Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

imran yg memacam

lama xciter pasal imran ni
sape selalu skodeng IG n FB aku tau le kan

ni...kisah budak dobot ni
umor dah 2 thn 3bln lebih
berat? masyaallah.... mcm batu
dah kat 14kg dah sekarang
kat sekolah cikgu siap panggil EBAB ok
mata tgk cikgu tulis nama imran kat botol susu EBAB tu..
berbulu je mata...tp bior le
asal cikgu gembira

ni gmbar kisah last week
papa imran mmg kalau tgk dia..geram je...
suka tau buat anak nangis

kisahnyer...
si imran... nak follow papa dia naik moto...
ala...bkn mintak antar taska pun..suruh bwk round setaman b4 papa gi keje je
lepaskan gian le kunun

nak jd citer...imran boleh bersiap dgn pakai helmet, pakai kasut berstoking bagai
tp xpakai seluar...
eceli kes mama imran le ni.... 
seluar xcukup kering sbb mlm smlm tu aku bsh bj taska dia
bj xle byk... ada 2 pasang je...
pastu lupa nak bwk msk dlm rmh jemur bwh kipas..
tu yg esok nyer bj je kering tp seluar lembab2 sikit
so...ms bersiap pg tu bj je dia pakai dulu n seluar aku gantung depan kipas
then bila dia nak ikut papa naik moto...
papa imran suruhla imran pakai seluar dulu.... sib baik dah kering dah
imran pun msk la dlm rmh nak pakai seluar
boleh diam2 papa imran cabut dulu...
menangis la sikecik ni 
siap merajuk ko
terus masuk kete dgn helmet semua
xmau cabut dah

dgn muka masam....
org tegur pun xnak jwb....sedih le tu


aku drive smapai ke taska dia cenggitu
last samapi depan taska
aku pujuk dia nak snap gmbar
mamat ni mmg pantang nampak camera
amik ko....
camera punyer pasal...
bg senyuman paling manis ok... 
geram je tgk muka dia kan...
sib baik smapai taska mood dah ok....

miss my bombom imran... da

4 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak tengok pun geram Ilah..
Kesian.. papa tak bawa round naik motor ye :)

Nad MamaZN said...

nak gelak tp xsampai hati hehe
merah mata dia sbb nanges tp sbb senyuman menawan trus acik nad tergoda hehe

Farah Izza Shafik said...

alaaa tersentap la tuh..sian dobod..

syawalsimpsons said...

adoi kelakar lak tgk dak irfan ni tau/////

Related Posts with Thumbnails