Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

on our anniversary day...

selasa lepas... 28 mei 2013...
hari ulangthn perkhwinan kami ke 8 thn...
hari kepulangan hubby dr kota kinabalu...
anak xde kan..
tinggal imran sorang je...
mlm tu kami dinner dgn 2 menu ni...
dia bl kat airport KLIA je
chicken curry puff sorang seketul - this is mine

dan turkish indulgence...
wah.. terbaik!!

gmbar sebenar dr page SR


skrg ni tempoh memasing tgh diet...
kalau x..saban tahun mesti bl kek sebijik terus...
tp mmg kek turkish indulgence ni terbaek la

patutla la harga RM10 sepotong..
ada marsmalow... kacang pistashio, cheese, jelly...
mmg manis giler....

tq hubby...!!..
tunggu syafiqah kelaur hospital br kita gi dineer or lunch kat somewhere...
thn ni xdecide lg... 
today hari ke 3 syafiqah at hospital
stat sakit perut terus kena asma attact now diagnose bronkities pulak...
kesan dr tonsil yg bengkak kot...
moga kakak cepat sembuh dan sihat...amin

kasut raya mereka thn ini....

hari jumaat aritu...
ke alamanda...mcm biasa la.. soping brg dapur rmh..,
dlms yg sama..,aku soping skali kasut raya bdk berdua tu skali..
dah alang2 ada duit sikit....
lg pun part kasut raya mmg aku yg sponsor...
so..baik bl awal2...
next month concentrate pd nak byr upah bj raya je..
betul x?

ok.. nak jd cerita... thn ni aku kasi bebudak tu kasut clarks semula..
terasa xbest bl kasut jenama lain ni...
pertama... xtahan dan kedua cepat nmpk buruk
apsal ek?
aku kalau kasut ni biarla sethn pakai still nmpk cun je lg..
pastu kasut jln yg xpakai selalu pun leh nmpk buruk cepat
sungguh xbest di situ...

ni aktiviti soping kasut aritu...
dlm byk2 design.. minah ni berkenan kasut ni...
latest collection..

comel kan kasut ni...aku berkenan dgn kaler biru ni sbenarnyer

owh adik imran sibuk main sorang diri ms kami sibuk test kasut ni..
tp utk imran xde kasut...kasut yg diapakai tu kasut abg...
so..kasut dia kasut yg dia pakai tu la...
kita recycle jelah dik

balik rmh....inilah hasil belian td..

kasut kakak sudah jd kalaer beige...
kakak yg pilih kaler ni... apa2 je kakak...
n sepasung kasut abg..
kira ni pukul rata sekali dgn hadiah bday boleh x anak2...
hadiah bday thn ni ye...hihi


punyerlah payah aku nak snap gmbar sbb ada sorang tukang kemas brg kat rmh skrg ni


aku angkat susun kotak...dia simpan blk dlm beg tu
hadik la hadik...

lastly...ada contest ke bali dgn pembelian kasut clarks..
join jelah..mana tau kot ada rejeki kan....
mudah mudahan....insyaallah...


Happy 8th Anniversary to me...

syukur alhamdullillah..
sedar x sedar.... harini 28/5/2013 
genap 8 thn usia perkahwinan aku n suami...
terlalu byk asam garam dlm kehidupan kami..

penuh dgn liku2 kehidupan yg penuh ranjau dan berduri..
byk lagi yg bakal kami tempuhi...
thn ini merupakan cabaran baru bg kami bila Syafiqah sudah pun menjejakkan kaki ke sekolah rendah..
mmg susah rupanyer nyer...

hubby pun dah masuk semula ke dunia offshore lepas sethn berehat..

to my luv Zul Irwandi..


i know.. u luv me..
tp u xsebut je..
tp u did so many things...
i realize.... tq hubby....
tq so much for being my good friend, my good listener, my good punch bag too...:D
kekadang geram je tgk awak ni....
so.... stat from today...
kita tanam azam utk gi jln2 pulak ye....
sayang awak ketat2...

my luv.....

cuti sekolah tanpa mereka...

