Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita syafiqah sekolah 1st day 2014

hmm... xde pa nak citer sebnarnyer...
org dah senior la katakan 
mana de mcm irfan buat drama bagai...
yg dia tau..brg dia dah siap...
dr hujung kaki smapai kepala...
tinggal nak pakai je...
buku & beg pun sama... semua nak mama uruskan...
syafiqah sendiri xde hati pun nak uruskan barang2 dia...
serius... aku peliks sikit dgn syfqah...
dia xkisah bab nak belajar...
harap peel dia ni xberpanjangan...
xtau la dia sekolah sbb nak kwn je ke,,, or apa.,..
hmm.... xtau la...malas nak bebel...
mcm papa dia jugak ni....

ok berbalik pd cerita syfqah sekolah...
thn ni syfqah sekolah kebangsaan petang pulak...
n sekolah agama KAFA pagi...
rasa relex sikit x terkejar2..sbb KAFA kat sebelah transit SBC je...
masuk jam 7.30 am... 
kira sehala aku nak antar imran ke taska n tinggalkan segala bj n brg mandi dia kat taska transit SBC..
kalau dulu sekolah kebangsaan pagi..
kul 5.45am minah ni kena mandi, jam 6.30 pg dah kena gi school dgn papa...
ni jam 7.10minit br kuar rmh... legaaaa...

ok..hari tu xbl pun buku sekolah KAFA syfqah..
so smlm br kalut kena beratur panjang byr yuran dan bl buku sekolah syfqah...
ingat2 lupa yuran dia bape...
bila dpt flyer.. ni jumlah yuran dia

RM268.. ok la... termasuk yuran bln Jan 2014
kata sekolah private.. kat area Serdang, ada 1 je sekolah agama kerajaan..
tp kat pekan sri serdang la...  
kalau area pinggiran putra mmg semua private KAFA la..

muka kontrol cun kat sekolah agama...

then kami tinggalkan dia dan ke LC utk settlekan irfan...
then jam 11.30pg aku ke taska SBC syfqah utk tgk syfqah kat sana pulak..
abis KAFA jam 10.30 am
smapai2 dia dah siap mandi n salin baju sekolah kebangaan
mkn pun dah siap...
tgh main2 diaorg

kakak n the girls gang...

then tgk dia tunggu transit smapai...
aku byr kat owner taska je.. 
kira tumpang naik exora dia sbb dia nak antar skali anak dia yg sebaya syfqah

panas terik betul smlm...

ms utk naik naik van
then aku follow blkg van ke sekolah syfqah..
mmg jem giler sekolah tmn U ni tau..

kat sekolah dah ms ni..
cuma memula smpai aku pelik apasal xramai org.. mcm xde org..
so kami dok jelah tunggu dlm kelas... siap bl donut lagi..
sekali jam 1.15 mcm tu dgr pengumuman semua guru kelas thn dua sila ke dewan sekolah...
buat bodo lagi.. siap ckp kat hubby... cikgu kena bg taklimat kot..
lepas 10mint... nmpak semua org jln dlm barisan..
lorrr... rupanyer smua org beratur kat dewan daaa...
patutla xde org kat kelas...
tp xpe... cikgu xmarah pun..
n yg penting.. syfqah dpt cop tmpat duduk depan skali...muaahaha

tu dia suasana dlm kelas...
thn ni boleh kata semua org pakai tudung... xde sorang pun pakai skirt...
then kami terus balik lepas amik no h./p cikgu kelas dia...
n borak sikit dgn cikgu... 
xde yg menarik kecuali cikgu dia sombong giler n mcm ek sikit..
nama Cikgu Nik Zidah...

cuma... masalah sikit rupanyer anak sekolah ptg abis jam 6.05pm...
tp kelas tasmi 2 kali seminggu n perhimpunan sekali menyebabkan syfqah blk jam 6.35 pm..
menjadikan 3 kali seminggu syfqah balik lg lambat!
smapai taska smlm jam 7.00pm...
smapai rmh jam7.30 pm.. giler babon mcm ni...
kena tunggu depan taska setiap hari smapai syfqah tiba...
patut la ramai parents amik van hntar direct ke rmh terus..
tp tambang van or bas smpai ke rmh kami di LEP 1 dr tmn U leh cecah RM 100-120...
xpela... naik dgn cikgu asiah br RM60 je....huhu

kena sabar la sikit...kan....
tu je citer nyer..
hari ni syfqah gi sekolah mcm last year... relex je...
ok dah....

4 comments:

msredcheesecake said...

sy swoh anak sy dok depan dlam kelas, taknak katanya...haish... nak main je hape dok belakang...

Nad MamaZN said...

Good girl syafiqah

mama lieyna said...

Padat jadual budak sekolah skrg kan..mlm bru smpai rumah..berbeza klu sekolah kt kg..hee :-)

- dieyana - said...

syafiqah yang releks, mcm Iman gak..hahah..senior la kononnya ;-))

Related Posts with Thumbnails