Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

PD Oshrich Farm...

ni antara gmbar2 lawatan kami ke PD oshrich farm 2 minggu lepas..
ms aku balik dr kursus di Ancasa Allsuits PD
baru aku tau ramai yg tak tau ada ladang Oshrich kat pD ek...
aku dah 2 kali dtg sini..
1st time thn 2007 ms syfqah kecik2 dulu...
kira dah kat 6 thn gak baru jejak balk...
kali ni bw lg 2 org anak...wahhh

oh ye...pd yg xtau... leh search dlm internet ye...
bayaran masuk cuma Rm13 utk dewasa dan 8 utk kanak2 xsalah..
aritu kami msk 5 dewasa 2 kanak2 kena rm81 jugak la..
ms masuk tu dia ada jual daun lalang utk diberi mkn pada binatg dlm tu dan jugak dedak
sepek dedak rm3 dan seikat lalang rm3 jugak...

dr pintu msk memula jumpa Snowflakes si anak kambing yg jinak...


kelakar bila aku suruh imran pegang anak kmbing ni..dia takut...
paling xtahan anak kmbing ni boleh panjat aku n imran sbb nak mkn...
lagi menjerit2 ketakutan mamat ni...


tgk irfan...jln jauh2...dia takut binantang..
adeh... camne ni??


pastu 2nd destination ladang burung unta..
besarnyer..

tgk muka ganaz oshrich ni..tp ok je...
harap leher panjang tp kepala dia tegak tu je...
nak kasi mkn kita kena dekatkan mknn tu pd dia...
then dia akan ragut
see..syafiqah tgh bg oshrich mkn...
bg lalang...
aku bg pakai tgn bg dedak...sakit oo dia gigit tgn aku..
sib baik paruh dia xde gigi..muahaha

lepas tu kami jln ke depan sikit ada ladang unta n keldai..


 sebelh tu ada monyet dan kera

ni tgh tgk kera

ni poney utk ditunggang...
sorang pun xberani naik....kanak2 byr rm5 je...
syfiqah xnak...irfan lg xleh pakai....10kaki jauh dia berdiri dr kitaorg...

ni tgk binatang ni pulak
lepas tu ke kafe dia...
kakak n adik aku order burger bakar oshrich ok...
aku xlalu mkn...
tp rasa la jugak sikit...sedap mcm ayam...
tp mind dah set rupa oshrich tu..so...mmg xlalu lah


burger oshrich Rm15...
mcm2 burger ada...arnab ada, rusa ada, landak ada... order jelah...huhu
xsah kalau xpekena satay oshrich..
rm10 for 6 btg....mahal giler kan???
sedap kata akak aku...siap order lg 6 btg... 

lepas tu sempat la tgk pertandingan lari bersama oshrich..
mati2 aku ingat lari dgn oshrich tu means dok atas oshrich tu...
rupanyer x...lari sebelah...mmg kalah la org yg lari sama tu..
xdann nak snap gmbar pun...xsamapi 10 saat dah terpacak depan aku...giler laju



last skali...kami feed arnab kat ladang dia..
seronok syfqah..
imran ak ingatkan nak feed arnab tu...
rupanyer dia yg feed sendiri....ada la 2 ketul dedak tu dia telan...
sabar jelah..



owh xlupa.... ni la 1 gmbar paling sporting irfan..
berdiri atas telur oshrich..yg lain tu..idak le.....


kesimpulan....worth la dtg sini....ladang ni kecik je...tp byk aktiviti lah..
xla dtg tgk je mcm gi zoo kan..
kat sini leh sentuh binantang tu n feed dia..
nak tunggang pun boleh...sedia duit je...

oh ye.. ada la sebijik fm aku bl...
xla cun sgt pun... tp sbb org kata adala kenangan kan...



2 comments:

Farah Izza Shafik said...

tgk cam fun giler! :) nak bawak da kids pi gak la.. tp tunggu ruzain beso sket..

mama lieyna said...

Syooook lah, baru enjoy kan, tak mcm zoo, dpt tgk je.. herm... bila boleh menjejak kesana ni..

Related Posts with Thumbnails