Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

diet atkins: ape cerita???

salam khamis uolls..
aduhai... ada jugak yg bertanya pasal diet atkins aku ye...
tq pada yune yg bertanya...
kiki...segan nak ckp...
aku diet on off skrg ni...
tp now tgh meneruskan fasa kesinambungan diet atkins semula...

eceli ceritanya...
ms aku stat hujung bln 1 yg lepas..27hb 1 tarikhnyer...
aku diet utk 2 minggu mmg aku turun byk dlm 6kg..
alhamdulillah...
tp disebbkan diet, period aku xkeluar2...
aku perasan jenis badan aku ni...
mkn je boleh gemok... xmkn leh kurus..apahal??
tp bila aku cover mkn hormon badan jadi xbetul...
takut jugak.... sbb bukan pe..
aku bc status FB Kelab Diet Atkins (KDA)..
rata2 yg xngandung berthn2.. join diet Atkins...terus terngandung ko...
eeiii seram wei...

dulu b4 aku ngandungkan imran aku kan diet...
ms tu aku tak tau nama diet ni diet Atkins.. 
sbb aku guna pusat pengurusan bdan punyer plan...
tp mmg sebijik DA ni sbb mkn protien sahaja n tolak semua karbo...
tu yg dah berjaya turun 11kg.. terus terngandung tu..
apa yg aku leh ckp.... mmg aku percaya dgn kaitan mengandung dgn DA ni..
agaknyer protien bantu hormon kesuburan kot...kot jelah...haha

ok.. sambung certia balik...
tau la kan...ko 2 minggu xjumpa nasi, roti, pasta semua...
air manis pun xminum, susu apatah lg.. xsentuh..
bila ko sentuh je balik semua tu..satu rasa ghairah bertamu..ewah!
ayat xleh blah..dlm ms yg sama.. nak mkn cuak gak..
sbb dah terbiasa pun iye...tp nafsu wei..aku mkn jugak..
lepas seminggu... terus cik P aku dtg...alhamdulillah...

pastu nak stat DA balik... tp asyik curik mkn je...
so far.. dr penurunan 6kg dulu tu... aku dpt la maintain berat tu..
nak mula balik DA..semangat dah ada... mknn dah beli semua..
tp bila tgk org mkn kat opis.. mulalah...gatal tgn nak curik mkn jugak...
then...bday syfqah pulak... wajib kena mkn sikit kan...
aku siap msk trifle n coklat bagai...xkan xrasakan>>>hihi

ok.. buat ms ni..aku br stat semula DA 11/3/2014..means br msk hari ke3..
cukup 2minggu lebih mkn yg bukan2... tp berat naik sekilo je...
ni nak stat balik ye..
doakan aku sucsess....
doakan aku kuat tahan nafsu ye...
target... dlm tempoh 2 bln nnt dpt berat at least 58kg...
nak ke 55kg kang terkejut org tgk aku kang... 
kurus sekeping... tp kalau dpt brat 55kg mmg aku belanja geng opis aku mkn besar la...
insyaallah... doakan aku berjaya ye...amin...

itulah ceritanya...daaaa


me n hubby b4 atkins - 73.8kg

me n hubby after atkins 2 weeks...  67.5kg

nampak beza x??? muka kecik sikitje..haha.. 10kg to go...


p/s: pada Yune: nnt akak cr mood update resepi ye... idea byk nak msk.. tp malas...akak suka msk mknn yg sama sbb malas nak pikir menu...kiki..daaa

3 comments:

Nad MamaZN said...

hubby akak pun mcm ber diet atkibs jugak je bila tgk gmbr hih

Iela Fazielah said...

Nad: laki akak xdiet atkins.. dia diet low fat n tak mkn mlm... cuma diet low fat lambat turun...

yune said...

hehehehe...tq for ur quick respond!ahaha...nnti kalau buat resepi atkins rajin2 update blog hokey..lama x nmpak akak..kalau pegi PKU pun bukan jumpa

Related Posts with Thumbnails