Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hari kantin sekolah syafiqah

sabtu lepas...
ada hari kantin sekolah syfiqah
beriya dia nak pergi...
katanyer ada rmh hantu kat situ.. ada boat besar boleh naik,...
nnt kalau nak naik boat kena bwk baju lebih..nnt kena tukar kalau basah...
ada jual macam2...
aku ok je nak bawak...
tp part dia kata ada boat kat sekolah mcm xleh nak percaya...
betul ke??
syafqah ckp lagi baot tu leh naik kat kawasan perhimpunan dia...
still xdpt bayangkan... tp bila dia bg surat jemputan sekolah utk aktiviti hari kantin tu aku percayala sbb ada tulis aktivit yg dianjurkan

so... pagi sabtu...jam 9pg kami ke sekolah..
pergi ber4 je...papa syfqah xjoin...
dia gi potong rmbut n gi pasar....
punyerlah seronok syfqah bila samapai sekolah jumpa kwn2..

si kenit imran setia dok dlm stroller janji dpt mkn mami dgn selera...
kakak syfiqah dah aim nak naik boat....
mata xkelip pandang..
then gi beli tiket nak naik waterboat ni...
rm7 ko.... 
suka dia dpt naikboat dgn kwn sekelas dia..
abis main basah2 kuyup bajunyer...

pastu dia sibuk nak main rmh belon ni...
tgk org baratur punyerlah panjang...
xkosa maknyer...
dia nak msk rmh hantu pun aku ckp xyah...
mana xnyer.. kat rmh hantu yg beratur je 4 lane ok...
tiket smapai rm4... skali msk 20 org... harap bunyi bising je lebih...
baik xyah...kang tido mlm ngigau2 kang

jadinyer...lepas naik boat...bl makanan sikit..hotdog, air bandung,
nasi lemak dah abis pulak... kek sikit.... then terus balik...
jahat mamanyer syafiqah....bkn jahat..tp penat...haha

ramai org ok...dgn panasnyer...
janji dpt lepaskan hajat dia nak gi hari kantin sekolah dan nak naik boat..
balik tu gi mkn roti canai kat Maulana Bistro lagi kenyang

pada ku...ok la..aktiviti sekolah mcm ni...
cuma hari sukan je aritu parent x dijemput..
tiba2 syfqah balik bwk piala menang johan utk aktiviti apa ntah secara kumpulan
paling xleh thn..aku xpaham syfqah ckp ms tu...
ms hari sukan sebenar dia xpakai bj sukan dia sbb dia ckp hari sukan hari jumaat sedangkan sukan sebenar hari  rabu masa tu...sabar jelah...

No comments:

Related Posts with Thumbnails