owh..time n3 ini ditaip jam menunjukkan jsm 12.09 tgh mlm...
i'm feel lonely....
just imran n me..together-gether without hubby, syafiqah n irfan...
where do they go?
papa gi kk meeting n budak 2org tu ke rmh nenek diaorg di sg. besi...

eceli my 1st time duduk rmh tnpa mereka..
kecuali kes jg syfqh kat hospital berdua je dgn syfqh..
ni..kes saja hntar bdk berdua ke rmh nenek mereka bg mengisi aktiviti cuti sekolah..
lg pun syfqah perlukan latihan n tuisyen khas dr nenek dia...
result exam syfqah agak kurang memberangsangan6 jgk la...
i admit..aku lemah bab ajar anak...
hanya pakar yg leh handle anak2...

terasa rmh sunyi since mlm smlm lepas aku blk hntar bdk berdua tu..
selalu riuh suara gamat mereka berdua gaduh...
ada sesi solat berjemaah sama2..
 sesi lompat2 atas katil b4 tido...
n yg paling utama sesi aku jerit2 suruh diaorg diam n main kat luar...
xpelakan.. skali skala... gi rmh org...
asyik berkepit je dgn pama dia...
tp yg xsyoknyer.. bila aku call tadi tanya keadaan diaorg...
jwpn.. best dok rmh nenek n xmau blk rmh mama...
sentap mama kau ni nak oooi...

tomorror papa will return back from os..
just 3 of us untill friday...
kita feel mcm br kawin anak sorang la ..kan papa..
today pun 28mei 2013... is our anniversary day...
jom kita celebrte bertiga je...

to anak2 mama..
mama miss uols... luv.....
mama ilah fazilah...



my new Baby-G collection

owh..tq to marco group yg buat promotion utk baby g watch lover mcm aku...
hanya bermodalkan rm4... aku dpt voucher rm50
Mcmmana cara tu?
Mudah Je...just bl majalah ePop yg berharga RM4...
Dalam tu ada cupon RM50.... Just cut n bring to any G Outlet ok...



Camne aku tau? Aku selalu msk dalam FB casio ni....
aku kan mmg aim sebijik jam kaler hitam..
aritu bl sebijik kaler merah..
nak bl G-Lover set tp hubby mcm xberminat..
skrg ni mamat tu xmau pakai jam pun..
malas nak layan dia.. baik bl sendiri je

so.. Sabtu lepas balik kenduri kawin kami singgah ke Paradigm Mall..
kat situ ada butik G-Factory... 
kali ni aku aim jam yg simple dan MURAH...hihi
so..just bl jenis digital sahaja...
3 bijik jam aku yg lepas jenis Ana-Digi (Analog & Digital)
tp boleh nak jd cerita aku terlupa bwk majalah ePop tu ok..
dah kena bl majalah baru..habis RM8 kat majalah je..
tp xpe... still save RM42 kan..

me with kupon yg br lepas di potong..hihi

owh my.... rambang mata xtau nak pilih jam mana satu..
semua kalau boleh nak amik..
yg cun semua rm369++...aku aim jam below Rm300 je


lepas pilih2... inilah jamnyer yg bertuah




so...this is my latest collection..

owh gmbar selingan..

abg Irfan & adik Imran yg sedondon...


xlupa..kakak syafiqah yg control ayu dgn bj kurung baru dia
eceli baju raya.... tp dah rasmi dulu..
bj kurung lama semua dah senteng...

lastly..
all my watches collection...
i've already got 4 pcs Baby G, 1 pcs Swatch, 1 pcs Elle (tp jam ni dah kena curi)
so ada 5 bijik je yg tinggal

my hubby.... dlm byk2 jam dia..3 bijik ni je aku jumpa
sbb yg lain2 jam dia, dia sembunyi kat mana ntah...
huhu...
kalau ada duit lg..thn depan kot..
nak bl warna biru pulak 1 or warna gold...

