Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

merempit ke jln TAR pulak..

salam rabu uolls...
nak abadikan certia merempit ke jln TAR lg utk raya thn ni...
thn lepas xde gmbar atas moto kan...
thn ni tepek gmbar atas moto lak...
kikiki....

ni kes salah jln la ni...
sbb  berhenti lama sgt kat trafic light jln bandar...
aku kuarkan hp n snap gmbar kejap...kiki
muka sorok blkg hubby...

maklumle..setahun sekali dtg turun KL naik moto kan...
thn ni mcm thn lepas....
jln2 area wisma yakin je...
masuk keluar semua butik tailor bj melayu  kat situ...
aku dah siap prepare bj raya aku buat matching nak cr bj raya suami n anak2...
nampak gaya mcm 2 tone je....
dah tawaf segala kedai kat wisma yakin..
alih2 masuk blk ke butik Omar Ali n bl bj Omar Ali gak....
aduhai.... bj melayu kat Den Wahab ok gak patern baju raya dia spesel tau
tp xde warna yg kami cari...
hanya di omar ali je bj warna yg kami cr ada....

bj raya kami nnt.... mama n papa sewarna...
anak2 warna agak cerah berbanding bj kami... guna tone warna bj sutera aku

ada part paling kelakar ms nak bl bj melayu hubby
selalu dia pakai bj saiz XL...dah badan beso kan
sekali bj yg kami nak tu xde saiz XL...ada saiz L n M je
budak jurujual tu suruh hubby gi test baju saiz L...dia tanya..xkan saiz L xmuat lansung
dgn muka conpident hubby ckp..dijamin xmuat
kiki..ok..aku layankan..sbb aku pun ingat xmuat
then kami keluar kedai n cuba cr bj melayu hubby kat toiler lain...
mmg xjumpa yg berkenan dihati yg sama mcm bj kat omar ali tu
last2... patah balik ke Omar Ali kebetulan nak bl kopiah kat sana...
then bila pandang bj yg dia nak tu...rasa mcm sedih sgt kalau xdpt bl
takut pergi ke OA cawangan lain xde pulak bj warna tu...
so...hubby ckp nak cuba sarung bj saiz L tu
tgk2... muat ko!
aku n dia xterfikir yg badan dia boleh muat saiz L...
kalau nak tau...dah 3 bln hubby diet n excersize..
diet yg sgt ketat... bkn la atkins ye... dia xsanggup nak msk...
tp hasilnyer... dia dah berjaya buang 20kg lemak...
dan dah drop 4inci saiz pinggang dia...
mmg la muat sgt saiz L tu....
hubby nak capai target berat 75 kg...
byk lg nak buang...
alhamdulillah.... sbb hubby dah berjaya turunkan berat bdan
aku jugak ni berat kejap naik..kejap turun....camne ni??aduhai

ok..berbalik pada certia bj melayu raya...
akhirnyer berjaya bl 3 helai bj melayu utk hubby n anak jantan dia
n sehelai bj kurung syfqah yg matching dgn bj melau adik2 dia kat Omar Ali
blk tu kami dok acu baju

bj kakak n abg...
safiqah as usual...bj dia saiz 12thn ok
harga...mencekik darah ok...tp bl la jugak sbb syfqah xde bj kurung pun

irfan n imran
thn ni..dedua pakai bj leher teluk belanga
sbb dr thn2 yg lepas...nampak gaya irfan lansung xsuka dgn bj cekak musang
katanyer rimas..
nnt sibuk suruh buka bj tu


adik yg sentiasa hepi n ceria je kalau suruh bergmbar


oh ye...
lepas bl bj melayu...aku jln2 kejap area depan wisma yain n jln TAR...
nak cr tudung tp xde yg berkenan
nak pakai shawl takut rasa rimas lak...
last2.. bl tudung kat Ariani je
bukan main ariani sale..
hari aku dtg aritu dgn Aaron aziz n datuk siti Nurhaliza dtg kat jakel
tp idok le aku tunggu n tgk diaorg..
aku betul2 gi Ariani n bl tudung
 the best part...tgh2 tgk tudung,,ala nak bl yg plain biasa yg plg murah je pun targetnyer
sekali ada jualan Happy Hour ko...
dpt bl 2 helai tudung Arini Tiara Zafirah dgn harga RM150 je..
murah ko!

 sambar tudung tu n dah siap!
terus ajak hubby balk..kira dah murah sgt tu...kiki

err warna bj apa???
BIRU katanyer..
BIRU mcmmana tu???? tunggu en3 pg raya ye...daaa

notakaki: bj raya lom bsuh lagi...malasnyer!




2 comments:

Nad MamaZN said...

best la merempit ke kl, hehe...
kalu kami ni kematu la bontot, dr klang kot! haha!
kak, masa jumpa akak kt bday tisya tu mmg nmpk hubby akak dh slim sket berbanding 1st time jumpa masa bday part anak2 akak dlu..
raya ni kene jaga2 la kot hehe takut kang nampak ketupat rendang diet dilupakan :P

sama la kite biru...
tp biru cemana, jengjengjeng hehehehe

- dieyana - said...

wah sakan meyoping ni..hihkhihk..part merempit tu yang paling best....;-))

Related Posts with Thumbnails