Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

pengganti baru...

okeh... hari pertama blk smlm...terus gi soping kat alamanda...
eh bkn soping benda pe pun,soping brg dapur je sbenarnyer...
standart la kan..hujung bln memenuhkan brg mknn dalam gerobok

lepas penuh 1 troli penuhkan brg,
 tetiba hubby ajak bl 1 benda ni....eceli lama dah benda ni rosak....
 leh bc kat n3 ni
aku, saje xnak bl br..tunggu hubby blkan....
 jahatkan?!! muahaha... skali skala....
dia jugak yg byk guna kalau stakat buat susu anak, bape kali je aku guna

elok lak smlm semua brg di care4 a.k.a Aeon Big offer semua benda 5%less
so mmg untung sikit bl brg...tetiba dia ajak bl brg tu...
wah...sukanyer aku......

bendanyer adalah.... thermo pot!






jenama....

 serius, 4.0 liter, rm89 offer price plus lg 5% less..giler murahkan?
harga sebenar rm169.. tu pasal mamat tu bl....haha
peel dia, kalau boleh murah nak murah lg..tp design mesti cun n menarik hati
bagus laki aku kan? xmcm bini dia..
mahal ke murah ke..asal cun nak rembat...muahaha..
 itulah peel kami yg kontra..nasib baik dpt laki mcm ni...
 kalau dedua peel mcm aku, kayap terus.....

serius aku suka thermopot ni bkn sbb murah je, tp mmg cun warna putih yg menarik cuma function je kureng.. dispend pun 1 saluran je
tp ada warranty 5 thn dan chlorine purifying
ok..dah rasmi guna terus...

ada 1 benda yg aku dah aim nak ganti sbenarnyer...
mmg dah nazak dah pun kondisi dia.., dah 4thn guna pun... ianya adalah...


our Elba rice cooker..penutup dah patah,aku gam ngan gam gajah pun tercabut blk haha......
 tempat wayar tu pun dah terkeluar dr badan... buat ms ni selagi leh guna kita lanjan sampai rosak....

pastu aku dah aim nnt nak bl rice cooker br...
dah terjumpa kat Harvey Norman...
cun giler weiiiii..harga pun cun jugak..,
 ckp kat hubby mampus dia xlayan..,

ni lah barg yg aku aim...

merah ke

or hitam ke.... cun kan???

kalau xdpt salah satu kaler ni mungkin kena bl warna putih jelah...nak match kan dgn warna thermopot

xpe..... ada ms utk kumpul duit..., cuma dilemma nak bl kaler pe...
 tunggu nnt kot jadi bl n dah bl aku tunjuk la... kalau x...
sekadar hanya impian la satu hari nnt.... ok... tu je nak citer.. daaaa

si dia dah balik & ole2 dari labuan...

weeee.... sambil taip blog, muka senyum je....
harus weh....
peneman yg dirindui dah pulang....

eceli kunun ada hati nak gi jemput dia mlm smlm kat klia.,,,
 siap tgk google map bagai..
 tp sebenarnyer masih xberani...so tunggu jelah hubby kat rmh...
 dok kat luar rmh ni..kejap2 wassup tanya kat mana...
 dok nunggu dgn imran dan irfan...kakak dah tido...
 jam 9.45mlm camtu br dia smpai

cuma xleh tahan tgk imran la...
 boleh papa dia dukung dia buat xtau je, pandang pun x...
 mcm org merajuk pun ada...

hmpir 10 minit la papa dok tegur
  last2 baru respond....agaknyer dia cyba dok ingat sape la ni dok dukung aku?
 tula.. dok tinggal anak lelama...
 anak pun xcam bapaknyer dahhh...


ok... part paling teruja adalah ole2 yg dibawa..
 aku mmg kirim coklat...
vochell xde, tp almond gold ada...sukanyer...
sampai 5bijik dia bl..yg lain punyer coklat nice jugak..
 siap ferrero rocher n ritter spot la...semua jenis dia bl...

tp paling yg aku tunggu2 wajiblah fridge magnet...2 lg tu...
 kata hubby labuan mmg pulau bebas cukai..
 tp kalau bl coklat murah sgt tu kena tgk expired date
 sebab mostly brg mknn harga murah sbb expired date dah tinggal 6 bln je..

