Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah mehndi henna di tangan

ada budak tu....
ntah bila dia berkemas brg mama dia dlm bilik..
pastu dia jumpa setiub henna mekah...
terus dia ckp...
"mama..... kakak kan...teringin nak pakai inai yg lukis2 kat tgn guna ni...(smabil tunjuk henna tu)"
then aku tanya : "mana kakak jumpa henna ni??"
syfiqah jwb: "dalam kotak dlm bilik.....mama.... bila kita nak balik sentul...bonda kan panadai pakaikan lukis2 kat tgn ni mcm dia pernah buat untuk kakak dulu"

terus aku suruh syafqah call bonda dia tanya kot bonda free nak buat...
lg pun dah lama xblk sentul.... 
then bonda kata ok...
layankanlah kehendak anak dara sorang...

so..isnin aritu blk la sentul...
dah nak raya pun kan..jenguk atuk n nenek sekali...
b4 bonda dia buat... bonda siap tanya...
ni nnt cikgu xmarah ke?? kang kena denda..
owh...dgn konfident dia ckp xpe...byk kawan dia pakai inai...
mama xkisah.... kalau jadi pape jgn salahkan mama n bonda...
aku dah siap warning kat dia

then bonda pun lukiskan lah...
so...inilah hasilnyer....

muka gumbira...


sekali balk dr rmh nenek n bonda...
tetiba dia ckp...
"mama...hari isnin nntkan...kakak gi sekolah pakai baju skirt...
nnt mesti cikgu nampak inai kat tgn kakak ni...."
ha... baru pikir ye,...terus request mintak nak pakai bj kurung...
tergelak pun ada..... 
ala kakak...seminggu je.. hilang la nnt mehndi tu... bukan leh thn lama pun...

ni gmbar 1st time syfqah buat mehndi dgn bonda dia thn 2009..
tu yg dia teringat2 tu...ms tu raya aidilfitri

she is soooo cute masa kecik2 dulu....umor 3 thn ms ni....

No comments:

Related Posts with Thumbnails