Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

my new NOKIA h/p

owh ho...
aku mcm segan gak nak bgtau...hihi
aku dah ada hp baru...
jenama nokia u...haha...
org sibuk dgn I-phong..... samsung android.. blackbery..
aku setia dgn nokia..
tu yg segan tu...harga lg la..
kalau S4 kat 2K, iphone 5S 3K, aku nyer nokia..muahaha... bape rat je

aku bl aritu..kat kedai Nokia The Mines je..
aku mmg xcaya ngan bkn dr pengedar asal Nokia..
mcm bl tab samsung aritu pun bl kat kedai samsung jugak..
takut kena tipu...

eceli apsal tetiba aku nak tukar hp bagai..?
entah la... aku rasa kesian kat diri sendiri tau..
selalu gaduh dgn hubby pasal selalu xjwb tipon dia..
sbb... aku xdgr...sbb... hp selalu off sendri..
lg satu..kondisi hp lama yg dah usang sgt..
umor dia..menjejak ke usi 5-6 thn da....sian kan??
asyik la kena perli dgn kakak opis, jam ko bl mahal2 boleh..
pandora pun laki ko boleh belikan...apsal ko xrequest h/p yg canggih lagi cun sebijik??
hamboi...amik aku...
ye... aku bab gadget ni agak kedekut n xheran sangat...
lg pun aku jenis malas nak caj gadget semua..
pakai nokia..seminggu xcaj pun ok lg kan??

lg 1 reason...
katakan time soping.. aku tgh syok belek brg kat butik..
skali laki aku call tanya kat mana...
kuarkan h/p nokia lama yg cokia... rupa dah uzur...
errrr besaq kemaluan disitu..muahaha..
tu yg nak tukar tu..haha...jahat! 

my old nokia express music..
semua penutup dah hilang..lompang2 gitew... 
yg bab dia off sendiri tetiba jgn ckp la... selalu...
hang xpernah la.. sbb bkn canggih kan...

well....ms nak bl smlm..adik aku tanya..
napa mesti nokia... siap perli..penggunar tegar ye ko ngah..??
iye.. ai pengguna tegar jenama NOKIA hokeh!
sbbnyer... nokia hp yg tahan lasak..
nokia hp yg comel...nokia xperlu perisian yg canggih..
tp yg harga murah pun dah cukup canggih...
then... sbb lain..sbb aku dah ada Samsung tab utk bukak internet...
so..aku perlukan 1 hp utk sms n call sahaja..
lg pun aku bkn jenis org yg cermat jaga h/p..
kenalak ada tentera aku yg cekonit nama imran yg asal dgr bunyi h/p melompat amik h/p tu
dah diamik terlepas gedegung gedegang berguling atas lantai....
xnangis ko tgk..??
so.. xyah la nak bl touch screen bagai... slide2 semua...
amik tekan2 cukup!

so..lepas berpikir2..
aku beli sebuah hp yg paling murah dialam semesta..
tp dia still boleh on FB, wassup, semua..
inilah hp dia...

NOKIA ASHA 210..
harga RM299

murah kan??? hihi
yea!!!!... dah ada hp baru...
janji nokia...nampak la stylish sikit kan...
kelasss ko jah!!
nnt aku daftar line tipon aku dgn pakaj internet ye..
dpt 1G sebulan pun ok..
janji leh on wassup...

utk makluman korang...
no hp aku b4 ni mmg xde wassup..
aku wassup tru my tab yg guna no. broadband...
so...kalau ada yg tanya xde wassup ke? mmg xde ye...
tunggu ye.. next month ko leh daftar..
sbb aku amik Maxis pakej family bwh nama hubby...
tunggu hubby tukar pakej lepas 16hb 11 nnt..lama nyer...huhu


mood now... happy!!!
leh kawan dgn tab yg kini baru dpt baju baru yg pinky-minky jugak...


n lastly...
sekadar kenangan...
Ekspress music vs Asha


1 comment:

- dieyana - said...

hikhihk...sama la mcm Dieyana, amat kedekut kalau bab gajet2...

comel la nokia tu!

Related Posts with Thumbnails