perfume pulak semua stok lama2... xde yg keluaran terbaru...
 xpe la... aku xkisah....janji....FM ada....ok...
 layan gmabr coklat n FM ye....

 psss: mama yatie tanya dalam fb coklat ritter tu halal ke? aku google mostly kata halal...made from german... n ingredient dia aku baca xde pun perkataan gelatin semua...semua pure koko n milk je.... so....mkn jelah..n mmg sedap...






oh ye...
ada lg 1 brg mknn ole2 dr labuan....dlm kotak ni...
 nak tau pe dia.... tunggu....









deep freezer dah xde....

deep freezer.... ye..peti letak susu aku tu...
bkn telah dijual...tp telah disimpan di blkg rmh...
aku ada plan nak jual tp hubby xbg, sbb katanyer boleh buat simpan ikan 
 kot kalau dia turun laut gi memancing ke.
.ai xkisah..ikutkan jelah..so...
xde lg dah dok depan pintu msk rmh..
peti tu dah ditutup sepenuhnyer...
dan dgn ini aku mengumumkan susu EBM aku sudah hampir habis..
sudah smapai ke penghujungnyer...huhu

tp itu bukan bermakna imran xminum susu aku lg tau...
still minum n aku still perah..
tp dah xde stok EBM keras la...
aku still supply susu EBM fresh kat taska..
tp nmpkanyer aku terpaksa top up imran dgn FM la gamaknyer...
so far belum lg bermula...
sbb ada beberapa botol lg tinggal
leh thn sehingga 2-3 minggu lg...
tp dah standby ckp kat hubby suruh dia prepare duit utk bl susu FM la..
ala buat minum kat taska je...

ada yg ckp kan... boleh je ganti susu ibu dgn fresh milk..
tp pada aku dr bg anak fresh milk mcm tu...
baik aku bg dia susu FM yg aku rasalah kan... lg byk khasiat sbb dah nama pun susu Formula Milk yg kaya dgn mcm2 khasiat DHA la.. Lutien la... mcm2 la...
at least anak dpt khasiat tambahan...
insyaallah... to be fair pada semua anak...
aku akan beri imran susu S26 Progress Gold..
harap dia serasi.... sbb semua anak aku bg susu yg sama...
cuma kurang lebih bab minun susu ibu je...
mcm syfqah 6 bln pertama dia minum mmg sepenuhnyer susu aku then lepas tu dia stat campur 
irfan lak...1 thn 4 bulan dia minum susu aku sepenuhnyer jugak..
lepas tu br campur...
utk imran, aku mmg tekad nak bg smapai umur 2 thn..
tp apakan daya...hajat xsmapai...
aku dah cuba buat terbaik,,,tp xboleh...
sebenarnyer since bln Ogos production susu aku sgt merundum..
ye lakan...mcm aku selalu adu dlm blog ni..
aku stress... hubby xde, penat, susu ada tp xnak keluar...cammane..
so..mmg xde simpanan la...
mengharapkan susu sediaada digunakan tanpa replecement...
mmg habisla...

so.. aku pun xnak stress2... xbaik utk kesihatan kan...
imran pun, kalau xminum susu aku..
semua air dia tarah... pun sama gak..
kalau dpt air teh pun dia minum, air nescafe pun dia minum...
susu kotak Dutch lady jgn cerita la.. abg n kakak dia sekotak, dia pun xkalah...
sekotak gak
janji sihat, alhamdulillah...

so... inilah susu sedia ada skrg..

ada dlm 16 botol je..
dpt gak simpan bln 9'2013 dlm 12 botol&2 pek...
yg stok ogos ada 4 botol lg


menanti ms utk dihabiskan,.,sedih ok...sgt sedih...
sedih sbb terpaksa campur, sedih sbb misi penyusuan hanya smapai ke peringkat Degree (1 1/2thn) je..
mcm mak dia jugak bljr xsmapai Master..huhu
then sedih sbb tak dpt bantu hubby berjimat.. 
aku tau hubby pasti terasa sbb dah 1thn setengah xde kuar blnja susu n pampers anak...
insyaallah.... utk CD..aku masih teruskan selagi CD masih leh pakai...
insyaallah...

