Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

homemade no bake oreo cheesecake utk birthday irfan

salam uolls...
wah....sgt sibuks la sehingga habis audit UPM pertengah bln 6 nnt..
aku adalah pegawai aset PTJ....
sibuk menguruskan aset PKU yg masyaallah.. byk lg memacam...
xterbuat rasanyer...
tp alhamdulillah...teamwork kan ada..
walaupun ada bantuan..tp still terasa kabutnya...

ok.nak citer pasal sambutan bday irfan,..
mmg la terlewat...
sbb ms bday irfan aritu kan aku kat langkawi...
so..xdpt la smbut...
bday irfan 30 April 2014 yang lepas (irfan 5 tahun)
pastu dok delay2 nak buatkan kek utk irfan...
sib baik la anak mama sorang ni xbyk tanya...
xkisah pun..
so...ahad lepas gigih buat kek utk abg...
tu pun siap aku tersalah bl cream...
sepatutnya pakai whipping cream..aku rasa pun aku dah pegang whipping cream tu...
smapai la ms buat kek tu...aku pukul cream tu dah lepas 5 minit dia still xbertanduk...
berbuih je... pelik la pulak...
sekali tgk kotak...cooking cream ko....adusss...sabarjelah
terus aku kena gi kedai kejap... 
tinggalkan cream cheese yg dah siap di pukul semata2 nak dptkan whipping cream tu pulak..
2 bahan utama dlm buat kek ni - Cream cheese n whipping cream
then mlm isnin aritu mlm lepas dinner brlah aktiviti potong keknyer...
tu pun membebel2 irfan..
bila nak potong kek..bila nak potong kek...
sabar jelah...

gmabr2 dgn camera baru idaman aku...nnt n3 menyusul...
apakah camera itu...??? jeng jeng jeng....kiki
ni gmabr b4 potong kek...
eceli br lepas mkn nasi (dinner) ni..
clearkan meja n keluarkan kek oreo cheese tu
sementara tu kakak kena tlg mama masukkan bj kotor dlm mesin basuh..
sejak dah darjah 2 ni syfqah aku bg kerja rmh yg lite2...
ala dah beso ko....kena pandai la buat keje rmh kan...
suruh dia terbalikkan bj kotor n masukkan dlm mesin basuh...
masukkan bj tshirt n bj kurung n seluar kecik n bj dia adik beradik je dulu...
seluar jeans n seangkatan nnt 2nd trip basuh...

so... sementara dia mskkan bj dlm mesin mama kemas meja..
abg dah bising2 xsabar nak potong kek
so...kita berselfie dulu ye 

lepas kakak siap keje dia...
masa utk potong kek!
tgk.. adik sgt teruja tgk kek...

masa untuk potong kek 
suka irfan...
adalah nyanyi2 sikit...
ala...utk diaorg bertiga je..
papanyer sibuk kemas beg pasal nak o/s ke labuan masa ni...
so papa xjoin

ni video dia...

alolo...suka ye..

abg siap suap kat kakak...

tp amik ko... kek keras kejung...
aku lupa nak letak kat frezer bawah,...
aku dok keraskan dlm freezer atas smapai 24 jam
pastu ms nak potong aritu still keras mcm batu...LOL!!
eceli dah letak kat luar dr jam 6ptg.. tp still xlembut gak kek tu
xleh nak keluarkan pun dr mangkuk pyrex tu...


inilah kek oreo cheese nyer...
puas hati dpt buat kek utk anak sendiri...
this time utk  kali ke 3 buat.... cantik keknyer xde lembik pun...
rasa pun xmanis sgt...

insyaallah...
utk anniversary next week..kami celebrate di kuala gandah dgn family suami..
bercuti sebenarnyer... 
kalau jd aku akan buat sebijik kek cheese tp mungkin perisa nutella pulak...
tunggu......!!! hihi...
daaa

6 comments:

Love Umi said...

Eh tetiba tak sabar nak tggu entry kek cheese nutella flavour, mesti sedap kan...yum yum mm

Nad MamaZN said...

sedapnya..! resepi akak penah letak kan kt blog? ok xpe nnt saya cari :)

Irma Putri said...

wah rajinnye mama

mummy_ayu said...

wah..memang menariks ..hilang penat bila tgk anak2 happy..kan?

Iela Fazielah said...

betul tu ayu.... seronok tgk anak mkn byk..siap berulang2 lg tu

Farah Izza Shafik said...

nampak pun sedap.. kalo ada extra bawak lah ke rumah.. hik hik

Related Posts with Thumbnails