Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cuti-cuti Malaysia:.:.:. Nasi Ganja Ipoh (Part 2)

salam uolls..ya allah...bercinta aku nak taip satu2 n3..
nak cari feel n idea ok...
nak letak watermark lg kat gmbar...
biasalakan....
ok..nak smbung citer pasal nasi ganja ipoh ni...

apakah?ala nasi kandar sebenarnyer..
aku memula pun mcm apakah?...nasi ganja...?
ikutkan jelah...

eceli nasi ni mcm nasi kandar...
lebihnyer dia jual kat kedai kopi cina..
tp yg jual tu mamak kot... aku pun xsure..
mcm india pun ada...
tp customer dia..masyaallah....ramai giler...
mmg org beratur panjang la nak bl nasi ni...
tp nasib baik...utk org yg nak mkn situ xyah beratur...
diaorg sediakan...just order di meja mkn je..
nnt nasi akan dihantar dgn lauk pauk yg diorder...

pada aku yg xbape minat nasi kandar...boleh la...
tp kata laki aku yg suka mkn nasi kandar ni...kureng sikit kut...
mintak kuah lebih pun xmau bagi..sabar jelah...
harga xsalah Rm7 sepinggan/sebungkus...
nape dia panggil nasi ganja...?? xtau la..
kata hubby mungkin sbb ada sambal khas kat nasi tu...
entah dia betul2 bubuh gnaja ke...xtau la..hahaha
atau sbb ramai dtg mk kat situ berulang kali smapai naik addicted kot...
tu pasal dia panggil nasi ganja.. teori aku jelah kan
tp aku bkn org ipoh ok..
kami smaapi ke Ipoh nak mkn nasi ni sbb adik ipar dok sibuk nak belanja mkn nasi ganja ni..
plan cuti2 last 2 weeks tu cuma nak mandi kat Air Panas Sg. Klah, Sungkai..
tapi kami ke Ipoh sbb dah dekat... 
disebbkan adik ipar penah mkn kat sini... dia pun ajak
so...pada sesapa penggemar nasi kandar leh cuba nasi kandar ganja Ipoh ok...


nasi ganjanyer...
sory gambar senget.. penat rotate... senget balik

set kami mkn 4 beranak....

punyerlah ramai org....

ni pun sbb nak beratur,.,,
eceli bkn beratur... tp tgh tunggu meja kosong nak duduk..
kami sefamily dlm 15 orang..

nilah kedai dia.. Kedai Kopi Yong suan...terletak di jalan Yang Kalsum Ipoh



ni rupa org tgh mkn...
yg baju putih tu yg belanja semua org.... 
tgh masyuk katanyer.... duit claim insurans excident ms raya aritu beribu2 lemon...haha

lastly... kami..bergmbar kenangan...

2 comments:

Masni Syafie said...

amboi ramainye orang tunggu nak mkn...ganja? bile mkn pasti gian nk mkn lagi...hahahaha

syawalsimpsons said...

sue kalo balik ipoh umah makcik pon suke makan nasi ganja ni..

Related Posts with Thumbnails