pindah semua ke peti ais sediaada...
bwh tu dlm tupperware freezermate tu stok mknn basah aku...
semua tinggal skit..stok hujung bln
tp ayam dah abis..tinggal udang, sotong n ikan je...
tunggu hubby blk esok leh dia gi pasar penuhkan blk bekas tu


ni adalah keadaan setiap hari aku hntar susu imran ketaska..
keadaan beg susu dia...
ada 2 EBM keras n 2 EBM fresh n 1 lg dia minum pg tu..
tu yg aku ckp sehari dia minum 5 botl 5oz 

now.. my hall dah clear bebas dr peti sejuk freezer tu...
dulu freezer tu duduk kat....
sebelah almari hitam tu
mcm dlm gmabr bawah...

tu jelah nak citer...
ai frust sebenarnyer.... tp..wat can i do....
terimalah...



update novel: novel peneman di hospital & novel terbaru diorder

ha....lama xupdate pasal novel....
ada 2 buah aku bl masa irfan warded aritu...
mmg dah lama xbc novel..
since suami xde 3 bln lepas...
sebijik novel pun xpernah sentuh...
sbb..... mmg xde masa... aku rasa lebih baik aku tido dari bc novel...huhu
smpai mcm tu sekali sbb sibukkan...
dpt tido pun xsmpai 5jam sehari sbb kena bgn awal semua...

ni, bila kebetulan irfan masuk wad...
kena pulak jusco sblah mata je...
tu yg bl tu...org kata cara menghabiskan 3 hari masa  kat sana
jadinyer... beli jugak novel...

so... inilah novel nyer...

n...aku bl novel ni pun sbb ada less ok...
haha....tgh bualan wei.... 

ok..certia inche jamil menantu mithali tu aku pun xtau mcm mana aku leh terpikat...
serius cerita yg agak menarik..
buku dia pun spesel..material kertas dia... mcm kertas paper lama./.
warna kuning2 gitu...
nak jadi cerita.. novel ni siap tertinggal kat hospital la ms balik aritu.,,
then last week bw irfan gi follow up br sempat amik blk novel ni...

tp cerita PISA by Suri Ryana mmg terbaik la...
eceli br je abis baca PISA ni
now... br je klik online...
beli 1 buah novel karya dr Melur Jelita...
wajib beli weh... melur jelita novelnyer xpernah menghampakan...


ok la.. cukup la sebuah..bln ni byk nak byr.. huhu...
tebal ni.... amik ms gak nak baca ni...
ok..tu je...dadaaaaaa


counting the day..

salam hari selasa uolls...
mcm lama x tulis n3..haha
xde pe... just menghabiskan sisa2 ibu beranak 3 yg menguruskan rmh seorg..
xsabar tunggu sang suami pulang...
pulang ke pangkuan keluarga...

alhamdulillah...smlm hubby dah turun darat dgn selamat...
cuma dia still standby atas darat...
projek still lom abis...
harap semua going smooth n well....
hubby kata tiket flight dia dah ada.... jumaat ni flight balik..
seronok dgr...
mlm smlm kami berskype n 3G...
tp xsyok la skype.. asyik putus2 je...
3G call jugak yg best.... xde sangkut2 pun...

irfan seronok dgr suara papa dia lepas hampir 2 bln dia n syfqah xdgr...
ada la sekali dgr rakaman suara tru weechat..
tp xbape clear...slow je...
ni smlm mcm2 dia tanaya papa dia...dia certia aktiviti dia..
cuma syfqah je....cengeng betul....
suruh ckp dgn papa... dia nangis pulok....
sedih kot.... bila ckp kat papa...kata rindu kat papa...
tp xnak ngaku....hai la anak dara sorang ni...
dia segan kot....berjejes2 air matanyer....
menangis sedu sedan sambil ckp xnak ckp dgn papa...xrindu kat papa
kata papanyer... biarkan.,...
esok mlm dia call lg....

alahai..... hopefully apa yg dirancang berjalan lancar...
eceli ni pun dah delay seminggu,,, sepatutnya sabtu lepas dia balik,
tp tulah.... xjd sbb ada masalah katanyer...
papelah...

yg penting aku pesan suruh bwk balk ikan bilis..stok dah nak habis...
xlupa coklat vochell byk2...aku suka dark coklat..
aku kureng sbenarnyer milk coklat...
then apa lg ea.. tu je.... kalau ada buah salak nak jugak..
yg penting dia bwk diri dia pulang sihat n cukup sifat....
xsabar nak gi mkn sama2 sambil sambut bday aku yg dah lepas tu....huhu

k tu je nak citer... keje byk ni...
daaa

gemok-diet-kurus-tapi.....??

