Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

beli kerepek di banting

ni aktiviti wajib tahunan...
beli kerepek di banting...
senang bl kerepek.... nak bg mak n ibu pun bg kepek je...
cuma extra tahun ni aku plus2 dgn kuih raya buatan sendiri
kalau dulu...kuih raya aku bl....

nama tempat aku dah lupa la pulak...
cuma tahun ni pergi ke kilang kerepek kat banting ni mati2 kami ingat kami salah tempat..
ala..rmh kampung je sebenarnyer...
tp blkg rmh dia ada kilang kerepek..
dia buat la kedai utk jual kepek tu
tp thn ni kami dtg sudah ada rmh besar mcm istana kaler oren lg tu kat situ
ingatkan salah rmh...
rupanyer mmg betul la tempatnyer..
wah.. tokey kerepek sudah buat rmh br rupanyer....
untung niaga kerepek....buat rmh mcm istana...cayalah

ni suasana ms beli kerepek..
murah2 ok...



ni op kos bkn aku... org lain...
tersnap gmbar dia tgh pilih kepek...muahaha

ni laki ai bwk kepek sebakul.. da puas soping tinggal nak byr masa ni...

tgh double cek kepek dia cukup ke tak...

bl kepek terus dr kilang mmg sangat murah..
mcm kopok roda tu..sebungkus baru RM5 dan kepek pisang baru Rm6 je
total bl kerepek aritu dlm 15-16 peket semuanya baru Rm100
paling mahal kepek pisang sira Rm10...
yg lain range harga RM5-7 je

nak jd cerita..yg serius aku baru tau...
hari isnin mcm biasa gi opis...
kat opis aku mmg ada sorang ni pengedar kerepek sbb dia ni mak mertua dia jual kerepek..
mmg aku selalu pun order kepek dgn dia..
so..isnin tu aku nampak kerepek roda tu kat bilik kwn ni
dlm hati..packing n besar kepek roda tu mcm kepek yg aku bl kat banting lepas
tanye le kwn tu, bape harga di F jual kepek roda tu ye.. RM8 kata kwn ni
err.... nak tanya... si F ni rmh dia kat mana ye sbb tau dia dok dgn mak mertua dia
kat Banting la kak....kata kwn ni...
then aku cerita la yg aku bl kepek kat banting gak...
cerita punyer certia...rupanyer..
selama ni aku bl dr kilang mak mertua di F ni la...
aduhai...sbb bila aku sebut pasal rmh makcik jual kepek ni mcm banglow..
rupanyer sama...
patutle rasa sama.....kiki

tp tula kan....dia jual jd org tgh mestila dia mark up harga
kita bl direct dr kilang mmg le dpt harga murah kan....
itulah kisahnyer


korang suka x bl kerepek sbg juadah raya???


5 comments:

maszmadi muhamad said...

kerepek ni time x raya pon di cari juga.. sedap makan kruk krak.. hehe

SELAMAT HARI RAYA IELA
MAAF ZAHIR BATIN

Nad MamaZN said...

sblm2 ni saya pun slalu beli kerepek kat banting. kg sg lang ke nama dia..tah lupa plak..thn ni tak terpegi lg huhu

syawalsimpsons said...

mak saya selaloo beli kerepek kat banting

Ana said...

SALAM,
mcm sama tempat jer kita beli..rasayer nie mcm kat bukit canggang kan?umah besar warna kuning..kilang kerepek cik umi.

Aty_Fared said...

lama gileeeerrr tak shoping kerepek kat sini...!! rindu lak..

Related Posts with Thumbnails