Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

bila sekali sekala adik imran demand...

hmmm pejam celik imran dah umir 2thn 6 bln dahlll
dah pintar berkata - kata walaupun sekadar sebut bunyi blkg...
tp apa kita ckp dia paham...
n  apa yg dia nak kita bileh paham....
bila dah besor mcm ni...
dah pandai pulak demand itu ini....
kalau gi jln2.... msk area mainan n toys r us....
leka n kena melayan dia dok belek semua menan...
sekali sekala kan..,,
layan kan...

biar main puas2.. pastu ajak blk...
aku perasan peel budak2 ni..
excited sehari je...
beriaya mintak bl... dah bl brg mahal2...
blk tu main, pastu tido...
esok bgn xheran dah menan tu... buat rugi je bl

tp ada satu menan ni mmg dia suka sgt main...
alkisah... bendalah ni mmg dah berumur hmpir 8 thn gak la...
sebaya umor akak dia sbb tu menan bl ms syfqah baby lg...
ala menan pushcar tu...
dulu bl kat butik Anakku je...
last month bendalah tu tetiba pecah...
aku lak lupa nak snap gmbr...
dah budak gudut ni xde menan dlm rmh..
dia selalu naik puch car tu sambil tgk tv n round dlm rmh...

so..nak jd cerita
ahad lepas ke aeon ekuin kat rmh ni je..
ada baby fair... er bkn..toy fair..
ada pulak pushcar kat situ..
apelagi excited dia naik

memula dia naik yg jenis ni
canggih la...
boleh jd mcm jongkang jongket.... pastu boleh tukar terus bawak atas roda
tp harga mak ai...
RM200 ko

aku tak mau la...
aku nak yg murah je...sbb syfqah punyer dulu pun simple giler je...


ala-ala gini
tp ni mmg comel giler.... 
aku ckp kat imran... bl yg ni je...
xmau ko...
tergelak budak SA tu

then pujuk punyer pujuk..
aku suruh dia amik yg ni...
tu pun memula dia refuse ko
last2 aku ajak blk..n ckp xmau bl lansung
dah berguling2 n tarik aku suruh bl jugak...

ko tgk dia buat drama swasta kat situ...
last2.. ok la..... bl la sebijik
nak yg motor tu
punyerlah gembira

smapai rmh aku xdann tutup pintu kete dia dah bwk motor dia n koyakkan kotak
tgk2 dah siap nak pasang..mcm pandai

senja tu jugak aku pasangkan..
sib baik senang...

tu dia...lepas siap motornyer...
kehulu ke hilir dok round dlm rmh...
suka ye dik...??


asal imran gembira...
mama pun gembira...daa


1 comment:

Farah Izza Shafik said...

very da demanding la imran nih.. anak auntie pun sama jer.. :)

Related Posts with Thumbnails