Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

salam ramadhan

ahlan wa sahlan ya Ramadhan...
kedatangan mu kutunggu...

indahnyer ramadan tahun,...
pada semua..ila ucapkan selamat berpuasa..
selamat menjalani ibadah2 sunat selain berpuasa...

mcm ila...utk minggu2 awal sebelum suami ber offshore..
ila cuba sedaya upaya dpatkan solat terawih di masjid...
nnt bila2 hubby gi pergi jauh sana... takut dirumah pun xsempat nak buat...
utk mlm pertama terawih alhamdulillah...
ila dpt solat di Masjid UPM..
smlm.. mlm kedua pun alhamdulillah..
dpt jugakkk...eceli sbb ila terpaksa kerja lebih ms di opis..
balik dah jam 9...alang2 terus singgah masjid utk solat terawih
badan penat jgn cerita la,,
tp digagahkan jugak...lepas solat...hilang rasa penat tu...

insyaallah..malam ketiga ni harap dibukakan hati lagi utk berjemaah
n diringankan kaki dan badan ni utk mengerjakan solat sunat yg sethn skali je dpt dia amalkan....

certia pasal persiapan raya pulak camne??
hamboi ila... br puasa 2-3 hari dah kepoh nak raya ye..
well,....i'll be alone with anak2 je raya nnt...
kena prepare awal2....hubby xsure ada or x...
mmg xberharap.... tinggal bj melayu anak bujang 2 org tu je xbl lg
dan jugak bj jalan budak 3 org tu...
kasut n bj kurung syfqah dah ready dah...
kat opis..asal org bwk kuih raya...test n ordeer
aku pun tau bape byk dah order...
sajeje suka2 kan....

k .la... nak ucap skali lagi...salam ramadhan al mubarak...
daaaa

3 comments:

mama lieyna said...

Salam ramadhan ila n family...

Alahai sayu plak rasa, raya tanpa suami..huu... apapun ersiapan kena ada kan, tak best last2 minute..

mummy_ayu said...

salam ramadhan gak to Iela & family

Farah Izza Shafik said...

salam ramadhan ilah.. :)

Related Posts with Thumbnails