Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hantar papa ke KLIA di raya ketiga

raya ketiga semua org masih dikampung..
bergembira dgn sanak saudara..
kunjung mengunjung rmh sedara...kan...
sedap2 mkn lemang bagai lg....
kami ni seawal malam hari raya pertama..lepas blk dr sabak bernam..
dah tido atas katil sendri kat rmh...
hari kedua melawat adik yg sakit n balik ke rmh semula...
hari ketiga... lg xkemana sbb papa nak siapkan report n kemas bag nak ke Labuan semula
nak beraya pun sedara mara sendiri pun balk kampung...
so..... xkemana...

hubby since blk dr Labuan sehari sblm raya mmg dah bgtau awal2 suruh aku hantar dia ke KLIA ms raya ketiga nnt...
aku mmg le xsanggup..bkn pe..aku xtau jln...
kalau tunjuk jln pun mcm xsure blk nnt smapai ke Seri Kembangan..
takut tetiba smapai PD je..muahaha...
serius ok... aku ni nama je lesen memandu 10thn... tp aku rive pergi blk kerja je..
pastu balik rmh mak kat Sentul n rmh mak mertua kat sg. Besi..
kalau jauh pun area KL selangor ni smapai ke IKEA tu je..
ada skali aku drive ke Port Dickson gi kursus...
n 2nd time ke Port Dickson lg jun lalu... tu pun akak aku ada sblh..
sbb apa2 dia leh drive jugak..

skali aku tanya dia...yg beriya2 suruh sy antar ni nape?
sbb selalunyer dia gi OS nak ke KLIA dia naik teksi je... 
xpernah aku hantr smapai KLIA pun
hanatar smapai depan pintu rmh je....
then lambai2smapai dia naik teksi n hilang dr pandangan...
rupanyer pakcik teksi yg selalu antar dia tu xde...
kata raya ke3... pakcik tu balk Melaka beraya daaa...

alahai...xsampai hati lak...pastu pikir punyer pikir...
akhirnya aku dpt solution utk hantar dia..
NAIK ERL!!!! yeaa.aaa...bkn sekadar smapai depan KLIA...
tp...smapai dia dia boarding la...hahah

n serius...aku xpernah gi KLIA naik ERL ok...
naik MAS sekali je seumur hidup.. dulu tu pun pergi dgn ketua jabatan ke UPM Bintulu..
sian aku kan...huhu..
ok nak jd certia... flight hubby jam 6.55pm...
kami seawal jam 4.30 ptg dah terpacak kat KLIA ok...
semangat nak hantar papa gi keje...
ok...
tgh tunggu train

jom layan aksi kami anak beranak yg jakun naik ERL n excited dpt hantar papa ke KLIA


aksi dlm ERL
imran tido dgn lenanyer

papa check in ms ni...
ms ni jumpa la dgn engineer yg sekapal dgn dia, ada vendor kapal xslah..
tgk diaorg bincang hal projek n speaking berhabuk..
aku tumpang dgr n senyum2 jelah...
ai xpaham u... haha

then nak tunggu flight papa jam 6.55pm...
kami round2 sekitar KLIA

ada perkampungan yg cantik kat KLIA ni sempena Aidilfitri...
diaorg buat suasana hari raya di desa... kelasssss...
bebudak melayan...

kunun2 main congkak...
tp mana de guli..
pandai irfan berlakon...


jam 6.15...papa pun boarding....kami pun balik...
sob2...papa xkasi kami hantar dia boarding..
tp dia balik yg hantar kami naik ERL ..sabar jelah...

n now...me n anak on da way back tu putrajaya

all these pictures me send back to hubby tru wassup..
 aksi kami on d way back to putrajaya


to papa Don...
babai papa....
we miss uuuuuuuuuuuuuuu sooooo much



6 comments:

Farah Izza Shafik said...

ni lah nasib wife yg hubby slalu OT.. kene pandai berdikari.. kalo x.. semua benda x menjadi

Iela Fazielah said...

Farah: betul tu... kena la berdikari kan... tapi lama2 dah biasa..ok je...

Lydzar DN said...

aritu balik dari hantar din g umrah, saya guna waze je. hehe selamat sampai ke subang dari klia pepagi subuh tu :)

mummy_ayu said...

ala siannya..nasib baik ada 3 org tu...penyeri & peneman..plus syafiqah dah ebsar..so..ok la kan? sabar jer la..

Iela Fazielah said...

Lydzar: betul..akak pun ada waze n sygic... oleh je nak hanatr tp nnt nak park kete bagai n jln jauh...so..naik ERL pun best jugak...pasni nak anatr selalu pun ok gak...haha... oh ye.. sehala dr putrajaya ke KLIA rm6 je..murah kan?

Iela Fazielah said...

mummy-ayu: betul...sib baik ada 3 org penyeri n peneman...tp agak huru hara gak la...haha

Related Posts with Thumbnails