Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita raya pertama....

ok.. certia raya pertama...
pepagi dah bgn uruskan mknn raya...
thn ni mak kata xmau masak...
rendang semua dah msk mlm smlm...dgn pulut palasnyer..
tinggal kuah lodeh n kuah kacang je nak kena masak pg raya tu
aku stakat masak kuah lodeh...tutup mata pun boleh...cheeewah...
eksen ye...xde la... semenjak 2 ni je dah pandai msk kuah lodeh...
tu pun guna resepi mak mertua aku yg marbeles...haha

jam 8.00 pg..mknn dah prepare dah...
terus bersiap utk pakai bj raya..
org lelaki semua lepas mkn terus gi solat raya kat masjid berdekatan
leh thn lama gak solat raya thn ni..kat kul 10 br balk solat raya...
sabar jelah

kita terus pd gmbar2 kemeriahan bergaya dgn baju raya lah ye...
zassss...

my encem boy...imran dgn bj melayu n samping nyer..
songkok..xmau pakai..
spesis sama je dr abg, kakak ke adik...
kecik2 semua benda xleh letak atas kepala....semua dia cabutnyer..

my sweetheart... Irfan n syafiqah...
ni gmbar br lepas bersiap... cun je Irfan pakai bj melayu cekak musang siap berbutang..
xsmapai 20 minit dia mintak bukak butang bj tu kata rimas..
pastu tgk la semua gmbar raya kami... irfan bj xberbutang..
hai sabar jelah...

me with kiddos....

kami2 adik beradik


oh my hero... tgk imran...terubat rindu kat hubby..
imran persis his daddy


seronok dpt kumpul adik beradik camni....
adik aku Siti yg pakai bj biru tu tunggu masa nak bersalin tu..
badan jenis besar..tp ngandung naik 5kg je..
untung dia...kalau jd cam aku naik 20kg...
mmg mcm raksasa la rupa dia agaknyer...haha

adik aku yg bongsu...
peneman aku kat rmh skrg ni...


xlupa sesi bermaaf-maafan...
my turn...

my sis

ni sesi bagi duit raya..
kelakar la pulak...
adik imran pun siap salam nak duit raya..
irfan je xde kan?? dia merajuk ms ni...
kena marah dgn papa sbb dia masukkan mercun dlm poket..
dia ingatkan bungapi pop pop...

xlupa jugak..sesi salam menyalam kami suami isteri..
bila tgk gmabr ni rasa rindu kat my hubby...huhu
yelakan...dpt jumpa 3 hari je...
pastu dia dah gi balk...sedih..sob..sob...
katanyer..kalau porjek xdelay hujung bln 9 leh balk dah..
tp nmpak gaya mcm delay je.. 
lg ai sedih u...

xpela... itu cara dia cr rezki lebih utk family..
kita dpt tempias sikit2 pun dah alhamdullillah...
end up.. kita jugak yg sama2 senangkan..
bkn senang nak senang..ye dak...

lastly...my foto with my mum n dad...

sayang xde gmbar family ramai2..
sbbnyer... asyik delay2.,.
pastu xde stand kamera nak letakkan kamera...
dulu leh la letak atas tv sbb tv standart yg besak gabak tu kan..
skrg pakai LCD tv.... nak letak kamera atas ape??muahaha..

pape pun..raya thn ni alhamdullah...sgt meriah...
cuma by big bro je xde... org ada bini lah katakan...
dia dtg singgah kejap jumpa mak n abah kemudian sibuk nak blk kmpg bini dia
lupa pulak kat family dia yg lain... moga dia bahagia..
macam2... daaaa...

inilah cerita raya kami thn ni...lepas sesi salam2 semua..
kami gerak blik ke Sabak Bernam seperti yg dirancang..
mlm tu semua blk KL semula..
then 2nd raya beraya rmh mak mertua pula...
SElamat Hari Raya...





3 comments:

Fieza79 said...

Meriah rya u olz...rmai2 tu..

Tu psl utk si bujang kita bt kn bj mlyu lher bju kurung je...bdk2 cpt rimas sb pns..kng tkut bt spoilt time nk bgmba rya hbs smua togel hihi

mama lieyna said...

Meriah dpt kumpul adik beradik pg raya...
Best...byk jugak gambar sempat di abadikan tu..

Alahai, sayu terkenangkan hubby yg jauh ye..huu.. takpelah, demi masa depan yg lebih menyenangkan kan :-)...

Alyyani Anuar said...

HEHEH KELAKO PART LETAK KAMERA ATAS APA. NEXT YEAR KENA UPGRADE PAKAI TRIPOD PULAK KAK. TAKPE KAK, YG PENTING MOMOK ADA 1 SYAWAL TU. TU YG PENTING. :)

Related Posts with Thumbnails