Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

dim sum halal...

1st of all nak ucap tq pada Farah Izza yg introduce to we all dim sum halal ni...
eceli.. dia up status kat FB dia bl dim sum ni kat Pasar Tani Bangi...
kitaorg mmg peminat setia dim sum.. terutama my hubby...
beriya2 dia suruh tanya farah mana bl...
farah ckp kat depan wang solo belakang billion PKNS Bangi...

so...ahad lepas baru berkesempatan ke Bangi utk gi pasar tani ni...
kebetulan nak gi rmh pakcik hubby kat seksyen 5 tambahan...
singgah dulu la pasar tani sbb nak bl dim sum punyer pasal...

suasana pasar tani di belakang Billion PKNS Bangi

inilah gerai jual dim sum tu..
ada jual jual kuih muih frozen mcm pau, karipap, dll

irfan pun sibuk nak pilih dimsum mana..
eceli kami dtg aritu dah lambat..
hampir jam 11pg dah..so byk dim sum dah abis..
tinggal beberapa jenis ni je...


kami bl button mushroom seiw mai ni...serius sedap giler


wantan deep fried ni pun sedap gak!


yaki noki dumpling ni hubby xsuka

satu lagi kami beli chicken siew mai...
semua ni harga dia RM10 sepek..
murah kan...

ptg tu kami dinner dlm mkn dim sum sahaja...
mkn cicah sos sedap wei...

just steam dlm tupperware steam it

masak terus 2 tingkat sekali gus..

last skali msk chicken siew mai ni pulak..

giler kenyang.. siew mai ada 16 ketul x 2 pek dan wantan ada 10 ketul...
xmampu nak mkn habis ada belan dlm 10 ketul..simpan mkn esok..
puas hati dpt bl byk kuantiti dalam harga murah..
sbb kalau bl kat mall biasanyer 3 biji RM4 ke RM5.50..
kat alamanda rasa f/court ada stall dim sum...
mahal... 3 biji utk RM5.50...
ni bl sepek ada 16 bijik baru RM10..

so...pada sesapa hantu dim sum...
leh bl kat pasar tani bangi ni ye...
jgn risau...katanyer dim sum ni halal... 
dia ambil dari kilang di KL...
sekian...

2 comments:

adianiez AIDA said...

wah! aida suka dim sum...
nak kirim kan adik la. adik ipar keje kat bangi. sure dia tau tempat ni :-)

- dieyana - said...

sedapnya iela! dieyana pun suka dim sum ni. pernah mkn kat danau kota, warung melayu jugak..

Related Posts with Thumbnails