##hobi pelik2 aku ni###




i am s26 mama members.... got members card

owh..memacam trick marketing skrg kan?
salute pd s26 mama club yg xputus2 menalifon n menghntar surat..
last month dia antar utk imran..
mentang2 anak dah umor sethn kan...
kali ni dia antar utk mama pulak..
rupanyer s26 mama club nu t members card..
hmmm bagus..
aku sgt suka dgn butik yg join utk diskaun ni...
mmg tempt fav aku soping la....
mcm modernmum tu.. susah nak dpt less kecuali sale..
n sale pun bj byk dia tulis Bestbuy je...
tq s26 mama club....
luv u olls.. servis diaorg mmg terbaik la...
since syfqah baby smpai kini..aku setia dgn susu ni
cuma bila bdk 2 ni dah besar..dia org nak minum susu coklat..
tu yg xbl dah susu ni...


ok..jom tgk apa yg diaorg bg kat aku n kad dia







xlupa.. senarai butik yg join...

Promosi: BRADER KAFE STEAMBOAT &BBQ

mari2 kawan2...nak promosi...
kedai makan baek punyer...
kepada penggemar STEAMBOAT & BBQ SYLE..


ni... jiran seblh n depan rmh aku yg bukak kedai mkn steamboat ni..
nama dia Brader Kafe (Bufet Steamboat & BBQ)
lokasi betul2 belakang Giant Seri Kembangan ,betul2 bwh Genius Aulad
harga sgt berpatutan dan sedap...dijamin!!!



ni pamplet promosi pembukaan dia ...
sory aku lmbat update citer pasal kafe jiran aku ni..
so harga promosi dah xde dah..

dan gmbar sekitar majlis doa selamat dan pembukaan kafe ni pada 9 Mei lepas

mmg sedap tomyam sup diaorgg


kedai pun selesa n kemas...
cuma ms ni br preview..lom ada byk hiasan lg...


ruangan mknn lain
 steamboat dia mmg byk variety..tp aku lupa snap daaa
dessert ice cream semua ada..
marshmallow dgn dip coklat pun ada tau...

ni set kami...
pd yg amik set BBQ steambot.. ini periuk masakan dia...

kafe dibuka setiap hari dr jam 6pm - 12 mlm
hari selasa tutup..
selamat menjamu selera uollsss

potong rambut pacak adik-abang

semalam...blk keje...
kebetulan gaji dah msk rupanyer..
haha... mcm2 dah dirangka dlm otak ni nak buat..
antaranyer.. potong rmabut hero 2 org ni..
muka dedua dah rupa tarzan dah...
sakit mata tgk..serabai je muka budak 2 org ni.

so..lepas jemput anak2 semua..
singgah ke kedai mamakkat area kota perdana.
ms utk gunting rambut...
imran RM5, irfan Rm6.. murah je....hihi..
bkn aku xmau potong dr last month..
tp kunun mengharapkan papa diaorg yg bwk..
samapi ke sudah xditarasnyer rambut tu..
omak ni xleh nampak serabut2 ni.. hati panas n xsabar je..
ni smlm... tekad.. nak bwk jugak..

jom layan gmbar aktiviti poton2 rambut..
memula abg irfan potong dulu..
abg skrg ok je.. xde nangis2 dah.. ckp nak potong rmbut?
dia angguk je.. bagus abg... kata nak nampak hensem kan

skali barber ada 2 org...
dia tanya...itu Imran boleh duduk sendiri ka??
lg cepat gunting 2-2 serentak...
so.. imran dok kat kerusi sebelah pulak

kakak dok melayan imran..
 mama sibuk snap gmbar sana sini sambil gelak2 tgk rupa imran


tgk rupa imran... kelakar..
comel je... dia diam sahaja.. xbunyi pape lansung...

paling kelakar tgk rupa ni ye..siap jongkit kening mcm Ziana Zain lg...
aku rasa di kegelian kot.. haha


akhir skali...
inilah hasilnyer...

rambut imran siap buat pacak lg


irfan pun sama...tp imran siap dulu
rambut pacak gak...


