Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kuali panggang baru.....

hmmmm..... kuali masih bau kedai lagi....
kiki...
al kisah...
aku xcerita abiskan kisah gi langkawi aritu...
ala...lawatan ke utara tula...
n3 dah draf separuh... pastu malas nak taip abiskan....
so..babai la....kiki....

eceli..ms gi langkawi aritu aku xde beli pe pun...
bl coklat utk mkn2 sikit...
then bl sebijik cwn pyrex utk sukat air n sebijik kuali panggang jenama Vantage...
ohoo.... xmau kalah ko...
nak bl jenama je....
errr jgn la salah anggap...
aku punyer prinsipkan....
alah membeli..menang memakai gitew..
so... dah alang2 bl barang... beli yg ok2 terus...
lg pun harga xbeza byk sgt berbanding jenama HIG (Haji Ismail Group) atau Idaman Suri 
rasanyer jenama lain xde kot.. jenama Are Ikan ke.. semua xde...

ni nak bl ni pikir 100x ni...
macam sayang duit nak bl kuali ni...
tp kan... fikirkan kuali lama dah uzur sgt...
beli lah jugak...
1 lagi..mana nak dpt kuali vantage saiz 36cm dgn harga RM130 je...
rasa mcm murah sgt dah...

inilah kuali nyer...

gmbar ms kat langkawi aritu...
snap gmabr n tanya pendapat hubby nak bl ke tak..


lepas sebulan lebih beli...
baru ahad lepas rasmi guna kuali ni...
bakar terung je

terung ni panjang giler...
just belah dua n bakar smapai terung ni lembut
hubby suka mkn terung bakar n cicah dgn kicap cili....
aku suka gak.. tp lg prefer masak terung goreng dgn ikan bilis n cili...
makan dgn nasi panas... sedap...

sebelah tu goreng ikan siakap goreng tepung...
aku suka buat fillet je isi ikan siakap tu...
xsuka goreng sekor ikan sbb besar n bazir minyak...
ikan ni pun comel je ..xsmapi 1kg kot...

semalam...
bakar ikan kembung 2 ekor...
nikmat mkn ikan bakar...
hihi....

ok..tu je nak citer...
daaa

5 comments:

SyaNa said...

aku nk kena cr kuali baru
yg lama mcm berkarat dah :(

cik hani said...

saya pun teringin nak beli kuali ni.
boleh buat bakar ikan sekali.. duk bandar ni payah nak panggang ikan guna bara api yang original gitu haa

syawalsimpsons said...

best kan guna pemanggang ajaib ni kan kakak

mama tisya said...

brand sama ngan makmertua punya...mmg senang ada pemamnggang ni..nk2 tklama lg nk puasa...

Iela Fazielah said...

Best ada yg baru yg lagi besar dr yg lama.....yg penting harga dia murah derrrr...hihi

Related Posts with Thumbnails