Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

got my pyrex set....

gembira betul hati ni sbb dapat akhirnyer set pirex yg diidamkan...
the best part sbb MURAH sgt!
tghari Ahad smlm ke bukit puchong utk amik sendiri set pyrex yg aku order..
sbb dekat xperlu lah nak pos bagaikan..
tgk google map.....lor....kat blkg rmh je...

aku budget amik brg n terus blk....rupanyer tak...
siap tgk boleh pilih barang lg kot nak tmbah apa2 kan..
sbb brg2 kat rmh dia (stor dia sebijik rumah ok) semua ready stok

dah shok belek2... 
harus aku tmabah sebijik mangkuk corelle aku yg dah pecah aritukan..
kakak ni ada jual loose item..

inilah brg aku....

keadaan dlm rmh...ramai betul yg dtg amik brg..
yg pakai jubah hitam tu owner dia..
lawa giler...
dia dok US n belajar kat sana,...dialah yg membeli semua brg2 ni..
skrg ada kat malaysia sbb tgh cuti semester...
Semua set corelle petak or bulat RM350 seset...










so..lepas belek2 barang n aim beberapa bijik pyrex idaman...
ni next aim aku...set 12pcs baru RM120 okey...hihi

borak2 jap..
then mintak diri lah kan..\
b4 balik snap gmbar dgn owner Fan of homegoods
Pn. Yanti
peramah betul kak Yanti ni... seronok berurusniaga dgn dia..
nnt ila repeat order lg ye...
tp kalau ader yg nak bl set mcm aku bl...
kak Yanti ckp dah out of stock... kena pre order..
dia br tau bila aku ckp dia jual sgt murah...
sbb kat mall harga cecah seratus lebih seset..


balik rmh dok tunjuk kat hubby hasil belian..
dia pandang sebelah mata je...
tau la...bkn duit dia yg keluarkan..
bluek!!...


lepastu dok kemas dlm almari...
atas counter bar..
kat sini tmpat aku simpan semua mangkuk kaca aku..
so far xler byk mana..
pinggan corelle ada 2 set.. (12 bijik semua jenis)
set acopal 1 set (6bijik)..
n 1 set melamine tupperware (4bijik)
gelas aku simpan yg luminarc je...
yg xde jenama aku dah sedekah kat org....kiki
itu je set kaca aku...yg lain semua tupperware..

kini dah tambah set pyrex.. sukanyer..
bila dah ada 1..mula la rasa nak mengumpul lg kan...
ssyok la pulak..

nak jimat space.. 
semua mangkuk aku tindankan...

so..pada sesapa yg nak bl set pinggan mangkuk corelle n pyrex,,
even nak bl brgan Kitchen Aids mixer n accesories leh jengah FB : Fans of homegoods ok..
selamat bershopping!!!

No tel owner: 019-238 8520 (Pn. Yanti)
FB: Fans of homegoods

5 comments:

syawalsimpsons said...

banyak N cantik2 la kakak

as said...

Sis, u ader no tel tak...saya nak contact, nak tanya rege set corelle tue...as, putrajaya

Iela Fazielah said...

As: harga semua st corelle petak or bulat semua RM350 je... nnt ila update no fon dia ye..

as said...

Tq so much sis..teruja nie...terapi diri

as said...

a'kum sis...blh ker bg no tel sis yg jual corelle tue....tq sis

Related Posts with Thumbnails