Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti, jln TAR dan finally..lengkap dah bj raya...

salam senin uolls...
wah... lama cutikan??
aku siap add cuti hari khamis lepas..
aku cuti....semata2 nak selesaikan misi melengkapkan  bj raya anak2..
kalau nak tunggu hari cuti umum...mmg xjln la aku..
sbbnyer... sape nak jaga anak kan... kenalak semua org turun KL pakat soping..
mmg jem giler la...

so khamis lepas...
 dlm jam 9.30 am aku gerak ke lrt sg.besi...
kunun nak parking kat situ...
skali hubby ckp sg. besi pakai sistem bl tiket parking...
so, ikut nasihat hubby... dia suruh parking kat perumahan bndar tasik je...
lgpun mak mertua aku mmg dok situ...klau x...mmg xdpt la parking kat bts
pengalaman lalu telah mengajar, xmau aku parking kat stesen bts tu...xsecure aku rasa
then lepas parking naik jejantas ke stesen lrt bts n terus shoot ke bandaraya...
mind set nak ke jln tar sbb nak bl brg raya anak..
tp bila dah jejak sogo... kes cross dr stesen LRT tru sogo la ni...
xpasal2 aku smbr 2pasang kasut utk diri sendiri dan selai cardigan
meh tgk kasut aku...cun x?
beli brand vincci je... bakal kasut keje sbenarnyer...muahaha



ok..selesai part aku..terus ke jln TAR malaksanakan misi utama...
1st cari kain samping superheroes n kedua cari tudung raya utk syfqah...
gigih la jln sensorang...tghari buta....sedar xsedar la...
smapai kat kl jam 11,msk sogo....round2...siap test bra triupmh lg..
sib baik xbeli.... so.bila jejak kaki ke jln TAR, rupanyer dah jam 1tghari ok...
rambang mata msk jln TAR ni, tgk bj rasa nak borong semua...

tgk makanana lg la....rasa nak mkn semua...
tgk asam ni...meleleh air liur tau...
hahah...

ok...misi cr samping, dr hujung ke hujung la aku jln....
byk gak kedai jual samping budak, murah2 semua.... semurah rm10 selai pun ada...
last2 aku bl kat kedai 1st aku jumpa ms memula msk ke jln TAr ni tepi cambell complex...
harga ok la...saiz imran S rm15 selai n saiz irfan M rm20 selai...murah kan?
bl dua dpt diskaun tinggal rm32...
aku suka sbb jahitan dia kemas.... yg murah rm10 tu mmg jahitan caca merba lah ye
kat sini je berpuluh gmbar aku wassup kat huhby..... mintak pendapat...
last2 aku terima pakai nasihat akak opis aku suruh cr samping warna hitam je...
senang nak matching dgn bj next2 year katanya....

 design 1... kemaskan jahitan dia..??

design 2... 

so....agak2 dr 2 jenis design ni..yg mana aku pilih?certeka...


settle bab samping, misi cr tudung syfqah lak..
satu2 kedai tudung aku tanya ada jual tudung budak x?
mostly diaorg jual tudung budak yg corak2...aku xnak..xbape kenan la sbenarnyer
nnt susah nak matchkan dgn bj ada corak2
aku suka tudung plain..kalau boleh jenis mcm fareeda bertingkat2...
penat round xjumpa, aku decided, terjah kedai tudung kat tgh2 antara bangunan kamdar/globe dan bangunan seblh tu...
akhirnyer aku jumpa...
sgt puas hati...
tudung ala fareeda, rm 15 selai..murahla kan?

see... aku borong 2 helai..
selai tu yg ada corak bunga tu terbeli kat stall bazar ramadhan tu
sbb aku hampir2 putus asa sbb rasa cam xde tudung plain utk budak
skali jumpa...
so.....settle bj raya diaorg....

 blk jam 4ptg smpai serdang..
terus ke kedai tailor amik bj kurung yg dah si SMS siap tu...
mengigil tgn nak byr bj kurung smapai RM400..huhu...
bj kurung syfqah upah jahit selai RM55 ok..
baju aku selai Rm65.. upah basuh sbb hantar kain cotton utk 4 helai Rm20...
nangis aku...huhu
pastu jemput anak n  blk rumah..xsabar nak kasi try semua baju tu...

so..... ptg tu aktiviti kami test baju raya...haha
memula tgk bj raya syfqah dulu...

bj pertama.... polka dot

bj kedua...kain saree.... 

n lastly.. our baju raya sebenar... kain cotton je...


agak2 match x nnt... bj ni dgn bj melayu papa n adik2??

dan terakhir skali...
jawapan bagi samping pilihan mana yg telah dipilih....
sila jenguk ke bawah...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
inilah dia...
abg superman pakai samping...n adik pun sama...hahaha..
serius aku paling puas hati kat kain samping ni..
kemas n cantik terletaks....
daa...
kesimpulan bj raya settle dah!!


3 comments:

beta kupu said...

selesai sudaa....tp cantik la kasut akak kale biru tu

Nad MamaZN said...

Saya berkenan ngan kasut akak
Hehe

- dieyana - said...

wah bestnya dh settle..Diana belum...bab sandal belum lagi..adoi..pening..berkenan, size pulok tk de...

cantik samping tu...n yg penting murah....

Related Posts with Thumbnails