Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Dinner with family Sentul : Bday abah & anniversary

salam selasa uols...
nak stat cerita dgn aktivit jumaat lepas...
aktiviti mkn2 dgn family aku...
mkn ramai2 kat Al-Azmi Garden Restoren Sentul...
suka dtg sini sbb mknn dia boleh tahan sedap...
now dia ada buat stail set utk 10 org contohnyer 
ada menu siakap stim, kailan ikan masin, tomyam campur, udang tepung n mcm2 la..
dgn harga RM 120 seset...kami amik 2 set mknn
kira ok la kan...

aktiviti mkn2 ni sempena bday abah yg ke 62 tahun pada 28 Mei 2014 yg lepas..
bersekali pada tarikh 28 Mei tu adalah tarikh ulang tahun perkahwinan aku n hubby ke 9 thn...
so...kami kumpul adik beradik mana yg ada je utk mkn2..
nak buat hari sabtu..masing2 sibuk...
mcm aku pun nak ke kuala gandah..
jd... jumaat mlm kami kumpul...

aku siap2 off ptg jumaat, kemas beg utk ke kuala gnadah hari sabtu...
prepare awal2... then buatkan sebiji oreo cheese cake utk dinner nnt 
then gerak blk sentul jam 4ptg sbb takut jem kat highway dr seri kembangan...
hubby sbb dia keje kat area jln ampang... dia terus dtg ke restoren dr opis dia jam 8 mlm tu

ni kami2 baru smapai



ni kek kami utk dessert.... skrg ni xyah bl kek SR dah...
buat sendiri je... cost br RM25 below..kiki

adik imran dok dgn atuk...


bila makanan stat samapi n memenuhi meja...

antara mknn yg ada dlm set  yg diorder
semua mknn ni dtg 2 set...kecuali kek...kiki ada 1 je


semua dok tunggu n wassup yg lain sbb xsamapi2 lg...
boleh adik aku nuyun motor dia jammed kat tgh highway sg. besi..
so...akak dia siti dtg resque...
alhamdulillah selamat.. tp motor mmg tinggal tepi highway la...
kata moto skuter.. kalau rosak..mmg xleh jln la..
kena sewa lori utk bwk blk

ni si kecik ni..
papa dia smapai terus nak berkepit dgn papa...
papa nak mkn pun xsenang.. penghabisnyer..
kasi main game..galit ko...tenang nak mkn

tu dia bila yg lain dah samapi...
yg xde cuma adik aku no. 3 AJIL n family dia n adik aku no 5 MANJA n family..
sorang sibuk... sorang xdpt dihubungi... (boleh?)

abis mkn2....
suruh abah potong kek 
suka abah...

tgk budak yg xpernah xfeel mkn kek cheese oreo...
makan smapai tutup mata ko...
betul2 menghayati...!!!


last gmabr...
kami2 semua... 
daaaa!

5 comments:

msredcheesecake said...

happy anibeseri dear...

and hb abah

syawalsimpsons said...

wahh best tu makan2 ramai kan

mummy_ayu said...

wah..best2..rajin la Iela baking .. Ayu dah malas dah ..emmm..ikut mood la kot..he he..

Nad MamaZN said...

happy anniversary kak!
hepi belated bday uncle!

Farah Izza Shafik said...

happy anniversary ilah!!

Related Posts with Thumbnails