Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

9th Anniversary pressie for him...

jeng--jeng jeng....
ok hadiah utk si suami dah pun dpt kat tgn dia...
mmg laki aku sorang ni request hadiah dia yg susah2 nak dpt je tau...
dari dulu nak jam kan....
akhirnyer dapat...
tp kalini jam yg dia nak ni ada extra function...
jam ni adalah...

Polar ft60 Heart Rate monitor (HRM)



serius mmg cun lg canggih...



sebelum tu apakah  Heart Rate Monitor (HRM) ni??
aku xpandai nak certia..tp ia adalah alat membantu untuk membolehkan kita track degupan jantung sepanjang masa. Selain itu jam HRM juga dapat beri nilai jumlah kalori yang dibakar, jangka masa senaman, GPS dan lain-lain.
Tp kelebihan model yg hubby nak ni best la sikit.... dia dilengkapi dgn personal coach assistant... 
kira kita leh set jenis senaman apa yg kita nak buat.. then HRM ni akan bantu kita...
HRM ft60 ni adalah sebijik jam dan sebijik transmitter yg akan dipasang didada (ada belt) dan ianyer dilengkapi GPS yg akan beri signal pd jam tgn tu yg akan bc  degupan jantung kita semasa kita bersenam...
aku xpandai nak citer lebih pasal gadget n senaman ni ...
tp lebih kurang itulah fungsi dia...



ni antara function HRM Polar FT60

For committed exercisers – the STAR Training Program tells you how much and how intensively to train.
  • Creates a training program based on your personal goals and sets new weekly training targets
  • Gives feedback on the effect of your training
  • The Polar Fitness test measures your aerobic fitness at rest and tells you your progress
  • Suitable for swimming


ok.. 
the best part kisah nak bl HRM hubby ni..
hubby dok search dlm web.. hanya fitness concept je yg ada jual HRM jenama polar ni di malaysia
lepas call FC.. cuma di midvalley je ada jam ni...
kami pun terjah la MV jumaat lepas utk bl HRM ni beserta jam Baby-G aku tu...
tp model utk lelaki ni xde...
suruh amik model lain xmau... nak yg ni jugak..
aduhai... payah!
tu yg terpaksa cek online...
tp nak bl online pun stock kena preorder..
jd.. search lg... hubby dpt contact bl dr Athlet Circle di PJ...
kira mmg Athlete Circle ni mmg supplier dia lah...
sib baik ada 2 bijik lg jam ni kat situ..
terus dia order n sanggup gi amik kat PJ nu

so smlm tghari dia gi PJ semata2 nak bl jam ni


alhamdullillah...
brg dah selamat pakai dah pun mlm td...
org ni tgh sibuk  excersice nak dptkan berat badan ideal semula..
jauh tu perjalanan nak kena tempuh....
tp xpe... aku bg galakkan n support..
jgn nnt dah kacak blk..dah slim....lupa pulak kat anak bini ni sudah la...
bkn nak kata xpercaya.... tp kita org pompuan ni kena la prepare mental fizikal...kan...
ok..... xmau fikir bukn2... janji si dia sihat...alhamdulillah...
so lepas ni ...
aku nak diet ni nak buat exercise leh la pinjam HRM dia ni pulak nnt kan... 
hihi...daaa

3 comments:

- dieyana - said...

bestnya..masing2 dpt adiah eniverseri....;-))

Nad MamaZN said...

hehehe...
bagus la baru bersemangat sket nak bersenam bila brg yg diidamkan dah dpt depan mata :)

Naemah Umi said...

Bestnya function jam ni...
Pasni mmg bersemangat la nak bersenam tu hehehehe

Related Posts with Thumbnails