Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

family lunch @ Nasi arab cum bday March celebration

owh.. punyerla lama simpan citer..
sory mmg aku bz sgt...
dgn bos asyik outstation main golf je...
dah kalut buat keje pasal nak dptkan tandatangan b4 dia  OS
pastu this week budak kelas kau ajar tu exam...
setiap mlm blk jam 12 ok..sbb exam praktikal balutan..
student 45 org.. hazab ok....penat jgn cerita..
kugagahi jua...huhu

ok.. smabung celoteh pasal mkn2..
xde pe pun yg spesel...
cuma kebetulan bln mac ni ada 4 org bday nyer..
iaitu Syafiqah & Zahra 8 Mac, Dr. Hakim (adik hubby) 23 Mac & Imran 30 Mac
so... hubby n daddy zahra dgn baik hatinyer membelanja whole famly Musbahudin mkn nasi arab...
tempat pilihan... 
Restoren Arabian House kat Putra Kajang...
aku pernah up n3 mkn kat restoren Arabian House ni dulu..
serius mknn sedap, servis tip top n harga berbaloi..

so.... jamuan mkn kami adalah lunch jam 12 - 3 pm di sana...

amik set menu family terus...RM110 seset x 2 set
aku xtau nak ckp untung or x..tp pd aku xuntung sgt..
sbb mahal...n mmg rugi
dia bg 3 set nasi ayam mandi dgn 3 ayam quater - kalau order ala carte ..
seset RM12 x 3 = RM36..
pastu dia bg 2 set nasi kabsah large dgn 2 kambing 
harga seset kambing RM20 x 2 = RM40 total baru RM76 je...
tp bkn aku belanja... haha... dgrkan aje idea si tukang order..
muahaha... lebihnyer ada 2 bowl sayur..


pastu seset BBQ mix.. yg ni RM100 dgn roti dan sejug oren jus & arabian tea

kami2 berposing semenrtara tunggu yg lain tiba 


aktiviti mkn2...
penuh semua table...
mkn smpai kenyang...

akhir sekali aktiviti potong kek oleh zahra...
kali ni syfqah nyebok lg...
aritu dah potong kek dah


sesi pasang api 


dan akhir sekali mkn kek beramai2...
kek red velvet sicret recipe mmg sedap...
bak kata hubby xrasa mcm mkn cortal..
saper tau cortal tu ape??? hihi..
ala ubat panadol kanak2 zaman 80an-90an dulu


alhamdulillah...
jam 3 ptg kami pun gerak blk...
total servis di Arabian House mmg superb la..
next time leh dtg lg..
daaaa 

No comments:

Related Posts with Thumbnails