br je bc kat 1 blog ni...
tgk kat FB la...kisah seorang lelaki yg dulu gemok..
apstu dia diet...
tp akhirnyer....
adusss..xsanggup aku...
korang tgk la sendiri...
klik kat sini

ni gmabar dia....

ni memula turun...byk dia turunkan berat ni...
tp korang tgk la gmabr terakhir sekali..
siap dia gi gym la..ada otot dah..
tp...masalah sagging tu tetap xde penyelesaian...


pada laki ku Don Damien.....
xpela... diaet ala kadar jelah...
janji xover obes dah...
kalau kot diet jadi cenggini....
aku FENGSAN ok!
camni pun dah ok daaa....
haha...daaahhhh

Lama x shopping Batik Sutera

serius.. lama betul xbl baju sutera ni....
last aku bl thn 2011...
ada jiran depan rmh jual...dia buat bisness jual batik sutera..
pastu thn lepas tanya dah xjual lg..
tahun sbeblum2 tu aku selalu dpt bekalan kain batik sutera dr akak Nurse kat opis ni...
sbb anak dia belajar kat terengganu...dia pun peminat sutera..
dia bl la kat terengganu..harga mmg lebih Rm300 la..
tp puas hati sbb batik terengganukan...
tp pastu dia dah bersara... xde dah supplier batik...

aku bukak kat internet n FB byk..tp aku xpandai bl online ni
sbb aku suka rasa dulu kain sutera ni...
smlm... kebetulan borak dgn jiran depan rmh lg. sorang ni...
tegur pasal dia pakai kain sari yg cantik sgt... rupanyer dia bl dr makcik dia..
nak jd cerita lg... dia kata xde la stok sari tu tp ada stok batik sutera...
bersinar mata aku dgr... rupanyer stok tu ada kat dia time tu jugak...
pelagi.... lg happy aku dgr...
tgk2...belek2...xleh tahan....2 pasang terus aku sambar...
ok la... jenis kain sutera satin n badan kain crepe tp xnipis..
so.. inilah hasilnyer...
the best part... leh byr 4 kali..muahaha... lg ai suka...
xlalu weh nak bl sutera batik byr selonggok cash disitu....
tu pasal ai x beli online...haha..

so... meh jamu mata...
nak tempah selai dulu ...lg selai simpan dulu....

corak pertama....warna unggu..

corak kedua..bunga2.. semua design bunga tegak berdiri dari bahu ke bawah...
i loike it!
yg ni biru ke ungguan...lebih biru la..


so...dua pasang...yeay!!!

my 1st collection: Fana Couture

nak cerita... aku kan...teringin nak pakai shawl..
dulu pernah sekali 2 pakai shawl... tp aku rasa rimas...
lg pun dulu confident diri rasa kurang sgt....
skrg tak tau la... tp rasa mcm nak berubah sikit...
ala sikit je....xbyk...
lg pun lama2 pakai tudung express (Ariani, Fareeda & seangkatan)...
lama2 bosan gak...rupa mcm tu jugakkan..
so...teringin nak sekali sekala ubah penampilan...
pakai shawl ni kira berubah gak la... (pada org yg xpandai melawa mcm aku)
hihi.... so.... cuba cari 1 tudung shawl yg agak ringan tp senang dibentuk...
tgk org kongsi dlm FB memacam ada...
so... kunjungi 1 blog ni.... dia pakai shawl dari Fana Couture...
katanyer shawl FC sgt sedap, ringan dan mudah dibentuk...
so....nak try lah....
khamis klik bl...hari jumaat dah sampai...wahhh..
then arini melaram dgn shawl baru...

my parcel by Fana couture

inilah dia.. curle shawl...

n me today melaram with FC shawl...
1st time pakai... 
nnt dah pandai sikit kemas la nntkan...
boleh belajar belit-belit lak...
eceli material shawl FC ni sgt sedap..serius mmg cantik terbentuk...
tp nnt nak cuba bl inner magic pulak


kata kakak opis mate aku, bila aku pakai shawl cenggini..
rupa aku mcm pompuan sudan....muahaha...
xpe... kita tangkis semua kata2 itu...
memula mmg la kan???kan? kan??
lama2 nnt xkot...kot la...haha...
daaa

p/s: nak bl lagi selai 2 shawl ni...ada 16 design menarik...
semua new arrival...


