Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hepi 4th birthday anakku IMAN IRFAN...

alhamdulillah....hari ni 
30.04.2013
genap 4 thn umur mu anakku Irfan...


dr lahirmu sebesar separuh lengan mama mu ini...
dgn berbagai cabaran sepanjang 3 minggu kelahiranmu...
kini... engkau dah berlari... dah belajar di sekolah...
dah petah berkata2.. dah pandai menyanyi lagu "Untuk Dia.. Oh! Untuk Dia Oh!"
dah laju kayuh basikal... dah boleh harap bantu kejra rmh..
dah boleh tlg tgkkan adik imran bila mama memasak..
dah boleh tlg salinkan CD adik imran...
dah pandai bancuh susu & air kordial sendiri...
sgt byk kebolehan mu nak....mama bersyukur..
alhamdulillah....


mama & papa sentiasa doakan kesihatan, dan kecergasan akal dan fikiran buat mu anakku Irfan..
juga panjangkanlah usia anakku Ya Allah.... sehingga dia berjaya capai apa yg dihajatinya..
berjaya dlm sekolah, kerjaya, perkahwinan, keluarga & seluruh hidupnya...







irfan sooo cute ms kecil2 umur sethn 2 dulu...
skrg dia dah kurus cekeding..
xpe.. anak mama tetap encem dan sihat...

'

irfan 2 thn


ms bday irfan 2thn dgn kawan taska

irfan almost 3y.o last year

irfan 3 y. o....

lastly....
bday irfan 3 years last year


mama sayang irfan ketat-ketat!!!!


sape lg besar?

hmmm..

agak2 sape lg besar?
abg ke .... adik?




comey anak mama pakai bj sedondon..
1st time bl bj tido sedondon ni..
bl pyjama GAB murah dr http://yoyosnow.blogspot.com...
mmg murah... kata hubby pasni leh borong lg....


fm London

tq Datin Dr. Nasibah.....
dpt fm cantik dr London....


next month kita tunggu fm cantik dr Uzbezkistan pulak kot ada..hihi



*pss: aku bz giler minggu ni...kena audit aset dari Audit Dalam UPM... menangis kena cari inventori kerusi sebijik dr 50 bijik kerusi... ada 5 jenis kerusi ok... 1 opis kena round & tonggeng cari no. barkod & ID... brg thn 90an pun dia tanya.....uwaaaa...
wish me luck dgn 100% score..semua brg ada ye...

bakal Dr. Al-Imran Al-Tahfiz....insyaallah

hihi....
shomel x saya...
insyaallah....mudah2..termakbul doa mama saya supaya sy jd Doktor Perubatan dlm ms yg sama ahli Tahfiz Al-Quran...
insyaallah.....amin....



WWW: kami adik beradik...

dari kiri: mama anak 4, akak single available, adik yg bakal beranak dan mommy anak sorang
depan: kakak yg dramatic...

FM utk Nad a.k.a mamaZN

utk nad.... ready to pos....
tunggu jelah ye....


info yg bagus

skrg ni bukak FB.. byk info2 n gmabar baik yg bagus dikongsi kan..
alhamdulillah...

jom amal...
dah lama dah aku amalkan ni..
alahamdulillah....moga hati suami n anak2 kita lembut dan anak2 berkelakuan baik..
aminn

pss: ... tp bila asyik baca... jd melekakan jugak...huhuh

my wishlist & jawapannyer...

alahai...xramai smbutan nak jwb soalan...xpela..sob-sob..
n nampaknyer.. xde sorang pun yg teka dgn berjaya...
tp xpe.. ai tetap nak bg hadiah FM Dubai tu...
tp FM tinggal 1 je... so.. ila decided.. ila bg pada peneka terpantas la ye...
ila bagi kat Nad a.k.a MamaZN...
just cenderahati yg simple.... lg pun k.ila tau nad hantu FM... :>D

* Nad nnt PM akak kat FB alamat rmh ye..


ok... hadiah cash voucher tu aku buat tambahan modal utk bl.....



v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
vv
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
BUILD IN OVEN!!!!!


walla!!!!!
tq hubby sbb sudi tong tong...
bl jenama biasa2 je.. 
kata adik aku asalkan jgn ELBA sbb ELBA paling byk masalah..
ok.... lg pun dia punyer offer mmg kaw2 terbaik ok!

