xdtg sekolah..
berjimba makcik tu kat taska ye...
eceli mlm ahad aritu dpt msg dr sekolah yg hari isnin sekolah cuti..
ok la rasa..xla tertanya2 kan


tp bila semalam tertidor awal anak beranak..
kalut pg td nak hntr ke sekolah ke tak..
jam 6 pg dah call kwn opis n owner taska tanya sekolah ke tak
kwn opis ckp xsekolah...
owner taska ckp sekolah..tp anak dia xsekolah..
so...terus decided xyah gi sekolah la..
lg pun syafiqah kan pesakit asma... xberani amik risiko..

suruh dia gi sekolah pagi2 pakai mask..
bising2 dia...
kena pulak mask jenis ikat2 tu... kejap2 kata lemas la..
xleh nafas la... tersangkut kat rambut la...
edehhhh budak sorang ni...

skali jam 11 pg dpt msj dr sekolah...
semua kena balik sbb semua indeks jerebu makin meningkat

sib baik sekolah SKTU ni canggih ada sistem sms
kalau xjenuh jugak...nak dpt info...
so... dah paham..kalau xde msg tu sekolah la tu...
hanya cuti sekolah je disend msg utk pemberitahuan...

oh ye!

hari khamis ni ada hari akademik... nampaknyer batal la...
dah la xsabar nak tgk result periksa syfiqah...
yg nyata no.1 bkn dlm tgn la...haha


3 comments:

mama lieyna said...

Canggih sekolah skrg kan, pakai sistem sms je :-)

Hari ni nmpk ok skt, rahmat hujan turun kan...

Iela Fazielah said...

betul tu ina..hr ni nmpk ok... Tp otg ni nmpk geap jerebu semula

Sumijelly Sumi said...

wow..bagulsa sekolah anak awak... ada sistem SMS.. sekurang2 nya parent tak la tertanya2...

kalu semua sekolah amalkan kan bagus,,, apa la salahnya berbelanja demi untuk sekolah tersebut..

http://Sumijelly.com

Related Posts with Thumbnails