Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

menu terkenal di klang : Nasi Telur Berlada Kg. Kuantan Klang

dah 2 kali pekena nasi dgn lauk spesel ni..
hanya di klang bertempat di Kg. Kuantan sebelah masjid Kg. Kuantan
1st time dtg mkn..hubby bawak...
2nd time tadi dtg mkn dgn opismate


menu terkenal dia diberi nama Nasi Goreng/nasi putih Sambal Telur Berlada 
my hubby perkenalkan..
katanye kebanyakan org yg keje area klang suka mkn nasi ni..
nasi dia standart la...nak nasi putih or nasi goreng..
yg buat spesel dia punyer sambal telur berlada ni..
leh mintak spesel dgn ayam or daging or campur (ayam+daging)

kalau mkn nasi dgn sambal telur berlada shaja...
xde la sayur...
kalau spesel dia letak sayur...
kepuasan pada rasa dan portion makanan yg  banyak..
kalau student mmg selalu dtg mkn sini...

ni nasi goreng Telur Berlada Special campur
sepinggan RM6 dia served dgn sup kosong semangkuk..




harini aku ke Hospital Klang melawat anak opismate yg kena ulser..
dah alang2 smapai, aku sebutla...
boleh la cuba mkn nasi goreng telur berlada spesel ni..
dah semua pakat nak cuba..
rupanyer ada sorang IK (inspektor Kesihatan) opismate aku ni pun kata selalu mkn dulu
ms tu dia student UiTM shah alam..
wah..mmg terkenal la...

pada yg nak cuba...
aku xatu nak bg direction camne..
tp leh bukak waze atau sygic..
taip je Kg. kuantan , klang...
cari gerai betul2 sederet dgn masjid kg. kuantan...
itulah tempatnyer....
serius sedap n tidak menghampakan

4 comments:

Nad MamaZN said...

Wah! Ini sudah bagus!
Cuti 3 arini leh la cari masa utk jjcm ke sini...

NzA said...

lama xsingah sini...Huwaaa....tetiba rasa lapar....

Nurul Hayati said...

depan masjid kg kuantan je..

Farah Izza Shafik said...

tgk gambo pun leh terliur... sluuuurp...

Related Posts with Thumbnails