sape berminat nak bl..leh terjah www.fanacouture.com or FB: Fana Fans
daaaa

kisah Irfan warded buat kali pertama dalam hidup

salam uolls....
dah seminggu pun kisah irfan masuk hospital berlalu...
baru aku ada kesempatan dan cerita...
eceli ini adalah part aku mengabadikan memori pertama kali seumur hidup irfan di warded
kalau dulu irfan duduk dalm NICU lepas lahir selama 3 minggu sbb dia adalah seorang bayi pramatang pd masa tu....
hingga lah kini umur irfan dah cecah 4 tahun 5 bulan...
inilah 1st time irfan dimasukkan ke wad semula...
puncanya adalah jangkitan kuman di paru2...
alhamdulillah...sepanjang 4 thn irfan sihat walafiat, demam biasa2 je n xpernah amik neb pun kalau dia batuk skali pun...

sebenarnyer... mmg xsangka irfan boleh sakit smpai warded cenggini..
tapi serius dlm minggu lepas, mmg ramai sgt org sakit..
sampaikan ofismate aku k.ann dan k.ani pun boleh sakit serentak n MC smapai 3hari..
inikan budak kecikkan...
mcm irfan punca nya dia hanya batuk2...tp xla mcm kritikal..
ala batuk kejap2 ada... kejap2 xde...
mlm2 xde pulak batuk2.... cuma nak jd ceritakan...
hari kejadian (Rabu 11 September 2013) tu...
pg tu ms nak gi sekolah, mmg irfan ada mengadu sakit perut n batuk2
mcm teruk jugak la sbb kejap2 dia batuk..... so aku just bg ubat batuk sediaada kat rmh ni je
xde demam pun.... then dia pegi sekolah mcm biasa

then ptg tu jam 6ptg aku blk keje n jemput anak2 mcm biasa...
ms jemput irfan tu cikgu ckp yg irfan demam n xlarat main semua dan muntah2 beberapa kali....
ms aku jemput dia tu dia menangis merengek2...
sbb xpernah irfan menangis meregek2 n mengerang2...
so... pelagi... jemput akak n adik then aku terus blk rmh utk amik buku klinik panel UPM
then terus pecut ke Klinik Qistina..tp klinik tu dah nak tutup pulak, so dia tolak patient..
terus ke Klinik An-Nisa pulak... ms ni dah jam 7mlm..
dah la dgn aku puasa... dan time ni mmg time bebudak semua mkn mlm..
aku lak mmg xbeli pape pun ms ni...
ms aku register irfan, dia mmg melepek atas lantai..
menangis, mengerang dan lemah...
tu pun sebelum msk klinik dia muntah lagi kaw2 punyer

ngam2 jumpa doctor mmg tgh azan la...
ms doktor check... dia nmpak sgt lemat, demam xtinggi sangat,
tp nafas dia sangat laju, perut dia kembung, batuk teruk dan nampak dia mcm susah nak bernafas..
so...terus doctor suruh refer hospital...
ms ni mmg aku dah mengelabah....
terus teringat mcm kes pertama kali syfqah kena warded dulu..
pun mstu hubby xde offshore 3 bln di Bintulu...
cuma kali ni aku xnangis la...sbb aku dah biasadah.. syfqah je dah 3 kali msk wad thn ni
so...org pertama aku maklmkan harus hubby sbb yg kalini aku siap tanya..
boleh x aku refer hosptl swasta sbb irfan kira new case...
then org kedua ibu mertua ku sbb aku tau dialah org yg mmg aku terpaksa bergantung harap nnt..
then br adik aku sbb aku nak mintak dia tlg jaga imran n syfqah di rmh sementara aku refer irfan ke hospital,,,
aku bertuah sbb parent in law aku duduk dekat n boleh tlg..
kalau x... mmg aku akan menangis kekalutan...

oh ye..pasal cikgu taska irfan yg lambat maklumkan pd aku pasal irfan xsihat..
aku pun xleh nak marah... w/pun aku selalu pesan kalau anak sakit bg tau aku cepat2 n aku leh blk..
sbb diaorg kata dah ptg jam 3 mcm tu br irfan nmpak lemah n xmau main..
so diaorg fikir2 alang2 aku nak jemput blk nnt, diaorg xla bg tau...

