Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kakak dgn rambut pendek "BOB"

aku buat keputusan mendadak lagi...
nak potong rmbaut syfqah...
mcm biasa..syfqah mmg xnak nyer...
kenalak aku takutkan dia ckp nak potong rambut mcm org lelaki..
cuak je dia...

so..nak jadi cerita....smlm ke MInes...
saje jalan2... ada lak offer kat saloon ni potong rmabut dry cutting RM12 je
so terus ajak syfqah masuk...
muka dia masam je...

muka xrela nak kena potong rmabut...
suruh senyum pun xnak...

skali.... bila ckp nak potong rmabut gaya posh spice.. 
nama dia gaya BOB... dia selak rmabut syfqah..
berat n penuh dgn minyak... terus cina tu ckp...xleh potong..
kecuali kena basuh dulu...sbb rambut bengkang bengkok...
nnt senget...
 byk lak songeh kedai ni...
tapi aku malas nak pikir byk2...lg pun papa syafiqah ada time...
bila masa nak ketuk papa dia byrkan potong rmbut anak...
aku pun terus setuju je.... 
potong + basuh RM30...mahal kan????
lantak la...

so...proses pertama...syampoo dulu...
masa ni pandai cina ni..
siap ckp suruh buat treatment la... lg aku xlayan
gimik je diaorg ni kan...
aku dah setuju nak byr RM30 dari Rm12 dah baik tau...
# smabil buat muka menyampah...#huhu

ok lepas tu basuh rambut....
amboi kakak....mama pun xpernah gi saloon siap basuh rambut bagai...
xpe... anak dara sorang.... layankan jelah...


pastu..masa utk gunting...
siap tertido minah ni....
aku yg dok nunggu dgn imran pun sama..
aku xtido tp imran siap tido....
lama wehhhh...

kalau nak tau...sejam stengah ok!!
papa dia dah puas pusing mines dgn irfan..
aku ngan anak dara ni xsettle lg dok dlm saloon ni

masa ni lepas abis potong, dia blow rambut...
aku ingatkan dah nak abis la...

rupanyer lepas blow nak trim balik...
whaarrgggjhhhhhhh...tunggu lagi kat 20minit...
papanyer call berkali2 aku ckp dah siap dah...
sib baik dia xngamuk..

akhirnyer...siap pun...
wah...suka kakak..
cer compare gmbar awal ms nak gunting rambut tu..
masam je.... muka xredho...


bila dah siap...
kunun perasan cun tu...siap puji dia kasi kembang montot dia...
wah,,,,, senyum simpul ko....

ok la.... bkn selalu pun kan...
kali ni mmg ala2 posh spice..aku xkasi trim rambut depan...
nnt leh pakai sepit rambut...

so...ini kali ke 3 potong rambut pendek...
1st time potong dulu umor 3thn kot...
potong kat Quixk Cut je... mmg quick betul...10minit siap...
itulah kisah nyer.,...




4 comments:

mummy_ayu said...

tomei.nampak mcm dah besar sgt dah syafiqah buat rambut mcm tu.. :-)

Nad MamaZN said...

Comey la! Nampak lagi ayu jek syafiqah :)

syawalsimpsons said...

comenya rambut si kakak

mama lieyna said...

Amboiii lamanya... klu hubby eina menunggu lama gitu sure membebel tak sudah,, :p

Related Posts with Thumbnails