akhirnyer my kitchen cabinet dah completely terisi  ruang2nya dgn benda2 yg sepatutnya..
3 thn aku simpan ini wish...
asal dpt dividen ASB... kunun nak bl...tp xjd2..


sbb kali ni dpt sponsor kan...
xla terasa beban nak bl build in oven ni...

rupa b4 pasang oven..
almari yg terbukak sikit tu adalah ruangnyer..
mmg dari awal2 dah sediakan space utk letak b/i oven ni
tp sbb ovennye xde.. aku tutup la area tu
tara..... lepas letak..
abaikan microvawe aku yg antik tu..
byk jasa tu... aku beli since bujang thn 2000 tu...
cer kira bape thn umor dia... dah kuning dah rupa dia



close up sikit...
oven ni agak ketat bila dah pasang...
sbb dia punyer tinggi ngam2...
aku risau ventilation dia xbape baik..
buat ms ni lom boleh pakai lg..
tunggu tokey AWD dtg nak tebuk lubang udara n wayar 


terus adik beradik aku ckp..
raya ni kita buat kuih raya sama2 n byk2 ye...
hihi... boleh aje...
xsabar nak msk pizza... puff.... cup cakes... cakes...
ewah... byknyer impian.. entah masak entah idak...haha...


#alhamdulillah....tertunai impian.... rezki contest.... rezki anak2 jugak###

budak nagas..

mlm smlm...
tgh bc novel atas katil... 
anak2 sibuk main2...
aku buat dekkk je..
skali dgr almari jatuh..
rupanyer si imran dok terbalikkan meja sisi katil...
giler kuat imran...
n sungguh nagas dia

siap nak panjat lg tu...
kakak n abang dia sibuk buat hal sendiri..
dia pun sibuk buat hal sneidir...
bilik dah mcm kapal karam dah

tgk...dah siap panjat dah...
tu pun siap nak diri atas meja tu tp aku xkasi..
dia pun turun balikk

abg n kakak td tiba2 ghaib...
pergi mana????



















































-
-
-
-
-
v
v
v
vv


















































v
























v

dah dok bwh meja solek... 
ada diskusi penting katanyer...

macam2 la korang ni...

tq Houz Depot.... sesi collect voucher & simple giveaway

alhamdulillah... smlm ke houz depot dgn adik2..
of coz nak collect voucher la kan...
mlm b4 tu siap tido kat rmh mak beramai dgn adik2 semua...
kira penuh la rmh mak..,
cuma menantu lelaki mak xjoin la...
mcm kaki aku sibuk sukan n nak exam... laki adik aku no. 5  tu  manja keje
laki adik aku no. 4 tu sibuk nak prepare peti undi..
wakaka... xpe.. janji kami adik beradik dpt kumpul...

nak jd cerita kul 10 pg aku dah terpacak kat houz depot kl ok
aku dah call awal2 ckp aku nak collect voucher tu jam 11am...
tp apa yg berlaku... store manager dia xdtg lg..,
xpe la.. round2 dulu dlm hd ni tgk apa brg yg aku nak bl nnt guna voucher tu
dlm otak dah set dah nak bl ape.. cuma nak tgk brand n offer yg mana leh grab kan..

sampai jam 11lbh, store manager xsmpai2...
kami decided nak jln2 ke maju junction n sogo dulu la..
boleh berlaku perkara lawak la aku rasa..
time nak lintas jln dpn houz depot ke dpn mj junction tu..
tetiba ada org bunyikan hon kete... aku? xkosa nak pndang..
tp adik2 aku yg jln blkg aku dok toleh la kat kete tu..
 ni kat tgh jln raya ni...
aku lak ms tu tgh kendong imran smbil pegang tgn irfan n jln laju2 kat zebra crossing tu.. korang dpt bygkan x? serius mmg buruk rupa aku..
skali adik aku jerit kata kwn aku tgh lambai2 dlm kete yg hon tu...
rupanyer ketua jabatan aku ok.. Dr Yahaya dgn sis Rokiah Wife dia..
ya Allah.. segan giler aku!