then, hubby suruh refer insurans dulu b4 hantar ke hospital
ni pun kira 1st time aku gunakan hubby punyer medical benefits..
sbb selama ni aku guna GL aku je.. so mmg rujuk ke hospital kerajaan la kan...
sbb utk company dia skrg dia pakai medical insurans n open semua jenis private hospital
kalau dulu susah sikit sbb dia jenis panel...
so called insurans n released,... then aku pilih Colombia Asia Hospital di Balakong Cheras
tp b4 pergi hospital blk rmh dulu, sempat la aku tanak nasi 1 cup n mkn dgn telur goreng n kicap
imran pun sempat suapkan bubur dia..then adik aku smapai, terus aku pecut ke colombia asia

kat sini... mmg senang prosedurkan..??1st time le katakan..
org pun xramai...
doctor check n terus buat x-ray..
irfan diberi neb .... keluar result x-ray, kompom ada jangkitan kuman di paru-paru
dlm tempoh 1/2jam kot, registration suruh aku sain borang insurans utk admit ke wad
irfan pun dah siap di ambil darah n dimasukkan drib..


kalau kat hos. serdang ni... standart.... 4-5jam masih kat emergency lg
ni dlm tempoh sejam dah naik wad dah...
so.. mlm tu bermulalah mlm pertama irfan ditempatkan di wad hospital..
dan apa yg aku sgt takuti telah pun berlaku... anak masuk wad dan aku perlu urus lg 2 orang anak dirumh
yg paling renyah bila aku dah ada si Imran yg br berumur 1thn 5 bln yg memerlukan aku utk menysu di tgh mlm.... korang bayangkan...dgn suami xde.. sapa yg aku harapkan nak bantu aku?
tp alhamdulillah....aku bersyukur sbb ada ibu mertua yg sudi menjaga irfan di wad mlm tu
dan juga mlm seterusnya hingga hari sabtu irfan discharge...
bkn aku xboleh jaga sendiri... tp keadaan imran yg perlukan aku...

dulu...ms 1st time syfqah sakit, ms tu umor dia 5 thn dan irfan dan pun berumur 2thn 6bln
irfan ms tu dah pun minum susu fm...jadi aku leh stay dihospital n jaga syfqah n passing irfan to my mother in law
tp utk kes kali ni....mmg xboleh sbb imran kecik sgt...dia pun lom campur susu lg...
dr ibu susah nak jaga, baik dia stay dihospital n jaga irfan
mlm tu kata ibu, irfan meracau sbb sesak nafas n dia diberikan pure oksigen br dia ok

esok pg2 aku tukar shif dgn ibu....
pg2 aku bangun utk masak nasi dan sup ayam utk irfan
utk makluman, irfan sgt cerewet tentang mkn dan hanya suka nasi dan sup
jadi... aku bw bekal utk dia...
lepas hantar imran ke taska, aku bwk syfqah ke hospital
kebetulan sekolah tgh cuti UPSR, boleh la syfqah jadi teman..


bekalan irfan./..simple je.. dia xsuka sayur... sup ayam je
tp ada sayur dlm tu...mendap di dasar bwh bekas
ada nuget n ikan bilis goreng..nasi dlm flusk La'qoumet tu

eceli mkn kat colombia asia mmg kelas.. dia punyer western food terbaik la..
aku prefer mskn western dr malay food..
sbb malay food punyer mmg mcm org sakit punyer standart hospital kerajaan..
so... for 1st day keadaan irfan makin improve tp dia still on oksigen tp neb dah reduce to every 4 hours..
n for 1st day we all stay di bilik double sharing sbb bilik single penuh..

nnt smabung cerita next ye...panjang sgt taip..letih lak jari ni...daa



repair jam Baby-G.. seperti membeli sebuah jam baru sebijik!

ok.... xpaham?? meh aku cerita...
nak cerita kisah jam Baby- G aku yg aku pernah cerita rosak dulu...
leh rujuk n3 ni pasal kisah jam ku
kisah dimana bila jam tu abis beteri aku dok peram  simpan xtukar2
last2 bateri leaking n jam rosak

ni jam dia..

