Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

aktiviti hari sabtu..

last week rasa mcm xbercuti...
mana nak ke kenduri di kuantan, lwt anak buat yg warded n blk tghmlm..

ahad pulak terpaksa kerja..

this week menghabiskan sepenuh ms kat rmh dgn aktiviti membsh sarung cadar, bj dan the best part... memasak...relex2 n tido ramai2 anak beranak...

ok..
kita pendekkan....aku msk coklat cookies lg cubaan ketiga...
kali ni dah pandai agak butter n tepung...,warna cookies time bakar pun dah leh agak...
xovercooked n xterlalu cepat...
aku perasan anak2 lebih suka mkn butter choc cip cookies dr double choc chip cookies...

pastu nak nmpk byk cip coklat siap letak extra atas adunan b4 bakar...
br la lawa.. kiki


 ptg pulak utk dinner..tetiba tekak teringin nak mkn lasagna lg..konon nak msk seafood lasagna..tp xde crab stick..
 xjd la buat seafood lasagna ganti dgn beef lasagna..

utk lasagna pun cubaan kaliketiga...
 alhamdulillah.. sepenuhnya menjadi...
 1st trial dulu, kering...dgn kepingan lasagna aku xrebus dulu..
2nd time buat, kepingan lasagna still agak liat sbb rebus xlama...
this time, cantik... tips dia, rebus air dulu sampai menggekegak, bubuh minyak sikit n baru msskkan kepingan lasagna..n rebus sampai dia lembut..
kuah sos putih pun kena msk byk sikit, brlah lebih creamy...n jgn pekat sgt..

lihatlah hasilnyer..







 20minit pertama, bakar dgn menutup dgn aluminium foil sbb nnt minyak terpercik n agar lasagna xkering...10minit terakhir br bukak foil utk kasi cheese keras sikit n msk keperang-perangan...

dan hasilnyer...




terbaik...owh..i guna mangkuk pyrex baru....ngam2 n xbesar sgt n xnipis sgt...

abis diet aku terkubur seharini..esok diet blk..,daaa


Related Posts with Thumbnails