Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

baju raya mereka dah settle...

hohoho...gumbira bila baju raya bebudak dah settle bl...
ni final utk baju melayu anak2... baju jalan lom bl lagi..huhu

kisahnyer.. sabtu lepas...
ke Yisma Yakin Jalan Masjid India dgn hubby...
mmg dah plan dr hari khamis lepas
nak soping bj budak2 kat Jln Tar & Sogo
tpkan...kami keluar lewat... kat jam 10am br tolak dr rmh...
so..mmg xsempat ke Sogo lah jawabnyer..
owh.. paling best...kami merempit ke KL ok...
aku rasa mcm harini dlm sejarah la pulak...
mmg dah lama giler xnaik moto dgn hubby...
kenalak anak dah 3.. lg xmerasa..
kali ni dia yg bg idea nak merempit..
ai ok je...ai kan jiwa muda.... haha...
bila pakai blk helmet ARC lama tu...rasa bertambah muda...
poyo je kan??? helmet siap simpan dlm kotak tu...
teringat zaman muda2 dulu merempit...muahaha



kami samapi....
parking betul2 sebelah masjid India tu...
terus ke wisma yakin...
round dulu semua kedai bj melayu kat situ...
kitaorg punyer target..thn ni beraya dgn bj warna hijau..
aku suka hijau lumut tp hubby nak hijau pisang..
ikutkan jelah...

pastu... mesti cr baju anak n papa sedondon..
xmau papanyer bj lain..anak bj lain...
so..lepas habis kedai dimasuk...
jwpnnyer.. hanya kedai Omar Ali je yg ada warna bj hijau pucuk pisang dan ada bj utk anak beranak
jgn tak tau..utk anak pompuan n mak pun ada sekali
tp aku xbl la..mahal ok.. bj kurung beads utk wanita...
seharga dgn bj melayu lelaki... almost Rm300 pfffft!
lg pun bj kurung aku dah tempah kat 4 pasang gak...
lom siap lg.. jgn xsiap sudah..xraya aku...


ok...lepas belek2.. inilah bj melayu imran n irfan..
thn ni xpakai kain satin..
kain keras sikit..aku pun lupa nama dia apa...

imran saiz 01 & irfan saiz 2
harga pun ok...imran RM80 dan Irfan Rm90 ada less lg 20%

utk hubby....Rm289 kot sepasang...ada less 20% gak
sambil hubby test bj...

aku dok belek kain samping ...

cun kan??? mmg matching sgt..!
i loike!
tp..harga dia xleh blah...
sehelai Rm45...lepas less pun  lebih Rm30++...
so..xjd bl..xworth aku rasa
nnt aku plan nak cuti hari biasa n jlan kat Jln TAR utk bl kain samping tu

akhirnyer... bj melayu dah berjaya disambar utk papa n anak2 lelakinyer...

lepas tu kami jln2 kat bazar dpn wisma yakin tu...
menghabiskan dlm 1jam lebih lg masa b4 bertolak blk..

papa bl la jeans pendek selai,
aku bl tudung kat Muaz... serius murah beb..
tp jenis kain tudung petak yg ada corak la...
yg lain xkenan...tgk material lakan....dah nama kedai murah
bl la jugak butang bj melayu n kerongsang..
lain xde la

jam 1.15pm kami samapi depan taska jemput nak
ptg tu...masa utk test bj melayu

alah comel anak mama...

nak tgk imran.???
hak aloh.. ngamuk pulak dia...
sbb nak pegang tab mama...

last2 tukar...bg imran pegang tab...n kami snap pakai note2 papa..
ini dia budak berdua tu...
encem berbaju melayu raya
ok... dah leh raya dah dik...

tinggal samping je kena bl...
songkok leh recycle. je...
korang lak macammana??
dah berapa percent complete utk bj raya anak???

7 comments:

- dieyana - said...

wah hijau dia tahun ni..hihkihkh..kami pun baru je settle..;-))

atfina said...

me plan for hijau jugak...samerla kita youu...

Zura@Iwan said...

alahai encem ye dua org ni pakai bj melayu...hehe..

Nad MamaZN said...

Wah.. Ensem anak bujang berdua ni :)

mummy_ayu said...

WAH..DAH SETTLE DAH..aYU BAJU PAGI RAYA MEMANG DAH SETTLE..TINGGAL BAJU JENJALAN JER LUM LAGI..ADA GAK BELI SELAI DUA ARI TU..JUST NAK TAMBAH2 JER..

Farah Izza Shafik said...

sgt cantik green dia ilah.. sgt2 berkenan.. :)

Alyyani Anuar said...

0% kak. tak laratnya nak pegi membeli. hijau! warna kegemaran tuh.

Related Posts with Thumbnails