Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah majlis aqiqah 3A

salam rabu uolls...
nak sambung certi kisah majlis aqiqah n bday pada 1 mac 2014 yg lepas
eceli majlis aritu main nyer adalah majlis aqiqah...
majlis bday tu selingan je..hihi

ok... 
utk makluman majlis khas utk cucu mak aku yg lahir pd thn 2013 yg lepas..
kalau korang ingat thn 2012 yg lepas,
3 org adik aku berkahwin serentk dlm thn yg sama tp bln yg berlainan
alhamdulillah...semua subur2 belaka...
 adik aku pompuan no. 5 kawin bln 2 dpt baby lahir bln 2 -Aira 9dah pun setahun umur dia
adik aku yg lelaki no3 kawin bln 6 dpt baby bln 5 - Akid dah berumur 9 bln
dan last adik no4 kawin bln 11 dpt baby bln 9 - Auni dah berumur 5 bln


dah alang2 mak smbut la sekali terus semua.
tp aira dah buat aqiqah kat kelantan ms umor dia 3bln yg lepas

part untung dlm mjlis ni, bab buaian berendoi yg cntik sgt ni..
cun kan?? mcm bentuk love
buaian ni bos suami adik aku siti no.4 yg sponsor...
untung iti.... 

comel anak2 buah aku 3 org ni...

ok... adik aku no.4 yg kawin bln 11 (yg bos dia sponsor buaian berendoi)
anak dia nama Auni Nur Zalikha



seterusnya
adik lelaki aku no.3 yg kawin bln 6
baby dia nama Akid Dayyan  

and lastly Adik pompuan no. 5 yg kawin bln 2
baby dia nama Aira Nur Irdina


majlis stat jam 10am dgn bacaan n nyanyian marhaban dr group Persatuan peduduk tmn. sentul utama
cuma sayang yg dtg cuma half dr group sbb ada 1lg majlis aqiqh
so, kena split 2 group ni






lepas bermrhaba aktiviti cukur jambul buat sesaja je..












abis marhaban jam 12.15, terus aktiiti mkn2..
dlm jam 12.45 tgh terus continue dgn aktiviti sambutan hari lahir syfqah n aira

lepas bday celebration, msuk zohor..
lepas zohor sambung dgn tahlil pulak dr geng surau (org lelaki lak)
aku xsnap gmabr ms tahlil...tp ada gmbar ms diaorg dah abis tahlil n tgh beratur nak mkn

so...settlelah majlis aqiqah n bday aritu dlm jam 3-4ptg jugak la
sbb sedara mara pun byk dtg lmbat kan...

penutup
mesti ada gmbar beramai2

my sibling..gebu geas kami kan.??hihi

my eldest sister with akid





my youngers brother with imran...



my sista n brother... dr kiri, ali, nuyun,siti, manja & aira



goodies utk group marhaban

kambing golek xdilupakan... menu wajb ni...

suasana dikhemah mkn

me with my family in law

with my cousin...
sebok dini cover perut dia yg tgh ngandung
dia segan sb dia rasa gemok sgt...
sabar jelah


ni caterer kami...
makcik kami jugak..mak Bedah...



n lastly...
ny youngers sista with auni...

kesimpulan...alhamdulillah..
majlis berjalan lancar...
tercapai hasrat mak...
ok dahhh

7 comments:

mummy_ayu said...

wah meriah..deco2 pun cantik..best!!

sumysya said...

cantik sangat deko..

NzA said...

Meriahnya..deco2 pn cntik.

azilahasryza said...

Wei.. nama Auni salah.. Auni Nur Zalikha..
Akid Dayyan n Nur Aira Irdina..

Caterer Mak Bedah la.. bkn Mak Bayah.. haiyoo...

mamaarifakeem said...

Meriah betul.... mummy2 yg gojes, baby2 yg comel... best best.. deco2 pun cantik :-)
Alhamdulillah semua bjln lancar kan..

Iela Fazielah said...

azilahasryza: along.. aku pun konfius da... lebih2 muka mak baiyah dgn mak bedah.. sama je rupanyer...kiki...

- dieyana - said...

cantiknya deko buaian tu...moden!

Related Posts with Thumbnails