Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

buka puasa mkn pizza

ok nak sambung n3 kisah pasal gi soping ritu kat KLCC
kalut ko gi soping hujung minggu pastu sibuk nak buka posa kat luar pulak
dgn org yg ya Allah...ramai giler...
semua nak buka posa kat luar gak..
kena pulak kebanyakan restoren xmau reservation ni
kalau nak, pun jam 6pm br stat open utk reserve...
dah... semua org terpaksa beratur panjang sementara nak tunggu jam 6ptg

smapai ada 1 incident ms kitaorg ingat nak buka posa di Chillis KLCC
org dah beratur panjng ms tu..dlm jam 5.15pm...
dlm tempat duduk kosong byk...
tp dah polisi restoren lepas jam 6 br boleh msk utk berbuka posa....
kami kena beratur dlm pintu keluar panggung wayang..
kena lak ada pelakon Beego kat situ...
mengamuk2 dia mrh staf chillis tu...

last2 hubby ckp..xpayah...
jom kita gi pizza hut je.
kat pizza pun xleh reserve...tp boleh masuk n tunggu smapai waktu berbuka
amik ko.... kul 5.30pm kami dah lepak dlm pizza...
bape jam lg nak buka posa??
2jam lg ok..
sabar jelah...

syafiqah n ucu alinyer...

mama n irfan & imran

tgk blkag aku...semua org malayu je yg dok dlm pizza ni
n memasing dok tunggu ms utk berbuka

papa pulak pegang adik imran

masuk je jam 7.15, 
ok...air dah stat hidang n semua mknn la..
kami amik set ramadan...agak mahal n xle best mana pun..
air dia ingatkan sirap limau selasih..
rupanyer air strawbery ko...
terkulat2 syfqah nak minum...
haha



masih dlm mood nak tunggu berbuka...
2 jam masa dihabiskan dgn main game bebudak ni...
ucu diaorg rajin layankan
siap download game apa yg diaorg nak...
aku n hubby siap ke fitness concept bl brg senaman hubby...
keluar masuk kejap2...

ni mknn pertama tiba...
boleh la...
lepas tu semua jenis mknn yg diorder tiba...
kemudian..tab aku pun abis bateri...
jd.. certia mkn pizza smapai sini jelah...
sbb xde gmbar yg dpt disnap..haha

kesimpulan...
nak mkn kat luar sabtu ahad ni aku rasa better korang tempah awal2 kat mana2..
sbb org mmg ramai berpusu2..
rasanyer lg best kalau msk kat rmh kot...
varietykan jenis mskn...

hmmm esok sabtu n ahad nak msk ape ye??
kalau malas mak nak mkn kat mane ye???
lambat booking mmg penuh le jwb nyer....hmmm

selamat berhujung minggu kengkawan...
esok aku ada projek kuih raya...daaa



8 comments:

msredcheesecake said...

sedapnya....saya belum dpt buka luar lagik... pemalas nak keluar time2 puasa ni

Rizziela said...

bestnya.. sy berbuka x selera nak berbuka kat luar..penat sangat kot

Iela Fazielah said...

msredcheesecake: xpayah la buka kat luar... leceh.... n skrg ni semua mahal harga nyer

Iela Fazielah said...

Rizziela: better msk sendiri...tp kalau malas or penat, bl n mkn kat rmh je..

- dieyana - said...

hai iela...rindu cerita2 kamu! (kes lama tk berblog..huuhuh)

Diana pun dh mkn pizza yang ni 2 hr sebelum posa, tk berapa menepati citarasa...betullah ckp iela, ingtkna selasih..sekali mari air strawberi..huuhuh


ejulz said...

Selamat berpuasa.. :)

Jemput Join Jika belum join.. "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz"

Miss Sasu said...

sedapnya..

jalan sini & follow..:)

mummy_ayu said...

Ayu pun makan pizza minggu lepas..but bukan buka puasa..makan lepas buka puasa..

Related Posts with Thumbnails