Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita birthday party Hello Kitty: Syafiqah 8thn & Aira 1 thn

salam senin uols..
dah petg br dan nak taip n3 ni ha...

ok.. xmau citer pepanjang...
sepintas kenangan majlis hari lahir syfqah yg dibuat seminggu awal dr tarikh lahir sbenar..
eceli combine dgn cousin syfqah Aira yg berumur 1 thn..
majlis ni buat kat Sentul di Dewan bawah blok rmh mak aku...
dan majlis ni bersekali dgn majlis aqiqah 3 org cucu mak aku yg lain...
nnt cerita pasal aqiqah n3 lain ye...
pada semua, bkn xmenjemput...aku ada bg tau..
sesapa free leh dtg...tp bkn kat rmh aku..
kat rmh mak...so... tu yg xmenjemput kecuali yg dok dekat2 la

so... preparation.. tema tajuk Hello Kitty Black n Pink...
aku pun tgh obses kaler pink n black ni...
owh preparation...95% aku buat sendiri,...
print segala semua tu,
smapai goodie bag pun aku buat sendiri xbl plastik dah siap...
makanan utk meja party pun aku snediri masak..
kecuali mesin choc fountain yg come lotte tu aku sewa RM50 je dgn coklat sekilo...
dan kek bday of course aku order dr M&M cupcakes...
dah 3 thn berturut aku bl kek dgn M&M cupcakes...
alhamdulillah..
semua well organise n berjalan lancar

mari layan gmabr...
simple je ada foto frame syfqah n aira...
bl di kedai hiasan di Sri serdang... 

 
the table...
gmabr full nnt upload ye...
backdrop pun print sendiri, amik dr pinterest... aku xjd bl 

me n bday girl..

botol mineral....



cupcakes aku choc moist cake with choc granage 


eceli ni choc hello kitty, lollychoc aku keluarkan last sbb takut cair..
also handmade


the trifle... aku budget nak buat 20 bekas..
salah kira bekas... rupanyer ada 10 je seplastik... jd apa ada jelah...
xdann nak tmbah

thn ni merasa nak buat table choc fountain dgn buah n mashmallow

tara....
semua buah-buahan n mashmallow pun cucuk sendiri ye..


beg goodies aku buat sendiri...
kiut x?? hihi


the cake...

ni baru rupa... kalau rasa...hmmmm sedap giler!!!


my sis,me and bday gals..
mata aira asyik tgk kek je..haha 


ms nak potong kek...aku tgh hidupkan lampu....

syfqah dgn keknyer... 
bkn umor 18 thn... tp 8 thn ye..hihi

alhamdulillah...gmbira bila syfqah suka..
n the most important thing.. 
aku puas hati dpt organize party lg utk thn ni..
rasa mcm xbest bila xdpt buat party,...

lastly...my family...imran je xde ms ni sbb tgh tido...
err abaikan lakiku yg giler kemaruk pakai spek...xleh blah...huhu



8 comments:

Zaila Mohamad said...

wow ielah cayalah! semua buat sendiri ke?

pasni boleh buka kompeni buat prti planner sendiri :)

sumysya said...

So good wat sndri...cantik n kreatif, sticker botol mineral tu pn wat sndri ye??

mamaarifakeem said...

Waaah terbaik.... mesti syafiqah happy sgt kan.. kreatif betul ila.. byk idea :-).. menarik sgt!

msredcheesecake said...

bestnya mama buatkann bday meraih camni...kiut semuanya

Iela Fazielah said...

tq semua.... alhamdulillah... ila berjaya manage semua n buat sendiri...
td kira budget yg ila belanja utk buat semua props n makn2 yg simple2 termasuk goodies tp xtermasuk kek, ila br blnja RM285 shj.. jimat kan?? seronok sgt...skrg ila betul2 dah boleh manage

- dieyana - said...

Terbaeklah iela...kreatif betul. Dr bulanberapa iela rncg semua ni? Persiapanback drop segala bagai tu lama tak?

Iela Fazielah said...

dieyana... xde pun.. dlm sebulan je... sbb dah pernah buat... bl brg sikit2 la..

mummy_ayu said...

wah...semua pun cute2..congrats sbb memang cun & menariks!! mesti syafiqah suka..plus its pink!!

Related Posts with Thumbnails