ok.. dok jln kat sogo siap perah susu la..
pastu lunch kat f/court sogo tingkat 6...
ms ni laki aku dah dtg, laki adik aku siti pun dah dtg..
wah..seronok lunch ramai2 sambil tukar2 mknn..
kul 2.30 adik aku yg keje ngan houz depot call kata manager dia br smpai...
sabar jelah... ok.. lepas mkn..
rombongan anak cik Eton ramai2 ke houz depot...
mcm acara besor nak tgk aktiviti penyampaian voucher..
haha..

tu dia... gmabr amik voucher..
syafiqah jd peneman..
tq houz depot
snap la gmbar sekeping dua...
kenangan terindah ni... 1st time ko...
kunun2 1 malaysia nak tgk ni..haha poyo jek ken?....

ni voucher dia

kami adik-beradik..
seronok jln sama2....
adik aku yg br bersalin tu mmg kuat..
bygkan anak dia br cecah 2 bln..
dia jln smapai kul 5ptg ok..
aku kul 3 ptg lepas amik voucher n bl brg aku terus balik..
budak 3 org tu mmg terbongkang dlm kete..
smbung smapai rmh tido smapai jam 6.30 ptg..
bygkan ..5 jam jln kat Jln. TAR tu..
paling xleh tahan.... nak tau bape harga aku kena byr utk parking kat houz depot tu>?>>
aku mati2 ingat RM4 utk whole day...
rupanyer... RM4 sejam ok....total RM20 utk parking
mau tercekik aku...sib baik vawe... sbb adik aku keje kat hous depot tu..
kalau kena byr...aku suruh store manager Houz depot tu byr sbb pasal dia aku stay lama kat sana...

papepun...gembira voucher dah amik n dah bl brg pun...
brg yg dah 3 thn dlm wish list aku...
apa brg dia???
suprise...

cer teka???
aku bg tempoh sampai ptg ni jam 6pm..
sape betul dpt FM Dubai sebijik.....
jom teka jom...!!!




masa utk ubat cacing....

smlm amik ubat cacing ni dr doctor di pku...
irfan sah nak msk 4 thn pun...
spatutnyer aritu aku kena bwk irfan utk check up kat pk seri kmbgn..
tp aku terlupa la pulak..
tskut kena marah..baik xyah pegi..hihi
lg pun br ni poliklinik tu dah buat sistem baru yg seriusly menyusahkan rakyat..
malas nak citer...

blk ke tajuk utama....
standart la kan... 6 bln skali kena bg anak ubat cacing..,
so.. amik terus 2 botol...
lg 1 utk syfqah..,
td suruh diaorg mkn... sbb dos tu sikit..
 mkn tonggang terus la dr botol ye anak2..
  bughuk betul peel mak ko ye....
haha...





 korang... dah bg anak ubat cacing? pi bg cepat2..
 ok da.... selamat bercuti di hujung minggu....
aku nak blk sentul ptg ni.. babai

jom mkn Satay Willy Kajang

hari rabu lepas... sefamily dinner satay di Food Court Sg Ramal Kajang...
pekena Satay Willy...,
sejak berkenalan dgn Satay Willy ni...
dah xpandang dah Satay Hj. Samuri Kajang...
so far lah kan..... rasa satay willy lg sedap berbndg hj. samuri...
kena pulak satay dia yg besar2.... mmg puas mkn...
cuma bab kuah dia mmg xsetanding satay hj. samuri..
sbb..kuah cili dia xpenadas lansung...huhu

ok...cerita pasal gi mkn smlm...
punyerlah takut f/court tu penuh dgn umat manusia...
jam 6.30 kami dah gerak ke kajang...
kalau nak tau... lokasi Satay Willy ni mmg kat dlm f/court ni..
kedai pertama.. dr luar or dr jauh pun leh nmpk...
staf dia semya pakai bj hitam merah...
so...pd yg nak merasa n xkisah dgn environment hingar bingar..
leh dtg... berbeza dgn satay hj samuri yg dok dlm bangunan besar n beraircond

br smapai...tunggu papa dok order..
mcm biasa.. self servis kan
en. don tgh beratur nak order satay..

suasana di senjakala...



satay smapai hari dah gelap..
tgk lontong dia.... sedap giler..
lg sedap dr ketupat...

