Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Susun atur: projek door mounted storage

salam khamis uolls...
br berkesempatan nak hapdate blog ni..
kali ni mcm dijanjikan nak cerita kisah pasal brg gi ikea selasa lepas..
barang yg aku cari utk jayakan projek susun atur kabinet ni...

memula tgk hasil belian dulu kat IKEA...
xde benda pe pun...
hanger sedozen... utk kasi cantik lemari baju kan...
kasi semua hager sekata..tp ni xyah show off la..
lemari baju lom mask senarai susun atur lagi..1 by 1 hokeh...hihi
yg penting benda mcm bakul tu....

tgk bawah... 
nama dia BYGEL...harga RM6.90 je sebijik...

ni maklumat pemsangan dia...
ada 3 jenis rupa bygel ni...yg panjang utk letak sos/botol kicap...
yg rendah panjang mcm yg aku bl dan yg kecik comel...

ada 2 kaedah pemasangan bygel ni samada nak gantung guna penyangkut sediaada atau...
leh dipakukan terus ke dinding 

b4 pasang.. acukan dulu tin-tin ni...ok..seswai sgt..

then operasi memasang di pintu kabinet..

aku saje xcabut handlenyer..
memula mmg cabut..tp xtau nak simpan mana..
tu yg sangkutkan semula

ni lepas pasang n susun tin..
aku xletak plate besi bwh utk kurangkan berat pada pintu..

 tada!!!!!
lepas siap!

ok x???


eceli...kat ikea ada lg 1 system utk simpan botol or tin di pintu..
nama dia Varierra Series - Door mounted shelf..

harga dia Rm109 sebijik..
tp mahal sgt.. sayang nak bl mahal2...
so.. cari paling murah gitew..

tp ada 1 benda aku akan bl lagi utk letak botol sos pulak...
bkn gantung dipintu tp attach dlm almari n tepi dinding..
aku dah mskkan dlm beg aritu...tp smapai kaunter aku letak balik xjd beli..
sbb ms tu aku xtau bape ukuran kedalaman almari sbb aku dtg terus terjah..
mmg xstudy dulu dr web ikea ni

bendanyer adalah...
variera pull out container.. RM17.90 je..
nyesal pulak letak balik... 
hanya perlu attach pada dinding almari n letak barang..
bila kita nak amik brg just tarik keluar bekas ni
mcm gmbar bwh ni
ok..next time... kita terjah lagi..

so kengkawan...
ok x idea saya??
serius..seronok mengemas rmh sekarng ni...
any idea.. nnt ai kongsi lg ye.. daaa

9 comments:

Nad MamaZN said...

aah la..menarik sangat!

Irma Putri said...

menarik pulak variera pull out container, harus terjah ni.. tapi bile pi ikea selalu larik dr list... selalu beli ntah2 apa2...end up simpan je kat dalam kotak ..

syawalsimpsons said...

menarik N kemas la kakak...lagi2 kakak..suke3..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam ukhuwah Iela,

Cantiknya.. elok teratur di balik pintu tu... berkenan pulak akak.. kena beli tapi tu lah jauhnya nak gi ikea ni ..

Akak follow Iela #382 jemputlah ke blog kecik akak ye :)

adianiez AIDA said...

wow! sungguh beri inspirasi, ilah :-)
aida nanti umah da siap, ikea tempat utama aida bakal terjah! so practical brg dia...

cik hani said...

Murah dan menarik. Blh try nnti

- dieyana - said...

bestnya, kemas n tersusun...

Our Story said...

bestnya dapat p IKEA tapi jauh sangat.... huhuhu....

Fizah said...

wewiiittt comeyyyyy =))

Related Posts with Thumbnails