kalau nak tau..mamak tu siap belanja kopok sorang 1 bungkus..
lepas potong rmbut imran...
dia bwk imran gi bl kopok kat kedai runcit sebelah..
aku memula cuak gak..mana dia bwk lari anak aku..
lepas 5 minit..
dia blk bwk kopok...
gmbar kat atas... bai ni tgh bagi imran mkn kopok


after 9 months....

after 9 moths...
sabtu lepas akhirnyer berjaya bwk cik ina gi polish..
bl pakej polish since 2minggu dia ditgn..
bygkan...punyerlah laki aku excited dpt kete...
pakej polish bl bukan murah.. RM1k utk 5 kali polish..
tp xpernah buat...

ni br berkesempatan bwk polish..
sian cik ina..kena lanjan kaw...asyik basuh biasa je..
ni lom polish lg..br lepas basuh...

amik pakej 4 layer polish treatment


apakah 4layer polish treatment tu?
bacalah...
yg pentng..mild2 punyer calar hilang...sukanyer...!!

bersihkan abangla... jgn xbersih...
lepas 2 jam.... berkilat2 kete...
haha


bakal chef??

hohoho./...
ari ni aku bz weh...
ni ptg br done karang certia..
ala..certia ari sabtu ahad lepas...

ni ada budak ni...
tetiba sibuk dok main periuk mama dia..
sib baik periuk keluli..
ke hulu ke hilir dia seret periuk mama..
diketuk2 dgn sudip...
nak jd chef ye dek...
lama gak la dia ralit main periuk ni...
dalam sejam lebih...


dari duduk siap baring lagi...
kelakar pun ada...


janji dia nak main sorang2...
kalau x asyik nak berdukung je...
xlarat ooo...
imran oh imran...
now dah nak msk 1thn 2 bln...
alhamdulillah...
dia dah stat bercakap...
jln mmg laju la..boleh la lari 5km sejam..haha
mkn leh thn..tp masih lg dgn nasi bubur homemade by mama
selain tu hanya koko crunch, honey star, pelbagai jenis coklat n jajan..
tu je dia mkn..yg lain.. xmau
air... semua jenis dia minum..
dah hingga kini..bab menyusu..masih lg susu aku sepenuhnyer..
w/pun EBM makin menyusut...susu perahan pun cukup2 mkn..
tp leh bertahan lagi la..

bab ayat percakapan..byk dah improve dah imran ni..
boleh sebut NYAK ~ nak
AMMMMAM ~ nak mkn
NAK ~ taknak sambil geleng
MAMA ~ mama la...n nak mintak dukung pun panggil mama

dah paham bila kita suruh buat sesuatu...
kalau kata tlg amik barang...dia amik brg yg ditunjuk n berikan pd kita..
lepas minum suruh letak botol kat sinki pun dah reti..
lepas bukak bj suruh letak dlm bakul pun dah pandai...
suruh baring nak minum susu pun pandai...

alhamdulillah... imran membesar dgn sihat dan ceria..
sayang imran ketat2!!!



import jauh dr london

owh...sedapnyer biskut ni..
punyerla jauh dtg dr london..
kisahnyer.... sorang doctor opis aku ni gi blk kmpg dia kat london..
hamboi..london ok....serius... dia gi jalan je..
tp london dah mcm rmh dia la,,,,
awal thn ni 2 kali turun london...syioknyerrrrr!

nak jd cerita..dia bl biskut pistacio ni dr mark & spencer london..
punyerla sedap....
mcm la kat malaysia xde m&s ni kan?
at klcc pun ada kan..

tp xde org nak gi klcc semata2 nak bl biskut cerdik ni...
Aku panggil biskut cerdik sbb kcg pistacio kan kacang cerdik..muahaha
so, kirim kat doktor aku ni...
murah beb...2pek rm15 je...
tak tau harga kat kl bape sepek ni...
kami 10 org kirim 2 pek sorang ok...
ko mampu bwk brg 60kg naik mas?
haha..untung jd pegawai besooo