bkn jam G-shock tu...tp jam Baby G tu...
kata jam spesel edition kan.. couple set tu
aku rasa ralat bila xleh nak guna sbb jam hubby smapai lani ok lagi

tgn kami menggayakan jam couple set ni... 
yg buat masa ni dlm kenangan.,...huhu


nak jadi cerita.... bln 5 hari tu aku tekad nak antar servis kat G-Factory
utk makluman G-Factory adalah pengedar sah jam2 Baby G & G Shock dibwh Marco Group
then...mmg dia kata amik masa 3-4 bln nnt dia comfirm balik apa certia..
so... dah 2 kali gak la aku follow up pasal kes jam tu..
ni dah msk bulan ke 4 mmg aku tuntut la certia pasal kes jam tu
so tadi.. baru je dpt call dr staf G-Factory bg tau pasal kes jam tu...
oh ye.. lupa nak ckp... hantar servis je kena byr Rm50 tau...lom tgk lg jam tu ms tu
jadi keputusan lepas 4 bulan diaorg simpan jam tu n check apa masalahnyer...
katanyer ada 4 benda dia kena tukar komponen....
dia sebut la td tp aku xbape dgr n tak bape paham...
yg buat aku excited nak tau adalah... BAPE KOS NAK SERVIS JAM TU??
nak tau bape??? RM380 ok...ulang blk... RM380!...
leh beli sebijik jam baru ni....

so.. berkira2 nak repair ke...xrepair??
kalau korang nak repair x??
jam ni LIMITED EDITION... TAHUN 2009... 
mmg xde kat pasaran dah...
acaner tu...?? aku pernah jumpa warna hitam/putih tp dah naik harga RM7++
tp kalau tanya sekarang mmg xde model camtu...ada pun lain sikit...
model yg ada sekarang mcm ni

tali distinctive resin and metal hybrid type ...
harga RM599++

so.... acaner tu...
acanerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr??

then aku tanya... bape lama lak masa dia amik utk repair...
dia kata 2 BULAN lagi ok....
masa ni aku rasa mcm nak tergelak....mak aih..lamanyer..
so.... bila pikir2 balik...
jam tu kenangan ...
kenangan hadiah Anniversary kami yang 5 dan sempena kelahiran Irfan & arwah kembarnyer

so..... disebabkan jam ini sgt bermakna...
n hubby masih lagi pakai jam ni sbb jam dia xrosak pun...
dah xboleh dpt lagi dah pun...
aku siap call balik budak kedai jam G-Factory ni tanya harga jam yg seangkatan mcm kat atas ni...
dia kata dia leh cancellkan kalau aku xmau...
tp dia pun bg pendapat sbb aku tanya pendapat dia..
dia ckp..dia akan repair sbb itu pemberian yg sgt berharga...
wah.... betulla... xpatut aku terharu kan>>>

so..jawapan nyer.. AKU JADI REPAIR pada KOS RM380..
lg pun... siap lagi 2 bulan... apa adahal...
sempat lg kumpul duit maaaa.....
betul x??? 
so.. itulah citernyer...

kalau korang lak??? repair or tak???
cerciter

kami di majalah Pa&Ma okt. 2013

salam uollssss....

just nak kongsi certtia sikit....alhamdulillah....
 dalam kerisauan anak tetiba kena tahan wad pasal jangkitan kuman hari khamis lepas
dpt pulak berita gembira bila gmbar bday party yg aku anjurkan bln 3 lepas dah selamat tersiar dlm majalah Pa&Ma isu Oktober 2013 ni....

 mmg xsangka bila tetiba ada wartawan Pa&ma call nak tanya pasal bday party ni
rupanyer nak ajak kongsi cerita n pengalaman manage bday party...
sbb mostly bday aritu aku manage sendiri semua nyer dr A-Z

dlm ms yg sama, aku ajak mummy ayu n nett skali kongsi cerita diaorg...so...
 inilah kami di majalah pa&ma bln okt. 2013 ni....korang2...sudi2 lah bl ye...daaa
 jom layan gmbar..,

 ni certia pasal aku.... karang panjang lebar.. ayat dia byk kena potong...haha




ni page nett dan mummy_ayu..



ayu ms bday Ian thn lepas dengan tema Chef


n nett ms bday Imran & Irfanthn lepas dgn tema construction

Related Posts with Thumbnails