kakak n abg makan nasi ayam..
kakak satay mmg dia kureng..
tp nasi impit, ketupat or lontong dia suka

irfan dah habis sepinggan nasi ayam...
leh layan satay secucuk...
bagus abg

syfqah mcm biasa... penuh dramatik...
aksi mkn dgn teruja siap buat peace..haha

lepas abis mkn jln2 cuci mata tgk apa ada kat f/court ni..
eceli ni 1sti time aku mkn kat f/court ni...1st time mkn satay willy kat sblh f/cousrt ni
kat kedai mamak tu...
member opis ckp kat sini ada mccm2..
ada kedai Burger bakar...
just jln2 n tgk2 je...

last skali b4 balik beli 300g buah berangan..
sedapnyer!!!
aku mati2 ingat buah berangan tu kena masak sendiri sbb dia letak dlm dulang mcm tu je..
rupanyer yg dah msk dia masukkan slm bekas panas...

tq hubby sbb teman n bwk kami gi JJCM edisi teringin nak mkn...hihi


NAK TOILET KALER COKLAT PUTIH....

apeke hal tetiba nak toilet kaler coklat putih??
hahaha..


al kisah...last year.... 
lg 3 bln sblm expired warranty dr pemaju Paragon Mastery...
kali ni toilet atas yg ke2 kat rmh pulak leaking..
bila 3 bln sblm expired date tu ek??
kalau nak tau..ms tu bln 8 thn 2012 ok...
expired warranty dr Paragon bln 11' 2012...
nak jd cerita... aku pun suruh la hubby buat la report kata toilet leaking bln 10 tu...
skrg ni...dah bln 4 thn 2013 kan....
hari sabtu lepas pekerja Paragon dtg rmh pepagi kata nak betulkan toilet..
sesukaha ti diaorg je kan???
bygkan lah... lepas 6 bln br diaorg dtg nak settle defect..
xkisahla..janji diaorg buat kan... yg penting FOC ok!!!!
kalau bayo mmg idok le....

nak jd certia lg....
dioaorg sudah hack itu toilet... dah letak pun waterproofing bagai..
ni tinggal nak simen blk n pasal tiles..
eceli.. tiles asal rmh tu kaler kelabu cair..
n serius mmg xcantik...
kalau kotor mmg sgt ketara...
dulu ms toilet masterbedroom leaking ada plan nak tukar tiles..
tp toilet tu besar weh...
perlukan lebih dr 60keping tiles...
kalau sekeping rm3/4..terasa gak la...so..xjd la tuker..
pakai je tiles sediaada paragon

tp kali ni bila dah dihack toilet ke2 tu..
aku akan rasa nyesal kalau x tukar kaler toilet...
so... bila Nad mamaZN tunjuk gmbar toilet hotel yg diaorg pergi tu...
warna coklat putih tetiba aku rasa jatuh cinta ok...
serius cantikkkkkks!

gmabr toilet dr blog Nad

terus wassup kat hubby tanya kalau pakai tiles coklat cantiks x??
dia ok je...
so.... sabtu ni org paragon akan dtg utk settlekan kerja dia..
kena bl ni...


meh aku tunjuk rupa toilet asal aku yg leaking tu ok..

ni la toilet dia... shomel je uolls..
xsalah 4kaki x 8 kaki kot

korang mesti pelik kan??? byk no defect rmh aku
well nak wat camne...
bak kata jiran aku...ms pekerja yg  buat rmh aku tu kot hari tu dia gaduh laki bini ke..
ke dia kehabisan duit ke... pastu dia buat la keje ala kadar kan..
tu yg byk no problem tu
kira rmh aku ni mild2 la defect dia..
jiran sblh n depan rmh aku paip bocor weh!! habis bilik stor dia kebanjiran..
kena hack dinding n ganti paip lg teruk..
br lak berlaku .. tu sape nak tanggung tu???
bayr sendiri weh.... nangis aku jd dia..
lepas beberapa thn duduk.. satu2 defect tu muncull...
harap pas ni xde lg dah...
sbb kalau ada.. kena byr sendiri la.... pemaju xcover dah...
ok.. tu je nak citer..

oh ye... nak tanaya pendapat..
ok x warna coklat ni????? ke ada suggestion kaler lain>>
cer bg idea skit...???




Related Posts with Thumbnails