Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ke IKEA kita....

salam senin uolls...
byk n3 nak di up kan...
tp xdann...
kita citer pasal IKEA dulu ye...
sabtu lepas ke IKEA...
membeli storage system utk pasang kat bilik bawah...
aku nak selesaikan masalah baju bergantung yg byk...
dgn rak yg menggantung dah nak runtuh...
dgn baju dalm bakul yg melambak2...
dan paling xtahan...
mslah baju bajan suami yg br je masuk bilik utk dilipat, dah dipakai semula...
so.. aku perlukan satu storan dimana baju2 semua xperlu lipat..
tp hanya perlu digantung...
aku xmau almari bertutup...nak open air system...
gi kedai kitchen cabinet...
konun nak survey harga...tp susah nak cr jenis open mcm tu...
kat kedai build in cabinet mahal sgt... 
aku tanya smaapi rm2.8K...mahal oo..

so.. pelagi..bukak katalog IKEA...
aku jumpa apa yg aku nak...
then... penatla nak mengajak si suami jejak IKEA ni...
serius aku ckp..aku..kalau boleh..suka gi IKEA sendiri ajak akak or adik aku.,,
tp maslaah nak pasang storan ni mmg perlukan dia utk bg restu..
lg pun dia diperlukan utk kerja2 mengistall nnt..
so....jejak je ke IKEA...kita mkn dulu!



mkn dengan selera anak2 semua..
dgn foodcourt yg penuh n padat dan hingar bingar...
ramai betul org kat IKEA aritu


lepas mkn..br operasi bl brg...
nama dia ALGOT 






so...lepas kat 4jam lebih dok kat IKEA tu...
macammana nak memahamkan nak bl set ALGOT ni pun satu hal..
tu yg berejam dok nak pilih dia je..
so..aku decided amik yg panjang 190cm samadengan 6kaki punyer panjang..
sebijik mcm gmabar kat atas..
tp ada reduce sikit la brgnyer..

hasilnyer...

inilah barang yg dibeli...

nnt aku citer before n after pasang rak Algot ni kat bilik ye...daaa

5 comments:

Farah Izza Shafik said...

trus tringin nk mkn kat ikea!!

syawalsimpsons said...

tak sabar nak tgk hasilnya

Nafisa81 said...

waa...canggihnya...

Zaila Mohamad said...

aku pergi Ikea tak pernah dapat makan kat situ sebab ramai sokmo orang..pastu kalau lambat sket kompem parking penuh

Iela Fazielah said...

zaila...: kebetulan pegi aritu dah petang..jam 4...mmg penuh ya amat.. tp nasib kami ms nak msk perking...diaorg baru bukak level bawh (b4 tu tutup sbb penuh)..punyerlah byk parking kosong... tu yg best.. tp bab mkn mmg xleh buat pe... xyah sibuk cr tempat..tp gi beratur bl mkn dulu... sbb beratur je dah kat stengah jam..nnt dah dpt mkn...pe lagi..br lah sibuk cr tempat.. biasanyer.. aim kat org yg dah mkn nak abis..berdiri dekat2 dia...haha

Related Posts with Thumbnails