Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah cekak rambut syafiqah

hari ni nak cerita pasal cekak rambut!



hai la anak omak sorang ni...
sejak dia berambut pendek ni...
senang la sikit pepagi gi sekolah xperlu nak berdandan rambut bagai...
kalau x..jenuh nak tunggu rmbut kering..
jenuh nak pikir ikat stail apa gi sekolah...
skrg ni...sikat je rambut n pakai cekak leh terus gi sekolah...
tp masalah jugak...
masalah dgn cekak, dan tuan punyer cekak..
sakit hati aku pun ada jugak..
bknnyer pe... nak nmpka terurus rmbut syfqah tu lg cantik kalau pakaikan cekak rmbut..
kalau x, boleh aja selitkan rmbut dia dicelah telinga..
sbb rmbut syfqah kan panjang belah depan...


bila xpakai cekak boleh aje selit rambut di telinga


so..last 2 weeks aku ada blkan dia 3 buah cekak rmbut..
jenis plastik mcm2 kaler..
ada purple, biru &pink..
tujuan boleh bwk gi sekolah nnt

ni cekak biru di pakai

then cekak purple

tapi...sekali pakai je terus patah...
hai la hati...sabar jelah...
ok xpe.. ada lg 2 buah..
pun sama...pakai 3 hari , 3-3 patah...
ya Allah...geramnyer...

then...last week... aku blkan cekak rambut besi..
wah..kalini dgn harapan...mesti xpatah punyerlah..
confident ok!

sekali... pakai 2 hari...
msk hari ketiga..HILANG!
ciss.... ni camne aku nak buat ni???
geram je tgk minah sorang ni...

ahad aritu blkan cekak baru..
kali ni yg xleh patah punyer..aku siap kangkangkan sebesar2nyer
xpatah pun..ok..
bl 2 buah...
tp aku pesan..pakai utk sekolah je..
blk sekolah sangkut kat almari
harap bertahan la

sekadar gmabr hiasan...

mentang2 nak brg senang dpt...
dia xtau menilai brg tu mahal or murah...
then xsayangkan brg... asyik2 hilang!!!
aku tgh pikir camne cara nak kasi brg dia xhilang???
korang ada idea..??
share sikit??

4 comments:

syawalsimpsons said...

alahai kesian kat ibu ni asik kena beli cekak je kat kakak yee

mummy_ayu said...

lebih kurang jer ngan Ian, tak larat nak check barang2 sekolah dia.mesti hilang ..kawan amik la..
tiap kali check, tiap kali tu la Ayu nak pesan..jaga barang2.. sabar jer la kan.

Nad MamaZN said...

Tak ilang dh kot pasni :)

- dieyana - said...

hahha..pompuan kes ilang cekak, kalau ank jantan Diana tu, balik2, ilang pensel, beli, esk ilang eraser...aduyai...poning mak bapak ;-))

**comel syafiqah with cekak!

Related Posts with Thumbnails