Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

soping bj raya anak

salam...lama x on air...
muahaha... mcm la ada yg tunggu aku taip n3 kan??
perasan! muahaha
okey...
sempena bulan ramadan...kan kena blk cepat..
keje melambak xleh nak ngular...
tu yg xde ms nak taip n3...
ni pun taip cepat2 ala kadar je
just nak abadi kisah soping bj kasual anak je...
bj raya - bj melayu n bj kurung lom soping lagi.
nnt 19hb july nnt br soping merempit ke Jln TAR mcm tahun lepas

ok...utk kali ini aku ajak hubby soping bj anak2 kat H&M
slalu bl je mcm2 jenama kat Parkson
kali ni nak amik kesempatan gunakan keistimewaan adik aku punyer price...
haha...

so sabtu lepas ke Avanue K utk gi H&M sana
sepatutnyer ke Lot 10..
entah la adik aku suruh ke Avanue K...katanyer bj lebih kurang byk n sama mcm kat Lot 10
tp pd aku mcm xbyk je...n  mcm byk abis je...
bj syfiqah xde lansung yg mcm aku aim kat H&M pyramid aritu...
ok...pendekkan cerita...

aku pun xsnap gmbar aktiviti shoping aritu sbb kalut nak pilih bj n test pakai kat anak2...
tp sbb hubby bg green light spare rm1k utk 3 org anak dia..
so nmpak je bj cantik aku sambar..
nampak je bj comel aku taruk kat stroller...
kiki...

rasa dah byk dah ni...

oh ye...syafiqah sekarang tinggi dia dah cecah 135cm..
kalau tgk carta sesuai la tu dgn umur dia...
8-9 thn...
tp kan....lg 20cm dia akan hampir tinggi aku..
nmpak sgt mak nyer katik....haha
sekarang syfqah dah tinggi kat bahu aku ok..

ni ms nak byr dah...
bebudak pakai bj H&M gak..
senang nak compare saiz...


tu dia... tgn my brother bg staf kad dia...hihi...

total amaun yg kami bl lepas tolak less cuma RM550 je...
dpt 20 helai item merangkumi bj n seluar
byk sgt jimat!..

mcm biasa...anak jantan pakai bj sama kaler..
senang nak trace anak kalau jln2 soping kompleks kan
bj imran n irfan sorang 5helai
imran dpt lebih sikit.. bj superman tu

aku siap rasmikan dia pakai bj superman tu esoknyer
ada 2 pasang... harga RM49.90..belum less
kalau kat mothercare 2pcs for 1 price mmg lebih RM100


ni seluar abg irfan..bl 2 pasang je...bj bl byk xpe..
adik dpt 1 je
sbb bln 3 aritu dah bl seluar pendek sorang 2 helai...
kalini papa suruh pakai seluar panjang lak...
korang kalau tgk anak lelaki aku selalu pakai seluar pendek je pun gi jln..
senang...

kakak je sian
bj dia  xbyk choice...
yg aku aim xde...semua t-shirt je...
aku ok je nak pakaikan syfqah t-shirt..
 tp byk lengan pendek n xde lengan pun ada.
papa dia kureng sikit...tp kalau ada lengan sikit pun xpe..jgn togel lengannyer
fikirkan suami....nnt dosa anak..ayah tanggung....xmau la..sian laki aku
so cr t-shirt muslimah gitew...
dpt gmbar kucing je yg comel...

tp aku still xpuas hati la...
sikit betul bj syfqah...
kena soping lg ni...
tunggu claim ngajar msk...leh soping bj utk syfqah pulak...kiki
ok.. part kasut raya pun sama..
tu bahagian aku... nnt lepas 15hb br soping...man man...1 by 1...

kesimpulan.. ok la...
kira ni 1st time aku soping raya dpt bl bj harga yg aku rasa sgt ok...
siap diskaun lg..
kalau bl bj poney pun xleh dpt harga ni...
new arrival... seluar jeans harga below Rm70 belum less...
cth: kalau poney...seluar je standart harga RM129..
less harga members pun still mahal...
mothercare pun sama.. selai jeans mmg beratus harga...

ok...kami stay gi KLCC soping hari tu serius lama
sbb nak tunggu waktu berbuka...
nnt n3 buaka puasa sempoi aku story kemudian ok...
daaa


5 comments:

Nad MamaZN said...

uiyooo best la kak! kami pun soping baju zakwannayli kat h&m jek..tp h&m setia city mall. xde la byk choice sgt...ni yg rasa nak kawan ngan adek akak ni, hahaha! ngade kan, nak amik kesempatan :P

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kira dah byk shopping tu Ilah.. akak baru sepasang sorang yg dpt , baju melayu pun dah beli lagi..

Farah Izza Shafik said...

waaaah byknyer ilah.. syokkan shopping kalo dpt budget dr laki.. muahahhaa... samalah kite.. :p

norey said...

alhamdulillah....banyak shopping rezeki anak²

Z@i Z@mR33 said...

byknya...sy pon dh sopim utk anak.suami pon dh ready.utk diri sndiri ja x dpt lg

Related Posts with Thumbnails