Majlis Ulang Tahun Pertama Gombak Livinian (Subgroup PNGL)

alhamdulillah... sabtu lepas berlangsung majlis ulang tahun pertama..
subgroup PNGL (Pemilik Nissan Grand Livina) iaitu Gombak Livinian (GOL)

cenderahati dari RSL utk GOL

aku w/pun dok kat seri kembangan...aku join group Gombak..
sbb dekat dgn rmh mak kat sentull..
mcm area rmh aku supgroup terdekat group KALIV (Kajang Livinian)
tapi... mcm aku join group nak suka2 je..byk aktiviti family..
n jiwa aku suka dgn group muda mudi yg ringkas dan xperlu komitment yg tinggi
sbb ada group lain yg mahukan ahli komited..
kena dtg lepak n meeting selalu..mmg xde keje lain gamakmyer..
kenapa perlu ada sub-group? supaya mudah..nak kumpul org..
PNGL umum utk 1 malaysia.. 
biasa nyer org join PNGL nak tanya masalah kereta..
ada jugak org jual brg2 aksesori livina dlm PNGL..
tp disebbkan dr 1 Malaysia... 
kedah ada, kelantan ada, KL ada, johor ada..semua negeri ada
so..diaorg tubuh unit2 kecil..ada Kelantan Livinian, Central Livinian.mcm2 la..
dlm central pun byk sub group kecil mcm GOL, KALIV, SBL, ALC eh mcm2 la
tu utk makluman korang la... 
mana tau ada yg tertanya n pelik..nape aku join group kete mcm ni

ok..mcm GOL.. mostly ahli semua muda belia jugak la..
aktiviti pun byk berasaskan family...sbb anak2 byk yg kecik2 kan..
ada join sukan semua.. kalau nak tau...bab sukan mostly GOL yg sapu semua hadiah..hihi
tahniah GOL...sepanjang setahun penubuhan byk aktiviti yg diaorg anjur n join..
even aktiviti keagamaan pun ada... 
last buat hujung thn lepas dgn kerjasama Pusat Islam di Masjid Negara

aku suka join aktiviti pergi mkn2 la..yg lain tu ni kureng sikit nak join...
buat ms ni br 2 kali... ok la penerimaan diaorg..

yg majlis 1st Anniversary GOL ni buat kat Taman Batu Caves..
majlis berunsur portluck.. still ada byrn sikit utk sewaan khemah semua kan..
alhamdulillah..aktiviti berjalan lancar..
aku sponsor dadih coklat je... tp lupa lak snap mbar nyer)



majlis stat jam 8mlm..
kami smapai tgh aktiviti bakar ayam...terbaik la..
jgn tak tau ada 2 org tauke ayam dlm gol ni...mmg meriah mkn ayam aritu

bakar bang jgn xbakor

makanan portluck yg dibawa


laksa pun ada., nasi goreng, bihun goreng, mee goreng,

xlupa... roti jala... kuih muih. xlalu nak mkn semua

ni aku n geng2 ibu2 muda..cheewah!

geng GOl bj dia kaler merah..
so..anak beranak pakai kaler merah..


 tapi laki aku je lari kaler tema...
lantok le labu..dia xde baju merah..


kami sefamily...gmbar syfiqah snap... so..syfqah xde dlm gmbar

meriah majlis mkn2 ni...sbb kami still jemput sub group lain utk sama2 celebrate..
ni geng KALIV smpai n bwk anak bini

 aktivit aritu ada karok..teka kacang n penyampaian cabutan bertuah..
meriah la

acara kemuncak..
pemotongan kek GOL...terbaek la... kek chesee ooo..sicret recipe kot..
nyum2..


wakil subgroup dtg n sama2 potong kek

last..gmabr kakak sekeping ni..
asyik dia jd tukang snap gmbar.. smbar sniri xde...

insyaallah..bln 9 nnt diaorg nak buat le Tour d Terengganu..
kot hubby ada nnt boleh jugak join..
kalau hubby dah naik projek..babai jelah

owh..xlupa..
souvenier dr GOL....
selai towel dgn logo GOl yg dijahit..cun weh! sayang nak guna..





Related Posts with Thumbnails